Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Αυστραλοί στρατιώτες περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους φροντίζοντας κοάλα που τραυματίστηκαν στις πυρκαγιές


Καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν εκτάσεις στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βορειοανατολική Βικτώρια, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison κάλεσε 3.000 στρατιώτες να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και εκκένωσης. Και όπως πολλοί άλλοι, εργάζονται ακούραστα χωρίς σταματημό για μέρες ή και εβδομάδες.
Αυτή η φωτογραφία του 16ου  Σώματος Υποστήριξης Έκτακτων Αναγκών που φροντίζει τα κοάλα στην κλινική  ενός Πάρκου Άγριας Ζωής έχει γίνει viral
Πολλοί στρατιώτες έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. Η δράση του 16ου Σώματος Υποστήριξης Έκτακτων Αναγκών έγινε γνωστή μέσα από την σελίδα τους στο Facebook.
Στο μήνυμα που συνοδεύει την φωτογραφία γράφουν: «Η μονάδα μας χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο της για να δώσει ένα χέρι βοήθειας στο Πάρκο Άγριας Ζωής Cleland, φροντίζοντας τους  χνουδωτούς μας φίλους κατά τη διάρκεια της σίτισης και κατασκευάζοντας αναρριχητικές μονάδες στο εσωτερικό του πάρκου.»

Ο Captain Garnett Hall είναι στρατιωτικός κτηνίατρος που έχει πρόσφατα εγκατασταθεί στο νησί Kangaroo, όπου μαζί με τα μέλη της 9ης Ταξιαρχίας του ανατέθηκε να βοηθήσει το Πάρκο Άγριας Ζωής Cleland και τον μεγάλο αριθμό ζώων που βρέθηκαν εκεί τραυματισμένα.
Μιλώντας στο BoredPanda είπε: «Νομίζω ότι τα γηγενή ζώα της Αυστραλίας, όπως τα κοάλα, υπέφεραν περισσότερο από τις πυρκαγιές. Όταν απειλούνται, το ένστικτό τους είναι να ανεβαίνουν τα δέντρα. Ωστόσο, σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτό οδηγεί σε τραγωδία, τα κοάλα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις φλόγες με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά που βρέθηκαν αντιμέτωπα με την φωτιά να έχουν πεθάνει. Μερικά έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αλλά έχουν φρικτά εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και τα πρόσωπά τους.»
Οι στρατιώτες έχουν επίσης αναλάβει την προετοιμασία νέων χώρων για τα κοάλα. Όπως την κατασκευή ειδικών μονάδων αναρρίχησης που διευκολύνουν την άνοδό τους στα δέντρα.
«Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η μείωση του άγχους και του πόνου. Πολλά από αυτά τα κοάλα έχουν εκτεταμένα εγκαύματα, τα οποία είναι απίστευτα επώδυνα. Εκτός αυτού, φοβούνται. Τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί, οι φίλοι τους είναι πιθανώς όλοι νεκροί και έχουν μεταφερθεί σε αυτό το παράξενο μέρος για θεραπεία. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους προσφέρουμε ανακούφιση, αλλά ο καθαρισμός και η επάλειψη των εγκαυμάτων παρουσιάζουν ακόμα δυσκολίες.», λέει ο Hall.
Σε βίντεο που ανέβασαν στο Youtube ο Στρατός της Αυστραλίας, ο Captain Hall εξηγεί: «Ήταν πολύ ευχάριστο να έχουμε τόσους στρατιώτες που θέλησαν να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια και να θεραπεύσουν τις πληγές των ζώων, παρόλο που είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την κανονική τους δουλειά στον στρατό.»
«Τα κοάλα είναι εκπληκτικά και ενδιαφέροντα ζώα. Όπως και πολλά άλλα θηλαστικά της Αυστραλίας, έχουν μάρσιπους στους οποίους μεταφέρουν τα μωρά τους μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα για να περπατούν μόνα τους. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλο τον κόσμο να επισκεφτεί την Αυστραλία και να δει από κοντά αυτά τα υπέροχα πλάσματα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου