Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ

 



7 σχόλια:

  1. Κατάντησε κουραστικό...
    Άμα περνάτε τόσο άσχημα εκεί αφήστε να πάμε εμείς που θέλουμε για δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πας πάνω και πεις, υπογράφω ατομική σύμβαση με ότι όρους θέλετε, θα σε πάρουν αμέσως, για πήγαινε να δείς τη γλύκα!!!!!
      εκτός αν είσαι ήδη εκεί και σχολιάζεις εκ του πονηρού

      Διαγραφή
  2. Δεν νομίζω να μπορείς αλλά και να θέλεις να δουλέψεις στα μεταλλεία! Ο λόγος!!Κουράστηκες διαβάζοντας ένα κείμενο 15 αράδων, για φαντάσου 8 ώρες στη γαλάρα (γαλέρα το λέγανε οι σκλαβοκράτορες πρόγονοί σου) και δυο τρείς ώρες διαδρομή δεν θα αντέξεις. Χώρια που μπορεί να σπάσεις και κανένα μανικιούρ ή να σου φύγει κανένας πόντος από το καλσόν σου (εκτός και αν φοράς pretty collant) και τότε διπλό το κακό! Βέβαια μια θέση δίπλα στο διευθυντή η στον προσωπάρχη μπορεί να βρείς αν δεν την καλύψει μέχρι τότε (που θα κάνεις την αίτηση) κανένας από τους έτερους πρόθυμους.
    ΥΓ. Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία μας. Όλων των ειδών οι εκλεγμένοι, σε τοπική αυτοδιοίκηση, νομαρχία, σύμβουλοι, βουλευτές αλλά και διάφορα τρωκτικά που ευδοκιμούν όπου υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις. Βέβαια υπάρχουν και άλλα είδη όπως οι διαχρονικοί: εφιάλτες, δωσίλογοι, ρουφιάνοι, μαυραγορίτες, τσάτσοι. Διάλεξε την κατηγορία που ανήκεις και κάνε μια υπεύθυνη δήλωση με μια φωτό και ένα χαρτόσημο. Αυτό μην το σαλιώσεις!! Θα το φτύσουμε εμείς, οι σύγχρονοι δούλοι στα μεταλλεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα σε ετοιμότητα τα ανθρωπάκια της εταιρίας. Δεν είναι όμως και έκπληξη. Τόσα και τόσα έχουμε δει και έχουμε ακούσει στα Δημοτικά συμβούλια , στα καφενεία και όπου χωράνε παπαγάλοι. Το πρόβλημα όπως έχουμε πει και ξαναπεί δεν είναι το μετάλλευμα, ο βωξίτης. Ένα ακόμα είδος πέτρας είναι και αυτό το κακόμοιρο που υπάρχει σχεδόν παντού σε όλες τις ηπείρους. Το μέγα πρόβλημα είναι το ποιοι το εκμεταλλεύονται και με ποια νοοτροπία σε κάθε τόπο.
    Η μια εκδοχή που συναντάμε είναι σύμφωνα με τους νόμους ενός αξιοπρεπούς κράτους. Καμία σχέση με την Ελλάδα όπως έχει καταντήσει αλλά και πάλι δεν φταίει το πέτρωμα. Στην περίπτωση αυτή και το μετάλλευμα βγαίνει, και κανένα πρόβλημα δεν δημιουργεί στο να αναπτυχθεί ποικιλοτρόπως ο τόπος για να μπορούν να βρούν όλοι οι κάτοικοι δουλειά ο καθένας εκεί που ταιριάζει και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
    Η άλλη εκδοχή είναι με αισχρό και εγκληματικό τρόπο που έχει σκοπό όποιος μένει στην περιοχή να εξαρτάται και να προσκυνάει την μία και μοναδική εταιρία που μπορεί να δώσει ένα κομμάτι ψωμί. Είτε σε ημερομίσθιο είτε σε τζίρο στον κάθε έμπορο που σε ένα άλλο τόπο είναι ψίχουλα αλλά στον έμπορο του ρημαγμένου τόπου είναι η οριακή του επιβίωση. Ένα κομμάτι ψωμί και να είναι και ευχαριστημένος ο καθένας χωρίς να του πέφτει λόγος πόσο και πως θα δουλεύει. Στόχος απλός και πολύτιμος. Με ένα τέτοιο υπόλειμμα - φάντασμα κοινωνίας η εταιρία κάνει ότι γουστάρει. Τα λεφτά που οι ανταγωνίστριες ξοδεύουν για να τηρούν τους νόμους και να μην βλάπτουν περισσότερο απ' ότι ωφελούν την κάθε τοπική κοινωνία και το κάθε κράτος μένουν στην τσέπη. Δέκα βγάζουν οι ανταγωνιστές εκατό αυτοί και με τα λάδια πληρωμένα. Ελεγκτές, επόπτες, αδειοδοτήσεις, δικαιοσύνες, ένα τηλέφωνο υπόθεση. Όλα τυλιγμένα σε μία απρεπή φωτογραφία, σε ένα απρεπές βίντεο, σε ένα ένοχο μυστικό, σε μια χούφτα αργύρια. Απαραίτητο συστατικό της συμμορίας που στηρίζει την κυριαρχία, τα ανθρωπάκια λακέδες (ή λεκέδες δεν αλλάζει κάτι). "Άμα περνάτε τόσο άσχημα εκεί αφήστε να πάμε εμείς που θέλουμε για δουλειά.".
    Ή όλοι μαζί θα ζήσουμε καλά σε αυτό τον τόπο ή όλοι χάλια. Να φύγουν και να μην ξανάρθουν όποιοι θέλουν σώνει και καλά να μας ζήσουν σαν σκλάβους. Μαζί τους τον βωξίτη δεν θα τον πάρουν. Στο καλό (για να μην εκφράσω τα πραγματικά μου αισθήματα) και να μην μας γράφουν καθόλου. Θα βρεθούν άλλοι να οργανώσουν την εκμετάλλευση με όρους αξιοπρέπειας και ποιοτικής διαβίωσης για όλη την κοινωνία. Και αν για να γίνει εκμετάλλευση με όρους αξιοπρέπειας και σοβαρής νομιμότητας δεν αφήνει κέρδη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να λειτουργήσουν τα μεταλλεία με σχήματα εταιριών λαϊκής βάσης όπως γίνεται και στα πλέον φιλελεύθερης (καπιταλιστικής για όσους μιλάνε άλλη γλώσσα) οικονομίας κράτη. Χρωστάνε τόσα πολλά στο Ελληνικό Κράτος οι σβαρνιάρηδες που έτσι να θελήσει μια στοιχειωδώς αξιοπρεπής κυβέρνηση να τους τα χρεώσει τους τα πήρε όλα και χρωστάνε κιόλας και τα δίνει στους εργαζόμενους. Σοβαρά και οργανωμένα. Και αν μπορέσουν να βγάλουν και δύο μισθούς το μήνα δικά τους όλα. Ένα μισθό με αξιοπρέπεια μπορούν σίγουρα να βγάλουν και όλα τα έξοδα πληρωμένα και με αποταμίευση για να επενδύσουν στο αύριο και χωρίς λάδια. Και να ξεκουμπιστούν να φύγουν και να πάνε κουπί σε γαλέρα με μαστίγιο τα παράσιτα και όχι κάθε χρόνο από κάθε γενιά τα περισσότερα παιδιά μας και όποια μένουν πίσω να είναι υποχρεωμένα να σμιλευτούν και να εξελιχτούν σε εθελοντές σκλάβους που θα ζήσουν και θα πεθάνουν με σκυμμένο κεφάλι. Όσο και να έχουν βιάσει αυτή την κοινωνία τόσα χρόνια, δεν έχουν κατορθώσει να την υποτάξουν και αυτό απαντά σε όλους όσους λένε ότι είμαστε καταδικασμένοι. Καταδικασμένος είναι μόνο αυτός που η φύση του έχει στερήσει τον νού και την ελεύθερη σκέψη που χαρακτηρίζει τον υγιή άνθρωπο και αυτός που έχει καταδικάσει μόνος του τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ρε.. έτσι δεν υποκύπτουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο παιδιά! Συνεχίστε δυνατά, είμαστε μαζί σας. "φωτιά και τσεκούρι" στους προσκυνηενους και τους πρόθυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόσεχε δάσκαλε τι λές. Το φωτιά και τσεκούρι μπορεί να στο χρεώσουν σαν παρακίνηση σε παράνομες πράξεις και τρομοκρατία. Είναι ικανοί γιατί ξέρουν από τι κινδυνεύουν.Τα παράσιτα που είχαν στριμωχτεί απο την πρώτη στιγμή στην διεκδίκηση των θέσεων εξουσίας στην νεογέννητη Ελλάδα το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κλείσουν τον Κολοκοτρώνη φυλακή γιατί ήξεραν ποιός θα μπορούσε να τους κόψει τα χέρια όταν θα έκλεβαν στην συνέχεια. Όταν όμως αποδείχτηκε ότι οι Τούρκοι δεν είχαν τελειώσει τον έβγαλαν απο την φυλακή γιατί και πάλι ήξεραν ότι οι ίδιοι ήταν απλά παράσιτα και αν τον κράταγαν μέσα σήμερα και αυτοί και οι απόγονοί τους θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση γιουσουφάκια και χανούμισσες κάποιου πασά. Με το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους υπάρχει Ελλάδα σήμερα αλλά σκεψου εσύ να λες τέτοια πράγματα αλλά τον έλεγχο του Ελληνικού κράτους να τον έχουν οι προσκυνημένοι; Έχεις άποψη; Μην κοιτάς τις δήθεν γιορτές για τα 200 χρόνια κλπ. Γιορτάζουν 200 χρόνια μάσας ενώ σαν Έλληνες πολίτες, λαός θύμα, θα έπρεπε να έχουμε μνημόσυνο 200 ανάξιου βίου μπροστά στο μεγαλείο των ηρώων του 21 και του 40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή