Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Η Τουριστική Επιτροπή της Ιτέας σπάει τα κοντέρ!! Πάνω από 16.000 προβολές και 240 κοινοποιήσεις σε μερικές μόλις ημέρες!




Δείτε το βίντεο εδώ:


https://www.facebook.com/watch/?v=1183345288730867





Εκτός από 5 όμορφες θεματικές αφίσες, πριν μερικές ημέρες μας χάρισε και ένα  από τα ομορφότερα βίντεο προβολής για την περιοχή μας, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά τις παραλίες μας !

Τα στοιχεία που μας άρεσαν στο παρακάτω βίντεο είναι:
  • Επιτέλους βλέπουμε τις παραλίες μας (που για κάποιο λόγο δεν είχαν τον χρόνο που τους αναλογούσε σε όλα τα προηγούμενα βίντεο)  Βοηθάνε αφάνταστα και οι λεζάντες με την ονομασία τους ώστε να μπορέσει ο επισκέπτης να τις επισκεφτείς ευκολότερα, όμορφες παραλίες γεμάτες κόσμο
  • Είναι αληθοφανές, χωρίς ρετούς και χρήση φίλτρων μας αναδεικνύει την πραγματική ομορφιά του τόπου, αλλά κυρίως δεν μας παραπλανεί! Δεν δείχνει (όπως προγενέστερες διαφημίσεις της Περιφέρειας ούτε ηλιοβασιλέματα μέσα στην θάλασσα λες και είμαστε Σαντορίνη ούτε windserf λες και είμαστε Πάρος ....  )  
  • Αναδεικνύει παραλίες όμορων Δημοτικών Ενοτήτων (Γαλαξίδι) όπως Αγ. Βασίλης και Αμμούδα (στο google map την αναφέρει  "ΑΣΤΕΡΙ" ) σε κοντινή απόσταση για τον επισκέπτη, αισθητή η απουσία του Αγ. Μηνά και άλλων μικρότερων παραλίων οι οποίες δυστυχώς λόγο προϋπολογισμού δεν υπήρχε η δυνατότητα να τραβηχτούν πλάνα για φέτος ( πολλά πλάνα τραβήχτηκαν μετά από παραγγελία επί πληρωμή, αρκετά ήταν ευγενική χορηγία του Λουκά Αλεξανδρη , και τα πλάνα από Δελφούς ευγενική χορηγία από τον Δήμο με πλάνα του Ιωάννη Κουλελή από το περσινό τουριστικό διαφημιστικό)    
  • Στο βίντεο προσπαθούν να συνδέσουν όχι Ιτέα με Γαλαξίδι που ήταν το σύνηθες, αλλά -επιτέλους - με του Δελφούς!
    Το λιμάνι των Δελφών! Σε 15΄από τον αρχαιολογικό χώρο είσαι στην παραλία με το μαγιό...!
  •  Σχετικά με την μουσική μας ενημερώνει η επιτροπή:
    Επιλέχτηκε από μια γκάμα μελωδιών που διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο και είναι ελεύθερη από πνευματικά δικαιώματα.
    Η ομάδα μας την ξεχώρισε ως μια γρήγορη και πρωτότυπη μελωδία με τονικές διακυμάνσεις για να κρατάει το ενδιαφέρον.
    Ευελπιστούμε κάθε χρόνο να βελτιώνεται το υλικό μας, απαντώντας στις προσδοκίες σας για τον υπέροχο τόπο μας και πάντα προϋπολογισμού επιτρέποντος! 
    Σας ευχαριστούμε



">

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🔹️Ιτέα🔹️ (@iteafokidas) στις




ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ!
ΟΙ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ


ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ  & ΔΡΑΣΕΙΣ !



tip:
1) Η αφίσα έχει εικονίδιο  QR code που σε οδηγεί σε χάρτες της Google με τις παραλίες του Δήμου μας ! (είναι υποκατασκευή καθώς έχουν προστεθεί μόνο 4 παραλίες έως τώρα...)

2) Η αφίσες θα εκτυπωθούν και θα δοθούν σε ξενοδοχεία, καταστήματα, ΚΤΕΛ, αλλά και δημόσια κτίρια... 







https://earth.google.com/web/@38.40211381,22.48090882,201.66266976a,9424.37161602d,30y,0h,0t,0r/data=MicKJQojCiExTFRYcm9pUGpSUHl2MzhNTVRPejB3WWg3NE1ielV0UXE






οι προηγούμενες αφίσες για Τουριστική προβολή από την τότε Νομαρχεία Φωκίδας πριν περίπου 20 χρόνια....









22 σχόλια:

  1. Συνεχίζεται να είστε επιφανειακοί. Με ωραίες φωτογραφίες και video υπάρχει πιθανότητα να φέρεται τον τουρίστα την πρώτη χρονιά. Όταν διαπιστώσει όμως την κατάσταση από κοντά, δεν νομίζω να ξαναπλησιάσει. Όταν μυρίσει την βρώμα των κάδων από τα σκουπίδια που τα ρίχνουν χύμα , χωρίς σακούλες, όταν αυτός που θα έρθει με το σκάφος του ,δει την κατάσταση των πυροσβεστικών κρουνών της μαρίνας, όταν θα πάει να περάσει την διάβαση πεζών και θα κινδυνέψει να τον πατήσει το αυτοκίνητο, όταν θα ψάχνει στην παραλία του Μαϊάμι να βρει καμπίνα για να αλλάξει , και ράμπα για πρόσβαση ΑΜΕΑ, όταν ο θόρυβος από την βγαλμένη εξάτμιση του μοτοποδηλάτου τον ξυπνήσει στις 3 το πρωί, τι σας κάνει να πιστεύεται ότι οι ωραίες φωτογραφίες και τα εντυπωσιακά video μπορούν να θολώσουν τα νερά και την κρίση του επισκέπτη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι παρατηρήσεις σας αφορούν στον δήμαρχο και όχι στην επιτροπή.
    Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά όμως είναι τα θέματα που θα πρέπει να εντοπίσει και απαιτήσει την λύση τους, η επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέραν από εκεί είναι θέμα παιδείας. Πχ : διαβάσεις πεζών. Στο εξωτερικό και μιλάω για ΕΕ, στην διάβαση πεζών "κοκαλωνουν" τα αυτοκίνητα. Ειδικά έξω από σχολεία κλπ σε μερικές χώρες έχει μια χοντρή κόκκινη γραμμή, όπου αν δεν σταματήσεις έχει αφαίρεση διπλώματος !!!

    Εδώ Ζαμάν φου κι απάνω τούρλα.

    Αυτό γιατί είναι πρόβλημα της επιτροπής ;;;

    Προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο στην Ιτέα, όχι να λύσει τις παθογένειες της Ελλάδας.

    Έτσι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το κάστρο στην Άμφισσα θα μπορούσε να μπει στο επόμενο βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε όσους δεν αρέσουμε,το φρεντακι τους κ σε άλλη παραλία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιοι εισέπραξαν χρήματα;Προυπολογισμου επιτρεποντος, διάβασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά, θεωρω σωστά όλα όσα αναφέρονται στα παραπάνω σχόλια.. Οι επισημάνσεις είναι σωστές, καθώς και το ότι άλλη είναι η δουλειά της επιτροπής, και άλλη του Δήμου και του ΛΤ Φωκίδας, που σημειωτέον πρέπει να επιδείξουν καλύτερη και στενότερη συνεργασία..
    Όσον αφορά στο να προστεθεί το κάστρο των Σαλωνων, βεβαίως και να προστεθεί, όπως και οτιδήποτε αξιόλογο στη γύρω περιοχή.. Έχω όμως προτείνει στην επιτροπή, να "ζητηθεί", και από τις γειτονικές δημοτικές ενότητες, να προβάλλουν και εκείνες αντιστοίχως, την δημοτική ενότητα Ιτέας στις δικές τους προσπάθειες προβολης, ώστε να υπάρχει ένα "πλέγμα" συγκράτησης του επισκέπτη στην περιοχή!
    Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο σας, εξαιρετικη δουλεια.
    Ειδικα αν αναλογιστει κανεις οτι η επιτροπη ειναι νεοσυσταθεισα διπλο το μπραβο.
    Αναφορικα με το σχολιο του ανωνυμος 1:43 θα ηθελα να πω οτι οντως αυτα και αλλα τοσα προβληματα υπαρχουν στην περιοχη, ομως ποιος μας λεει οτι στις αλλες τουριστικες περιοχες με ορδες τουριστων καθε χρονο δεν υπαρχουν αυτα τα προβληματα.
    Ενα παραδειγμα να φερω που μου ερχεται στο μυαλο, στις Σπετσες που εχει και "κλασατο" τουρισμο, τα μηχανακια που περνανε με σπασμενες εξατμησεις οταν τρως το πρωινο σου και ακους τα πουλακια, η' στις 2 τη νυχτα που κοιμασαι και σε πετανε απο το κρεββατι που το εχεις και ακριβοπληρωμενο.
    Τα προβληματα υπαρχουν και θα υπαρχουν, ομως υπαρχουν και οι ομορφιες που καποια στιγμη επιτελους πρεπει να διαφημισουμε,αρκει να βρεθουν οι καταλληλοι ανθρωποι και οι γνωστες.
    Η εγγυτητα σε δελφους και αραχωβα, οι ομορφες παραλιες, η εγγυτητα της πολης σε προσβασιμες παραλιες, η δυνατοτητα ευρεσης ηρεμης παραλιας ακομα και οταν φυσαει πολυ, ο ελαιωνας, η γρηγορη μεταβαση απο βουνο σε θαλασσα σε 20' και πολλα αλλα ειναι στοιχεια που πρεπει καποια στιγμη να φανουν.Μαλλον ηρθε η ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επισης μια ιδεα για τη διαφημιση της περιοχης ειναι να προσεγγισετε ανθρωπους ευρεως γνωστους και να ζητησετε να κανουν καποιο βιντεακι στο youtube που να μιλανε για την περιοχη η' και στα social media τους να μιλουν για την περιοχη.
    Ως παραδειγμα μπορω να αναφερω τον Γκελαουζο απο το χωρο του αθλητισμου, η' τον Παυλο Σταματοπουλο απο το χωρο της τηλεορασης που πολλες φορες εχει αναφερει δημοσια οτι ειναι λατρης της περιοχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απλά γελειοτητες, η ιτεα δυστυχως κινειται μοναχουλα της και χωρίς σχεδιο, και ευθυνονται οι άνθρωποι της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ στην Μύκονο που είναι τουριστικό μέρος οι κάδοι με τα σκουπίδια μυρίζουν Λεβάντα!!! ρε άντε βγείτε παραέξω που σαν φταίνε για τους τουρίστες οι κάδοι και οι πυροσβεστικοί κρουνοί ....

    μπράβο στο Τοπικό της Ιτέα για την κίνηση, μπράβο στους εθελοντές..

    και μην ακούσουν μερικοί για χρήματα (τις αφίσες και τα βίντεο τα φέρνει ο πελαργός λογικά θα πιστεύουν...) αρχίζουν αμέσως και βλέπουν αστεράκια τα ματάκια τους...
    Αντε και του χρόνου με περισσότερα χρήματα, να κάνετε τα διπλάσια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν δεν γίνουν ψαροταβέρνες με σεφ όπως Γαλαξείδι ( μόνο μία έχει η Ιτέα)...Αν γενικά το φαγητό και ο καφές δεν βελτιωθούν (Μόνο ένα μαγαζί έχει καλό καφέ) τότε ποτέ δεν θα φτάσει εκεί που μπορεί λόγω φυσικής ομορφιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε ποιο ... είναι ρε φίλε, να πάμε κι εμείς !!!!
      :)

      Διαγραφή
  14. Θέλει σουλούπωμα πάσης φύσεως.
    Καθαριότητα δρόμων , ομοιομορφία πεζοδρομίων , πλακοστρώσεις , πεζοδρομήσεις .
    Αστυνόμευση σ αυτό το μπάχαλο του παραλιακού δρόμου . Εδώ ευθύνεται 100% το λιμεναρχείο που δεν δικαιολογείται για την αδιαφορία του .
    Επίσης χρειάζεται συνείδηση πόλης και ομαδικότητα , πράγμα που οι συντελεστές της τουριστικής προβολής επιτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό.
    Επίσης , κατανόηση σε βάθος των παραγόντων που αποτρέπουν τον τουρισμό και σταδιακή απομόνωσή τους.
    Η Ιτέα πάσχει τόσο από ατομική όσο και από συλλογική ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από ατομική και συλλογική ευθύνη πάσχει όλη η Ελλάδα. Περαστικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα νούμερα για το βιντεάκι είναι πάρα πολύ χαμηλά, για όσους γνωρίζουν πέντε πραγματάκια...

    Η Ιτέα πριν ζητήσει τουρίστες θα πρέπει να φτιάξει το προϊόν της.
    Παροχές χαμηλού επιπέδου είναι ο κανόνας και οι εξαιρέσεις λιγότερες από τις μέρες ενός σαββατοκύριακου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εθελοντής Τουριστικής Ομάδας19 Αυγούστου 2020 στις 8:47 π.μ.

    Πράγματι τα νούμερα είναι μικρά για αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, αν όμως συγκρίσεις τα νούμερα του βίντεο που έκανε η Visit Central Greece "Η πιο βαθιά σου Ανάσα... στη Στερεά Ελλάδα" που είναι σε ένα μήνα 54χιλ ή με το αντίστοιχο που είχε κάνει ολόκληρος ο Δήμος Δελφών πριν 3 χρόνια (35χιλ) και την Ιτιούλα που σε 1 εβδομάδα έχει 17χιλ το λες και άθλο!!! (να μην αναφέρουμε και κόστος παραγωγής για το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΖΟΥΦΙΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ!
    ΟΚ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!
    ΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙ ΩΡΑ?
    ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ?
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ?
    ΤΙ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΘΑ ΠΑΡΕΙ?
    ΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟ ΠΛΥ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΠΆΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΚ!
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΈΧΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άνοιξε πρόσφατα παραλιακό μαγαζί με ωραιότατη βιτρίνα .

    Ακριβώς δίπλα του , υπάρχει αξιόλογος φούρνος με το πρατήριο πωλήσεως με ωραία προϊόντα , όμως με μια τέντα σκίασης που δεν έχει αλλαχθεί από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του καταστήματος(;)

    Παραδίπλα υπάρχει καφενείο .
    Έξω απ το καφενείο παρκάρουν αυτοκίνητα και πολλές φορές σε διπλή σειρά που κλείνουν την θέα τόσο στο καφέ όσο και στα καταστήματα δίπλα.

    Ένας απαγορευτικός κώνος στάθμευσης που τοποθετήθηκε πρόσφατα , βρέθηκε από το κατάστρωμα του δρόμου στο πεζοδρόμιο , όπου και παραμένει .

    Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας να μη ενοχλούνται με αυτή την κατάσταση αλλά ενοχλείται η ίδια η υπόσταση της πόλης...





    ΑπάντησηΔιαγραφή