Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΑΣ: Όχι στα βαρέα οχήματα για ασφάλεια!

«Ηφαιστίων»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη τη χώρα εν όψει της κακοκαιρίας



Για την ομαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων ως εξής:
Αλλαγές στην κυκλοφορία στη Δυτική Ελλάδα
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας λαμβάνει η Αστυνομία, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».
Με σκοπό λοιπόν την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, από αύριο 5 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί, μέχρι και τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, θα ισχύουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
Στην Αχαΐα: *Στην Ολυμπία Οδό, από την χιλιομετρική θέση 157,630, έως την χιλιομετρική 226,00 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου, στα όρια του νομού Αχαΐας.
Στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης, από τα όρια του νομού Αχαΐας, έως και τα όρια με τον νομό Αρκαδίας, στην περιοχή Τριπόταμα, όπου συμπεριλαμβάνεται και τμήμα του νομού Ηλείας.
Στην Ηλεία: Στην νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από τα όρια του νομού Αχαΐας, έως και τον Πύργο.
Στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, από τα όρια του νομού Αρκαδίας, μέχρι και τον Πύργο.
Στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, από την γέφυρα του ποταμού Αλφειού, μέχρι και την γέφυρα του ποταμού Νέδα.
Στην Αιτωλοακαρνανία: Στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας (Αγρίνιο) η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, θα ισχύσει σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας οδού.
Στην περιοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας (Μεσολόγγι) η προσωρινή απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του1,5 τόνου, θα ισχύσει στα εξής σημεία:
Στον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου, έως τον ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης.
Στην νέα εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο Αντιρρίου, έως την γέφυρα Αλάμπεη.
Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιτέας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο του Αντιρρίου, έως την γέφυρα του Μόρνου.


ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Επισημαίνεται ότι, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, τις διακοπές κυκλοφορίας, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου