Μάλιστα σε ορισμένα επιστημονικά πεδία η πτώση στις βάσεις εισαγωγής αναμένεται κατακόρυφη, σημειώνει σήμερα (20/06) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
O Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), έδωσε τις πρώτες εκτιμήσεις του και υποστήριξε ότι τα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας ήταν αυτά που ξεχώρισαν καθώς τα θέματα σε αυτά ήταν τα δυσκολότερα ίσως όλων των εποχών, σίγουρα πάντως των τελευταίων 10 – 15 ετών.
Σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη, αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Δεν ξέρω αν θα δούμε κάποια Πολυτεχνική Σχολή πάνω από τα 18.000 μόρια φέτος, ακόμα και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορεί να έχουμε σημαντική πτώση».
Και οι δημοφιλείς Ιατρικές θα πάρουν την… κάτω βόλτα, σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη. «Το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τις επιστήμες της Υγείας, παρόλου που εδώ η Βιολογία, που είναι και το μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή, δεν είχε σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τα περυσινά θέματα. Η Χημεία θα δώσει και εδώ τον τόνο», σημείωσε.
«Διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη», συμπλήρωσε, «θα σπάσει προς τα κάτω το φράγμα των 19.000 μορίων της Ιατρικής της Αθήνας, ενώ ανάλογη θα είναι η πτώση στις υπόλοιπες ιατρικές σχολές».
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο της Πληροφορικής και της Οικονομίας, η πτώση δεν θα οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Βαφειαδάκη, μόνο στη δυσκολία των θεμάτων αλλά και στην αύξηση του αριθμού των εισακτέων.
Στο μόνο επιστημονικό πεδίο που δεν αναμένονται έντονες μεταβολές, είναι το 1ο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Οι βάσεις ίσως κινηθούν ελαφρώς ανοδικά σε κάποιες σχολές, σταθεροποιητικά σε κάποιες άλλες, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουμε από τη διόρθωση κάποιων μαθημάτων», επεσήμανε ο κ. Βαφειαδάκης.
Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου