Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Θέμα χρόνου η μεταφορά ασθενών covid από την Αττική στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

 




Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το ρόλο των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας στο έμφραγμα που παρατηρείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής και στην έκρηξη νοσηλειών περιστατικών κόβιντ στις κλινικές τους.

Δεν είναι τυχαία η κατεπείγουσα εντολή διακομιδής 30 ασθενών από το Λαϊκό στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, καθώς και η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες να αδειάσουν οι χειρουργικές κλινικές οι ασθενείς τους να μεταφερθούν σε ιδιωτικές νοσοκομεία της Αττικής και να προστεθούν κλίνες covid στο νοσοκομείο Χαλκίδας το οποίο σύμφωνα με τους υγειονομικούς του δεν διαθέτει ούτε τα μέσα ούτε το δυναμικό για να υποστηρίξει την απόφαση.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων και γιατρός Γιάννης Ταγκαλέγκας παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης για το νοσοκομείο Λιβαδειάς άφησε παράθυρο ανοιχτό αν οι συνθήκες το επιβάλλουν το νοσηλευτικό ίδρυμα της Βοιωτικής πρωτεύουσας να καταστεί ακόμη νοσοκομείο μιας νόσου στο πλαίσιο της διαχείρισης της έξαρσης των κρουσμάτων στην Αττική.

Κι ενώ παρουσιαζόταν και συνεχίζει παρουσιάζεται ως μονόδρομος η θωράκιση του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η πολύ μεγάλη συμμετοχή στα δωρεάν τεστ covid του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους αποδεικνύει την ανάγκη διενέργειας τεστ σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την περιφέρεια και το δήμο Λεβαδέων πραγματοποίησαν νέες δειγματοληψίες στο συνοικισμό της Λιβαδειάς με χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή.

Από τα 135 δείγματα βρέθηκαν 5 θετικά για τα οποία ακολουθείται η διαδικασία του μοριακού ελέγχου για την ορθότητα της εξέτασης.

Παράλληλα η εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ για το δήμο Λεβαδέων αναφέρει στην περιοχή 24 ενεργά κρούσματα από τα οποία τα 5 νοσηλεύονται και τα 19 βρίσκονται σε καραντίνα.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου