Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Προοπτικές πανεπιστημιακών τμημάτων Στερεάς Ελλάδας

Επίκαιρη Επερώτηση του Μωυσή Μπερμπερή, "Στερεά Υπεροχής"

 

8 σχόλια:

  1. Τι να περιμένει κανείς από έναν συνδικάλα? Να πει την αλήθεια? Ποτέ!
    Η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια έχει "χτιστεί" ένα σύστημα όπου οι φοιτητές των ΑΕΙ & ΤΕΙ αντιμετωπίζονται ως υλικό εσωτερικού τουρισμού για να λειτουργούν οι καφετεριες, να νοικιαζονται διαμερισματα κλπ και φυσικα για να διορίζονται καθηγητες, προσωπικο κλπ.
    Πρέπει κάποτε όλα αυτά να τελειώσουν για να γίνει η χώρα μας ΣΟΒΑΡΗ και όχι απαραίτητα αντιγραφο των δυτικων συστημάτων.
    Κατά την άποψη μου χρειαζεται ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ του αριθμου των ΑΕΙ & ΤΕΙ.
    Πρεπει να υπαρχουν κρατικα ΑΕΙ & ΤΕΙ μονο για τις ειδικοτητες και τον αριθμο των φοιτητων που θα απασχολησει αμεσα το κρατος, καθ' ομοιωσιν με ότι συμβαινει στις στρατιωτικες σχολες. Εννοειται ότι καμμια "ελαχιστη βάση" δεν έχει νοημα. Μονο οι αναγκες του δημοσιου.
    Παραλληλα να υπαρχουν ιδιωτικα ΑΕΙ & ΤΕΙ για όλα τα επαγγελματα, όπως γινεται σε όλο τον κοσμο, προσαρμοσμενα στις αναγκες του ιδιωτικου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα σταθώ στο συνδικάλα και τα υπόλοιπα που είπες .

    Απλά θα κάνω μια παρατήρηση - ρητορικό ερώτημα .
    Το δικαίωμα στις σπουδές και στην εκπαίδευση θα την καθορίζει η αγορά ?
    Και ποιος είναι αυτός ο σοφός της αγοράς που θα μας το υπαγορεύει σε κάθε περίπτωση ?

    Προφανώς και δεν είμαι ευχαριστημένος με το υπάρχον σύστημα αλλά ούτε και για τον φοιτητικό τουρισμό ανα την Ελλάδα όπως ορθά αναφέρεις .

    Αλλά στην τούρλα του Σαββάτου δεν γίνεται να νομοθετούμε επειδή η αγορά έχει π.χ. πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και δεν πρέπει να μείνουν χωρίς φοιτητές - πελάτες .

    Η εκπαίδευση είναι τα θεμέλια των οργανωμένων κοινωνιών και το όπλο προς της πρόοδο της , οχι ένα παιχνίδι του εκάστοτε οικονομικοπολιτικού συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση θα δώσει 50 εκατομμύρια τον πρωτο χρόνο και από 20 τα επόμενα για να βάλει αστυνομικούς στα πανεπιστήμια τη στιγμή που το ετήσιο ποσό για όλα τα πανεπιστημια είναι 90. Πρέπει να είσαι μεγάλος φωστήρας να περνεις μπάτσους αντί να αναβαθμίσεις τα ιδρύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 16 Φεβρουαρίου 2021 - 10:30 π.μ.
    Είναι ξεκάθαρο ότι οι ταχαριστερές αντιλήψεις δεν σε αφήνουν να κατανοήσεις το σχόλιο μου, οπότε καλύτερα που δεν "στάθηκες"...
    Ομως οφείλω να σου πω ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση τελειώνει με στο λύκειο. Στα πανεπιστήμια πραγματοποιείται προετοιμασία για τον εργασιακό βίο, ήτοι εκπαίδευση για αποτελεσματική τέλεση του επαγγέλματος που επιλέγει ο καθένας.
    Το ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το αντιληφθείς αλλά τι να κάνουμε! Ετσι έπρεπε να είναι! Και όχι να εχουμε φοιτητικες κομματικες οργανώσεις που λειτουργούν ως εκκολαπτήρια κομματόσκυλων που περνούν τα μαθήματα με τα sos από τους πρόθυμους καθηγητές.

    Προς 16 Φεβρουαρίου 2021 - 3:40 μ.μ.
    Πες μου ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού όπου δεν υπάρχει security.
    Η αλήθεια είναι ότι οι ταχαριστεροί θέλουν ξεφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια για εξάσκηση επαναστατικών αντιλήψεων από τον κάθε λογής αιώνιο ή μη καφενόβιο.
    Σας χαλάει πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσυ μας ταπωσες με επιχειρήματα αδωνικα. Άλλο cecurity άλλο αστυνομία. Και αν νομίζεις ότι πληρωνεις από την τσέπη σου αιώνιους φοιτητές πρεπει να το ψάξεις λίγο. Εγώ παντως πηρα πτυχιο σαν αιώνιος γιατί ήμουν αναγκασμένος να δουλέψω και γιατί κάτι γελιοι καθηγητές περνουσαν μόνο άτομα ανάλογα με την παραταξη που ήταν γραμμένα. Εγώ δεν που δεν ημουν πουθενα δεν είχα τέτοιες άβαντες...

      Διαγραφή
  5. Αν και δεν ήθελα να το παω εκεί ... αλλά συγγνώμη με τα μπλε καπιταλιστικά γυαλιά που φοράς μέχρι εκεί μπορείς να δεις .

    προφανώς και έχασα την διάθεση μου για οποιαδήποτε μορφή διαλόγου από την στιγμή που πετάς ατεκμηρίωτες μπαρούφες

    ακου και αυτό .... κρατήσου γερά όμως ...

    άλλο σεκιούριτι .... άλλο μπάτσος . ΓΚΕΓΚΕ ??

    ελπίζω πέφτοντας από το μπλε συννεφάκι σου να μην χτύπησες .

    Υ.Γ. αααααα και επειδή έθιξες το ζήτημα παρατάξεις .
    Για τις '' παρτάρες '' της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οι μπάτσοι εεεε σεκιούριτι θα κυνηγάνε τους μεθυσμένους κοκάκιδες η εκεί ΟΜΕΡΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ μπορώ να δω μέχρι εκεί που φαίνεται η παγκόσμια πρακτική στην λειτουργία πανεπιστημίων! Παντού υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και αστυνόμευση ώστε να μην μπαίνει ο κάθε μπαχαλάκιας που εξασκεί τις ανωμαλίες του.
    Εσύ ανησυχείς και μόνο στην ίδεα ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποίτε τους χωρους των πανεπιστημίων για παρασκευή μολοτωφ.
    Δυστυχώς για εσας αυτη είναι μονο η αρχη.

    ΥΓ: Δεν ηθελα να το παω εκει αλλά η φρασεολογια σου δειχνει το επιπεδο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προφανώς και έχεις θέμα κατανόησης και εννοείται επιλεκτικής ανάγνωσης.

    το μόνο που σου εύχομαι είναι να μην βρεθεί το παιδί σου μέσα σε όλο αυτό το μπέρδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή