Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

«Μπόνους παραγωγικότητας» στο Δημόσιο: Νέες δηλώσεις Βορίδη


Σε νέες δηλώσεις για το περιβόητο «μπόνους παραγωγικότητας» που υποτίθεται ότι έρχεται για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, προέβη ο Μάκης Βορίδης.  Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός το “διαφημίζει” συνεχώς στις αλλεπάλληλες, σχεδόν καθημερινές, συνεντεύξεις του, επαναλαμβάνοντας όμως παντού γενικόλογες αναφορές, τις οποίες ούτε  εξειδικεύει ούτε προσδιορίζει σε χρονικό ορίζοντα.  

Ας δούμε τι είπε σε μία από τις χθεσινές συνεντεύξεις:

 

Δημοσιογράφος: Μπόνους παραγωγικότητας στους Δημοσίους Υπαλλήλους. Θα το καθιερώσετε; Θα το προωθήσετε;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Κοιτάξτε είναι κάτι το οποίο θέλουμε να το κάνουμε, έχει αρκετή δουλειά για να γίνει, αλλά είναι κάτι το οποίο θα θέλαμε να το κάνουμε. Δηλαδή τι; Στην πραγματικότητα κάποιοι εκ των Υπαλλήλων ή κάποιες συγκεκριμένες οργανικές μονάδες, οι οποίοι κάνουν κάτι το περισσότερο που λέμε, εκπληρώνουν με έναν μη συνήθη τρόπο, κάνουν κάτι το εξαιρετικό, αυτό είναι το νόημα της παραγωγικότητας, δεν είναι ότι παρέχουν τη συνήθη εργασία που πρέπει να παρέχει ένας εργαζόμενος, άρα κάνουνε το παραπάνω, λοιπόν, να υπάρχει μια δυνατότητα κάποιας επιβράβευσης αυτών των ανθρώπων. Τώρα, αυτό θέλει αρκετή δουλειά. Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι από-πολιτικοποιημένο

Δημοσιογράφος: Αυτός είναι ο κίνδυνος, έτσι δεν είναι κε Βορίδη;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Σωστά, σωστά, ένας απ’ τους κινδύνους είναι αυτός

Δημοσιογράφος: Τεράστιος κίνδυνος γιατί θα πούνε τα δίνεις στους δικούς σου, στα δικά σου παιδιά

ΒΟΡΙΔΗΣ: Ακούστε, πρέπει κάποια στιγμή στο Δημόσιο να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές επιβράβευσης και αυτό είναι κάτι που τελικώς θα είναι προς όφελος των Υπαλλήλων. Θα το αποσυνδέσουμε πλήρως, αυτονόητο είναι αυτό, από την πολιτική ηγεσία, δεν πρόκειται να το δίνω εγώ αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι θα το δίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες, δηλαδή η σκέψη μας πηγαίνει προς τα εκεί. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι θέλει αρκετή δουλειά και μελέτη μέχρι να το φθάσουμε σε ένα νομοθετικό κείμενο, το οποίο, ας το πω, θα διασφαλίζει τα βασικά πράγματα που θέλουμε να διασφαλίζονται. Την αποπολιτικοποίησή του, την αξιοκρατία του, τη σύνδεση με τους στόχους, την επίτευξη του παραπάνω ας το πω και πως προσδιορίζεται αυτή η επίτευξη του κάτι εξαιρετικού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την επιβράβευση. Αλλά θεωρούμε ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει. Και έχουμε αρχίσει να το μελετάμεέχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Η συνέντευξη δόθηκε στο ραδιόφωνο “Θέμα 104,6” και μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη εδώ 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου