Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΠΣτΕ: Ετήσιο συνέδριο στο Δίστομο για τις κατοχικές επανορθώσεις

 Μετά από εισήγηση του συμβούλου Φωκίδας, Δρόσου Παρασκευά




Την απόφαση να καθιερωθεί ετήσιο συνέδριο στο μαρτυρικό Δίστομο για τη διεκδίκηση των επανορθώσεων στις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα στην περίοδο της Κατοχής (1941-1944) καθώς και του αναγκαστικού δανείου που απέσπασε η γερμανική κυβέρνηση από την Ελλάδα έλαβε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τρίτη.

Το ζήτημα εισάχθηκε στην ημερήσια διάταξη του Σώματος ύστερα από εισήγηση του περιφερειακού συμβούλου Δρόσου Παρασκευά. Η εισήγηση έγινε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία συμβούλων και με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και της παράταξής του. Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η απουσία από την ψηφοφορία του θέματος του εκπροσώπου της “Ελληνικής Αυγής”, Χ. Γιώτη. Εντούτοις, άσχημες εντυπώσεις άφησε στην περιφερειακή αντιπροσωπεία η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία επέλεξε να μην στηρίξει την απόφαση και να δηλώσει παρών…

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Φωκίδα, καθώς είναι ο νομός με τα περισσότερα μαρτυρικά χωριά σε όλη τη Στερεάς. Το συνέδριο στη Στερεά θα πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Δίστομο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή του Δρόσου Παρασκευά, που έχει κατατεθεί προ καιρού στην περιφερειακή αντιπροσωπεία

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου