Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η "Καμιώτισσα" ....πολύφερνος νύφη ( του Π.Τσακίρη , προέδρου Τ.Κ Τριταίας)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έχουμε και λέμε λοιπόν!!
Κάτι φίλοι από Αγία Ευθυμία μεριά, μόλις έμαθαν ότι ο πρόεδρος της Τριταίας (όπως έχει υποχρέωση) θα κάνει ερώτηση στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για τα όρια της Καμιώτισσας, τους έπιασε πρεμούρα και ξεγυμνώθηκαν.
Βγήκε ένας «αρχολίπαρος» στο ραδιόφωνο εκστομίζοντας χαρακτηρισμούς και ΨΕΜΑΤΑ. Προσπαθώντας να δημιουργήσει αντιπαράθεση και αντιπαλότητα.
Λέγοντας δε ότι γι’ αυτά που λέει έχει και τα ανάλογα έγγραφα. Πέρασαν τόσες μέρες και άνθρακας ο θησαυρός. (Ούτε έγγραφα, ούτε τίποτα).
Στη δε σελίδα στο internet του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, (μια σελίδα που πρέπει να φιλοξενεί κείμενα τουλάχιστον πολιτιστικού περιεχομένου) έγραψαν ένα άρθρο για το οποίο ο ανυπόγραφος συντάκτης (δεν θα πρέπει να αισθάνεται ηθικός και έντιμος), το δημοσίευσε μόνο και μόνο για να προσβάλλει τον Πρόεδρο της Τριταίας.
Δηλαδή για τους παραπάνω ισχύει το ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ και για τον δεύτερο το κυπριακόν όλοι οι σκύλοι μια γενιά!!
Λοιπόν αφού δεν έχετε τίποτα που να υποστηρίζετε αυτά που προσπαθείτε να πείτε, θα σας δώσω εγώ κάποια στοιχεία, ξεκινώντας από το Συμβούλιο της Κοινότητας της Αγίας Ευθυμίας.
Στις 14 Νοεμβρίου 1984 ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας της Αγίας Ευθυμίας Διαμαντής Πατάκας και το Κοινοτικό Συμβούλιο ζητάνε από τον τότε Νομάρχη με έγγραφό τους Αρ. Πρωτ. 16781 να ορίσει επιτροπή για να αναφέρει σε ποια κοινότητα ανήκει η περιοχή της Καμιώτισσας.
Προσφατα στις 16 Νοεμβρίου 2015 από το αριθ. 22 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών (παρουσία και του τότε Προέδρου της Αγίας Ευθυμίας) διαβάζουμε: 
Υπάρχουν αμφισβητήσεις στα όρια μεταξύ Δ. Ε. Άμφισσας και Δ. Ε. ΙΤΕΑΣ στην περιοχή «Καμιώτισσα». Προτείνεται η από κοινού προσφυγή σε διαιτητικό Δικαστήριο για την οριστική λύση του θέματος. Και παρακάτω: θα πρέπει να λυθεί το θέμα των ορίων της Δ. Ε. ΙΤΕΑΣ που με αφορμή την «Καμιώτισσα» επαναφέρει το θέμα των ορίων της Δ. Ε. Άμφισσας, που φτάνουν στη θάλασσα μέσω των ορίων Τ. Κ. Αγίας Ευθυμίας.
Μετά το 1915, δεν υπάρχει διοικητική πράξη που να ορίζει να όρια ανάμεσα στη Δ. Ε. Άμφισσας ώστα να φτάνει μέσω Αγίας Ευθυμίας στη θάλασσα. 
Και για να μην τα βάλετε πάλι με αυτούς που αγωνίζονται γι’ αυτό που τους ψήφισαν οι πολίτες του Δήμου Δελφών.
Άρθρο 83 – Αρμοδιότητες προέδρου κοινότητας έως και 500 κατοίκων – Αντικατάσταση άρθρου 82 του ν. 3852/2010
Παρ. ι) είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί… κλπ
Λοιπόν το έχω πει πολλές φορές και θα το πω πάλι. Εγώ δεν θέλω το κακό της Αγίας Ευθυμίας ούτε της Δ. Ε. Άμφισσας.
Εσείς θέλετε το κακό της Τριταίας και της Δ. Ε. Ιτέας;;;;;;;;


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ. Κ. ΤΡΙΤΑΙΑΣ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

3 σχόλια:

  1. Η Καμιώτισσα, είναι πολύτιμη για την δραστηριότητα βωξίτη και ταυτόχρονα πολύτιμη σε ένα ενδεχόμενο τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Δελφών. Είναι η μισή απο την συνολική επιφάνεια των παραλιακών εγκαταστάσεων βωξίτη.Η άλλη μισή στο Λαρνάκι ανήκει στην Ιτέα ξεκάθαρα. Στην Καμιώτισσα έχουν γίνει εκεί σειρά παρανομιών απο την πλευρά των εταιριών εξόρυξης βωξίτη τόσο παλιότερα όσο όσο και μετά το 2010 το 2015, 2016 κλπ. προκειμένου να την μετατρέψουν σε χωματερή βωξίτη όπως το Λαρνάκι. Αυτές είναι οι καταγεγραμμένες παρανομίες που έχουν φτάσει στον Εισαγγελέα και ότι μπορεί έκανε και αυτός αλλά τίποτα περισσότερο από ότι μπορεί να κάνει η τοπική δικαιοσύνη όπως την έχουν καταντήσει την Δικαιοσύνη γενικώς στην Ελλάδα. Μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι αν προσθέσουμε όσα αναλογικά δεν έχουμε μάθει, η Καμιώτισσα είναι μία ακόμη περιοχή οργίου παρανομιών απο αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τον Δήμο Δελφών σε νταμάρι βωξίτη. Και δεν θα το καταφέρουν εάν δεν ξεκινήσουν απο το παραλιακό μέτωπο γιατί αυτό αποτελεί το θεμέλιο κάθε συζήτησης για σοβαρή τουριστική ανάπτυξη. Εάν οριστικοποιήσουν ότι η παραλία μας είναι για την εξόρυξη βωξίτη, καμία μικροπεριοχή των Δελφών δεν θα μπορεί να πεί ότι εγώ είμαι τουριστική κουτσουλιά σε μία ευρύτερη περιοχή εξόρυξης και ακόμη και την παραλία μου μεταλλευτική. Επίσημα σύμφωνα με τους νόμους και τις επιστήμες, μεταλλεία και τουρισμός δεν μπορούν να συνυπάρχουν άνευ όρων και οι όροι αυτοί ξεκινάνε απο το ότι μόνο σε μία περιοχή τουριστικής προτεραιότητας μπορεί με συγκεκριμένο τρόπο να υπάρχει και εξόρυξη. Σε μία περιοχή μεταλλευτικής προτεραιότητας ο τουρισμός αποκλείεται οριστικά. Ο Δήμαρχος και ο βουλευτής, ένθερμοι υποστηρικτές των συμφερόντων ΒΙΑ (βωξίτης ιχθυοκαλλιέργειες αιολικά ) ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην ιστορία να παρεμβαίνουν εκτός δικαιοδοσίας και να ζητάνε αναβάθμιση του υποσταθμού ρεύματος στο Σερνικάκι για να βάλουν και άλλα αιολικά στο Δήμο Δελφών. Προφανώς κάποιοι άλλοι υποστηρικτές της ΒΙΑ που τόσα χρόνια έχουν αφήσει την Καμιώτισσα έρμαιο στα συμφέροντα βωξίτη (στο Πολεοδομικό της Άμφισσας και στο Χωροταξικό της Στερεάς έχει χαρακτηριστεί αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης) έχουν εντολή να πάρουν ξεκάθαρα την δικαιοδοσία της περιοχής. Εκκρεμούν τόσα χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές για τις εγκαταστάσεις βωξίτη της παραλίας, έχουν εξευτελιστεί όλοι μαζί για αυτό και πρέπει επιτέλους να τις εκδικάσουν. Μάλλον προσπαθούν συντονισμένα να ελέγξουν αυτοδιοικητικά τον χώρο , έχουν και νέα Λιμενική Επιτροπή που θα πρέπει επίσης να ελέγχουν (θα φανεί) , και μόλις νιώσουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο, θα βγάλουν τις αποφάσεις τους. Αυτά στο "μάλλον". Υπάρχουν τόσα στοιχεία που το τι παιχνίδι παίζεται δεν θα έπρεπε να το ψάχνουμε ακόμα. Για το ποιος παίζει ποιό ρόλο, την αλήθεια θα την ξέρουμε σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή είναι η ΚΑΜΙΩΤΙΣΣΑ :
    https://epikourositeas.blogspot.com/2013/10/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή