Ο κορωνοϊός απέδειξε ότι το κράτος και οι υπηρεσίες λειτουργούν άψογα και μάλιστα...
...ότι δεν μπορεί να τους ξεφύγει κανένας παραβάτης! Τελικά ο κορωνοϊός πέραν όλων των τεράστιων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη φαίνεται ότι έχει καταφέρει να κινητοποιήσει τους κρατικούς μηχανισμούς σε όλες τις χώρες. Ωστόσο το εντυπωσιακό είναι ότι στην Ελλάδα οι Αρχές απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ακόμη και με πενιχρά μέσα που διαθέτουν.
Παράλληλα το κράτος απέδειξε ότι είναι ευέλικτο και άμεσο όταν το απαιτούν οι περιστάσεις ενώ επίσης έχει αξιοποιηθεί στο μέγιστο η ψηφιακή τεχνολογία! Άραγε για ποιο λόγο δεν λειτουργούσαν έτσι το Δημόσιο και Αρχές προ κορωνοϊού εποχή; Τι έφταιγε και κάποιες Δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τη δουλειά που είχαν σε καθημερινή βάση. Για ποιους λόγους δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιοι ιδιοκτήτες παλαιών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων κινούνταν παράνομα εντός του Δακτυλίου.
Επίσης πως είναι δυνατόν να κινούνταν χωρίς ΚΤΕΟ περίπου 1,2 εκατ. οχήματα και πάνω από 800.000 ανασφάλιστα οχήματα; Μήπως έφτασε η ώρα οι Αρχές να αξιοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία που έχουν στην διάθεσή τους και επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι!
Ειδικότερα για τα παλαιά πετρελαιοκίνητα οχήματα που κυκλοφορούν παράνομα εντός της Αττικής οι Αρχές θα μπορούσαν με μια μικρή διασταύρωση στοιχείων να διαπιστώσουν ποια πραγματικά κινούνται στην επαρχία όπου και επιτρέπεται η κυκλοφορία τους και ποια κινούνται παράνομα εντός της Αττικής.
Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες των παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούν να εισέρχονται στην Αττική και για να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία θα μπορούσαν οι Αρχές σε όποιο ατύχημα δηλώνεται να μην αποζημιώνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κυκλοφορούν παράνομα εντός της Αττικής!
Επίσης τώρα που έχει διαπιστωθεί ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση λειτουργεί να σταματήσουν οι φορείς του Δημοσίου να χάνονται μεταξύ των διάφορων πλατφόρμων που διαθέτει η κάθε Υπηρεσία και να δημιουργηθεί μια κοινή πλατφόρμα όπου τόσο οι Αρχές, τα Υπουργεία αλλά και η ΑΑΔΕ να μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή ποια οχήματα κινούνται παράνομα χωρίς ασφαλιστικό συμβόλαιο ή χωρίς ΚΤΕΟ ή ακόμη και χωρίς Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.
Τώρα είναι η ευκαιρία να αξιοποιηθεί κάθε ψηφιακό μέσο που διαθέτει το κράτος και οι Αρχές να μην χρειάζεται να κάνουν εκτενείς ελέγχους σε εκατομμύρια οχήματα αλλά μια απλή ηλεκτρονική διασταύρωση να αρκεί ώστε να διαπιστώνονται οι παραβάτες και να τους επιδίδονται τα πρόστιμα μέσω του Taxisnet.
Οι χορτατοι κάνουν μαθήματα στους πεινασμένους πως θα χρησιμοποιουν τα κουταλομαχαιροπηρουνα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουν μερικοι-ες...