Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Εκδήλωση - αφιέρωμα στο Φανάρι Καρδίτσας με ομιλητή τον π.Νεκτάριο Καλύβα


Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στο ιστορικό Φανάρι στις 7:30 μμ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΜΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

δελτίο τύπου
Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Καρδίτσας
Μία σπάνια εκδήλωση σε ένα ιστορικό χώρο με ιδιαίτερο βάρος για την Εκκλησία μας και για την ιστορία του τόπου μας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στο ιστορικό Φανάρι του Νομού Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θέλοντας να αναδείξει το ιδιαίτερο βάρος που έχει το Φανάρι από εκκλησιαστικής και αρχαιολογικής πλευράς, υλοποιεί μία μοναδική εκδήλωση με επίκεντρο την προσωπικότητα, το έργο και την υμνολογία του Ιερομάρτυρος Σεραφείμ.  
Η εκδήλωση αυτή που περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στην υμνολογία του Αγίου Σεραφείμ, Πολιούχου και Προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 7:30 μμ, στον Ιερό Ναό του Αγίου, στο Φανάρι Καρδίτσας, τόπο μαρτυρίου του Αγίου. 
Ο Νίκος Ευθυμιάδης και η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, θέλοντας να συμβάλουν ακόμη στην ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας (Βυζαντινό Κάστρο, Μουσείο Γεωργίου Καραϊσκάκη, Αρχαία Ιθώμη, κ.α.) και στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου και την Τοπική Κοινότητα Φαναρίου, πραγματοποιούν μία μοναδική και σημαντική εκδήλωση με επίκεντρο τον Πολιούχο Άγιο Σεραφείμ.
Στην εκδήλωση θα προλογίσει και θα ομιλήσει αναδεικνύοντας το έργο και την αγιότητα του Αγίου Σεραφείμ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. κ. Τιμόθεος και θα ψάλλει ύμνους η Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας (1948-2020) του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Ιεροψάλτου Δημητρίου Καταραχιά.
Οι Ύμνοι που θα παρουσιαστούν είναι μελοποιήσεις του Μακαριστού Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Δασκάλου και Χοράρχου Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη. 
     Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος π. Νεκτάριος Καλύβας θα προλογήσει αναλύοντας τους ύμνους που θα ψάλει η Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας. 
Τη μοναδική αυτή πνευματική εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν πολλοί επισκέπτες - προσκυνητές από διάφορα μέρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου