Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο κλιματικής αλλαγής

Χ.Δούρος
Την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 11 το πρωί συνεδριάζει για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Κλιματικής Αλλαγής στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λεωφόρος Μεσογείων 119).

Επικεφαλής της συνεδρίασης θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ενώ από πλευράς του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφέρειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα συμμετάσχει και ο περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας Χρήστος Δούρος, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κλιματικής Αλλαγής.
Ο Χρήστος Δούρος θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στις εργασίες του Συμβουλίου αναφορικά με τις προτεραιότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο θέμα. 

1 σχόλιο:

  1. Απο τώρα θα σας πω τι θα μας πούν. Μετά απο δήθεν ώρες συζήτησης με στοιχεία και επιχειρήματα σαν να διαφημίζουν κάποιο απορριπαντικό ή κάποιο αναψυκτικό, θα μας πούν ότι Θα γεμίσουν την Στερεά Ελλάδα με αιολικά πάρκα για να σώσουνε τον κόσμο. Το ότι τα αιολικά τελικά δεν σώζουν τον κόσμο δεν έχει καμια σημασία, αρκεί που αποτελούν μιά τεράστια μπίζνα δισεκατομμυρίων ευρώ για την Γερμανία και τους καλούς μας εταίρους του βορρά. Το ότι όπου μπούν τα αιολικά οι τοπικοί πληθυσμοί και όσοι γείτονες έχουν θέα σε αυτά, θα υποστούν όλες τις αρνητικές συνέπειες, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, θα απαξιωθούν οι ακίνητες περιουσίες τους κλπ λίγη σημασία έχει. Το περιβάλλον τι θα πάθει δεν έχει σημασία, δεν έχουν πολλοί το επίπεδο να καταλάβουν. Το ότι θα αδειάσουν τα βουνά απο ζωή , μόνο οι μελισσοκόμοι οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι θα το κλάψουν. Το ότι σε είκοσι χρόνια οι ίδιες Γερμανικές εταιρίες θα μπορούν να αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τεράστιες εκτάσεις ελληνικής γης, ολόκληρες χερσονήσους, με καταπληκτική θέα σε μεσογειακό παραθαλάσσιο περιβάλλον ερημωμένες απο Έλληνες , και να τις κάνουν Ταϊλάνδη είναι κάτι που οι κύριοι Αποκεντρωμένης Περιφέρειας , Περιφέρειας και αντιπεριφέρειας, βουλευτές και Κυβέρνηση δεν τους απασχολεί καθόλου. Αρκεί που σήμερα είναι υπάκουοι σε αυτούς που έχουν το χρήμα και την δύναμη. Και αυτοί που έχουν το χρήμα και την δύναμη θα αποκτήσουν και άλλο χρήμα και δύναμη να μπορούν να τοποθετούν νέα ανδρείκελα όταν εμείς θα διαολοστέλνομαι αυτούς που έχουμε τώρα.Μία απο τα ίδια δηλαδή τα παλαιά των αποικιοκρατικών πολιτικών της βόρειας ευρώπης. Αυτή την φορά εις βάρος μας σε επίπεδο εξόντωσης, εκτός εάν ......... εμείς τους στείλουμε εδώ και τώρα στον αγύριστο.Μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας. Και μιάς και μας βάζουν στο στόχου όλους μαζί, μόνο όλοι μαζί μπορούμε. Καλά μυαλά όσο προλαβαίνουμε ακόμα. Σε λίγο θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή