Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτό αφορά τους
-ενταγμένους δικαιούχους 2ης και 4ης Πρόσκλησης του του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» Δράση 11.1.2 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» και Δράση 11.2.2 «Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» και
-ενταγμένους δικαιούχους 1ης και 2ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των απαιτούμενων διοικητικών / διασταυρωτικών ελέγχων για τον υπολογισμό πληρωμής προκαταβολής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου των Μέτρων 10 και 11 του Π.Α.Α 2014-2020, θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή προκαταβολής τα δεδομένα της ψηφιακής υπηρεσίας κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Επισημαίνεται επίσης ότι:
- Για τους δικαιούχους όλων των δράσεων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερους του ενός κωδικούς EL θα πρέπει να κάνουν απογραφή για όλους τους EL την ίδια ημερομηνία στην ΚΒΔ δεδομένου ότι για την κάθε ημερομηνία αθροίζονται τα ζώα όλων των EL και το αποτέλεσμα του ελέγχου προκύπτει από την ημερομηνία με το μικρότερο αριθμό ζώων. Η εν λόγω ενέργεια θα πρέπει να γίνεται όλες τις φορές κατά τη διάρκεια του έτους δέσμευσης που γίνεται απογραφή των ζώων στην ΚΒΔ.
- Για τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.09 που έχουν δύο (2) ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, ή/και έχουν χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, επιπλέον της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας για τα αιγοπρόβατα και για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοιρινών, θα πρέπει να προσκομίσουν και το χειρόγραφο μητρώο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι και την Τετάρτη 18-11-2020. Η εν λόγω προσκόμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή.
Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που δεν θα έχουν προβεί για τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις στις προαναφερόμενες ενέργειες δεν θα καταστεί δυνατή η χορήγηση της προκαταβολής για τις εν λόγω ζωικές κατηγορίες.
Μιά φορά και ένα καιρό είχαμε και στην Δεσφίνα πολυ δυνατή κτηνοτροφία. Και πολύ πρίν είχαμε και σε όλη την ορεινή Φωκίδα. Τώρα πιά δεν έχουμε. Τα έφαγε ο δράκος. Και οι φτωχοί χωρικοί ή έφυγαν και πήγαν μακριά να βρούν κάποια δουλειά να ζήσουν αξιοπρεπώς ή τους έπιασε ο δράκος και τους έβαλε για ένα κομμάτι ψωμί, ίσα για να μην πεθαίνουν, να σκάβουν την γη για να του βγάζουν χρυσάφι και να μεγαλώνει τον θησαυρό του ή να καθαρίζουν το ενυδρείο της ξαδέρφης του της δράκαινας. Πάνε τα κοψίδια, τα γιαούρτια και τα τυριά. Απο εδώ και μπρός, παξιμαδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένας δράκος δεν τα έφαγε. Τώρα δουλεύουμε στην καλή μας εταιρία και τα ψοφιμια τα πουλάμε για οικολογικά.
ΑπάντησηΔιαγραφή