Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

"Σκούπα" άλλη μια φορά τα μετάλλια ο ΝΟΙ ....

 

Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και στην περιοχή μας τέτοιες διοργανώσεις...🙏

Το δικό του παρών, με αθλητές παγκοσμίου κλάσης, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές κολύμβησης έδωσε ο ΝΟΙ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όπου οι αθλητές μας συμμετείχαν στον αυθεντικό μαραθώνιο κολύμβησης στο Αρτεμίσιο στις 4-6 Σεπτεμβρίου. Το αθλητικό γεγονός, αναβίωσε μετά από 2.500 χρόνια και πραγματοποιήθηκε στο Πευκί Ευβοίας. Τα παιδιά μας ρίχτηκαν στην ανοιχτή θάλασσα, διεκδίκησαν και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις καταφέρνοντας μάλιστα να ανέβουν και στο βάθρο αλλά και να γράψουν με ΄΄χρυσά΄΄ τα ονόματα τους στην λίστα των αθλητών που συμμετείχαν στην ξεχωριστή εκδήλωση . Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, από τους 89 αθλητές που συμμετείχαν το Σάββατο 4/9 στα 1,500μ. ο Νικολάου Δημήτριος κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 24’:21’’ και ο Παπαλάιος Ηλίας κατέκτησε την 17η θέση με επίδοση 32’:29’’. Την Κυριακή 6/9 στα 800μ. συμμετείχαν 63 αθλητές εκ των οποίων, ο Χολέβας Νικόλαος κατέκτησε την 1η θέση με επίδοση 12’:07’’, ο Μπράτσος Γεώργιος κατέκτησε την 3η θέση με επίδοση 15’:16’’ και η Πανοπούλου Γραμματική κατέκτησε την 4η θέση από τα κορίτσια με χρόνο 13’:44’’.
Για την ιστορία ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα απόλαυσαν με απόλυτη ασφάλεια το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ενώνοντας τον θρύλο με την ιστορία όπου οι αθλητές κολύμπησαν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ. Μια απαιτητική διαδρομή που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλιά και της κόρης του Ύδνας, τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, που βοήθησαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου.
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, πραγματοποιήθηκε παρουσία του αργυρού Ολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Σπύρου Γιαννιώτη. Επίσης έλαβαν μέρος μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της κολύμβησης όπως ο Ούγγρος κολυμβητής υπεραποστάσεων, κάτοχος του Oceans Seven και μέλος του International Marathon Swimming Hall of Fame, Attila Manyoki, ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης Yasu Fukuoka, ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιώργος Αρνιακός, οι πρωταθλητές Ελλάδας Δημήτρης Νέγρης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Στελλίνα Απλαντή, Ηλέκτρα Λεμπλ, ο πρωταθλητής Γιώργος Σκοτάδης που αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας, ο μαραθώνιος κολυμβητής της Μάγχης Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρωταθλητής κολύμβησης Νικόλαος Σημαντήρας.
 








 

2 σχόλια:

  1. μπράβο στους αθλητές που εκπροσωπούν τον Ν.Ο.Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή