Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τι μάθαμε από τον κορονοϊό...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται και πλήθος
Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έχει βγει κερδισμένος στη μάχη κατά του κορονοϊού ως τώρα (δημοσκοπικά και όχι μόνο), αυτή η χρονιά είναι πραγματικά εφιαλτική για τους υποστηρικτές του. 
Για όλους μας είναι φυσικά, αλλά για εκείνους αρκετά περισσότερο.

Όχι μόνο δεν ακυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχάρη δημοσίως το Υπ.Εξ. τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ (που θα βάζαμε βέτο, λέει).
Με θεούσα υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απαγορεύτηκε η θεία κοινωνία, έκλεισαν οι πόρτες των εκκλησιών και δεν κάναμε ούτε Πάσχα. Συνελήφθησαν ιερείς που αψήφησαν τις εντολές, αν είναι ποτέ δυνατόν...
Απαξιώθηκε πλήρως η ιδιωτική υγεία, ενώ αντιθέτως φάνηκε περίτρανα πόσο απαραίτητη είναι η δημόσια υγεία και πόσο σημαντικό είναι να προσλαμβάνονται γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς που ο Άδωνις περηφανευόταν κάποτε ότι απέλυσε. Αποδείχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει κράτος, γιατί αν το αφήναμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θα προλαβαίναμε να μετράμε νεκρούς.
Ο κορονοϊός μάς ήρθε από fashion week στο Μιλάνο και προσκύνημα στους Άγιους Τόπους, και όχι από κάναν ρακένδυτο μετανάστη που "κουβαλάει αρρώστιες". Και ναι μεν διατηρούμε χαμηλό αριθμό θυμάτων στην Ελλάδα, αλλά ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και δεν καταλαβαίνει από ανώτερα γονίδια που υπάρχουν μόνο στην φαντασία μας.
Σχεδόν όλες οι χώρες που έχουν πληγεί βαριά από τον #Covid19 είναι δυτικές και ανεπτυγμένες (χριστιανικές στην πλειοψηφία τους, επίσης). Νεοϋορκέζοι, Μιλανέζοι, Παριζιάνοι και Λονδρέζοι είναι αυτοί που πεθαίνουν σωρηδόν, κάποιοι απ' αυτούς ευκατάστατοι ή ακόμα και πλούσιοι. Ούτε από "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" νιώθει ο ιός.
Κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία (άρα και η ελληνική), ξεχνάμε λοιπόν για φέτος τις επενδύσεις και τον τουρισμό, πάμε πάλι για βαθιά ύφεση και νέα μνημόνια. Ποια ανάπτυξη; Ας είμαστε σοβαροί.
Η πατρίδα μας η Ευρώπη ξεκατινιάζεται στο μεταξύ, επειδή οι Γερμανοί (που ήταν μέχρι πρότινος φίλοι μας κι ό,τι έλεγαν ήταν σωστό) δεν δείχνουν αλληλεγγύη και πάνε να διαλύσουν την ΕΕ. Που ήταν αδιανόητο μέχρι το δημοψήφισμα του Brexit ότι κινδυνεύει να ραγίσει έστω, όχι να γίνει κομμάτια και να ανέχεται δικτάτορες σε κράτη-μέλη της.
Ο φίλος μας ο Μπόρις τα κανε σκατά, ο Τραμπ τα 'χει κάνει απόσκατα (και μπορεί και χειρότερα), ο Μπολσονάρο τρελάθηκε και απειλεί με γενοκτονία τον λαό του, ενώ η Βενεζουέλα και η Κούβα τα έχουν πάει θαυμάσια ως τώρα, η Κούβα μάλιστα στέλνει και γιατρούς να βοηθήσουν άλλες χώρες. Στις οποίες οι πολιτισμένοι καπιταλιστές κλέβουν φορτία με μάσκες ο ένας από τον άλλον.
Μύκονο δεν θα πάμε φέτος, Ρέμο δεν θα πάμε, κι αν ποστάρουμε την πισίνα μας στο Instagram θα φάμε κράξιμο που τολμάμε να επιδεικνύουμε τα πλούτη μας, ενώ άλλοι στριμώχνονται σε ένα δυάρι με θέα ντουβάρια.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, η φούσκα της αριστείας έσκασε στα μούτρα μας με το #Σκοιλ_Ελικικου και τα αμέτρητα σουρεάλ μαργαριτάρια της τηλεκατάρτισης-κομπίνας των 83 εκατομμυρίων.
Χθες το πετρέλαιο έπεσε στα -37 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στο κάνουν δώρο και σου δίνουν και 37 δολάρια στο χέρι που τους βοήθησες να το ξεφορτωθούν. Κράσαρε το οικονομικό μοντέλο που υποτίθεται ότι είναι αλάνθαστο. Κουλάθηκε το αόρατο χέρι της αγοράς. Πόλεμοι, βομβαρδισμοί, εκατομμύρια πρόσφυγες, άνοδος της ακροδεξιάς ΚΑΙ κλιματική αλλαγή εξαιτίας της εμμονής του 0,01% να θησαυρίζει κλέβοντας ορυκτά καύσιμα, κι όλα αυτά για να είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ η τιμή του προϊόντος, που δεν το 'χω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου τέτοιο πράγμα. Και ο Κυρανάκης, που μας έδειχνε τις αποδείξεις από το βενζινάδικο για να μας πείσει ότι μας κλέβει το αριστερό κράτος και θα 'πρεπε να πληρώνουμε πολύ λιγότερο, μούγκα.
Ακόμα κι η Μαρίνα Πατούλη φτιάχνει πίτες αμακιγιάριστη και αχτένιστη, φορώντας ένα ταπεινό t-shirt, εκεί καταντήσαμε.
Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ μεγαλύτερη διάψευση όλων των αξιών και των πεποιθήσεων των δεξιών. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Ευτυχώς για αυτούς όμως, έχουν ανοσία αγέλης απέναντι στην πραγματικότητα. Θα κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να περάσει το κακό και θα συνεχίσουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο τροπάρι. Προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι δικαιωμένοι, και παραβλέποντας ότι πλέον αποδείχτηκε πως όλα όσα προσκυνούν και πρεσβεύουν είναι ψέματα.
Που τους κάνουν να νιώθουν όμορφα βέβαια, αλλά για αυτό υπάρχουν και τα ναρκωτικά, δεν είναι ανάγκη να καταστρέφουν ολόκληρη χώρα για να φτιαχτούν.
EDIT: Ξέχασα καλέ την παρέλαση της 25ης, που αναβλήθηκε φυσικά. Ευτυχώς μου το υπενθύμισαν στα σχόλια. Μεγάλος καημός να μη μπορείς να καπηλευτείς σε αποκλειστικότητα τον πατριωτισμό...


1 σχόλιο:

  1. ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΠΩΝ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή