Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ….

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ








Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, όπως και όλοι οι Δήμαρχοι των νομών Έβρου και Ροδόπης τα τελευταία 20 χρόνια, δεν αποποιήθηκε την ευθύνη για τον τόπο. Δεν είπε «δεν μπορώ», «δεν έχω αρμοδιότητα», «δεν είναι στο χέρι μου». Κρατώντας σταθερά ανυποχώρητη θέση, σε απόλυτη σύμπνοια με τους δημότες του και την υπόλοιπη κοινωνία της Θράκης, είπε ΟΧΙ σε όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις και σε όλους τους τόνους.
Το Μάρτιο 2013 ο αγωνιστής Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μίλησε στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας σε μεγάλη συγκέντρωση του κινήματος της Χαλκιδικής. 
Τον πύρινο λόγο του τον θυμόμαστε μέχρι σήμερα. Ιστορικό έχει μείνει το βίντεο όπου ο Δήμαρχος ευγενικά αποπέμπει τον Καναδό Πρέσβη που τον επισκέφθηκε για να προωθήσει τις «επενδύσεις» της Eldorado Gold στον Έβρο.






Αύριο, οι άνθρωποι της «Απαλλαγής» έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε το Βαγγέλη Λαμπάκη για να μιλήσει μαζί με τον Τόλη Παπαγεωργίου στην Ιερισσό για τους αγώνες που δόθηκαν και αυτούς που πρέπει να δοθούν αν θέλουμε να έχει ο τόπος μας αύριο.



Τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Τόλη Παπαγεωργίου ενώνουν 20 χρόνια κοινών αγώνων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, τη Θράκη και αλλού στη βόρεια Ελλάδα.


7 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε το νταβατζηλίκι που πήγε να πουλήσει ευγενικά ο πρέσβης όταν είπε στο Δήμαρχο ότι έχουν δοθεί η άδειες προσπαθώντας να του θέσει το ζήτημα ως τετελεσμένο. Δέστε την απλή απάντηση του Δημάρχου. Για όποιον από το Δήμο Δελφών δεν ξέρει την εξέλιξη της ιστορίας, η Ελ Τοράντο δεν προσπάθησε ποτέ να κάνει στην Αλεξανδρούπολη αυτό που της επέτρεπαν οι άδεις που είχε πάρει. Αυτό ας το κρατήσει όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Δήμο Δελφών να το θυμίζει σε όλους αυτούς τους γενίτσαρους της διαπλοκής που προσπαθούν να παρουσιάσουν στους κάτοικους της περιοχής ότι ο τόπος είναι καταδικασμένους σε ότι ορέγεται ο κάθε κοπρίτης επιχειρηματίας που έχει βάλει στόχο τον κάνει χωματερή, επειδή κάποιοι άλλοι κοπρίτες της πολιτικής στο κράτος των Αθηνών δίνουν άδειες σε όποιον τους λαδώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα καλά ήρωας ο δήμαρχος (Και δεν το λέω ειρωνικά ) ,πολύ καλά έκανε και αυτός και οι προηγούμενοι. Προς ενημέρωση πάντως στον νομό Έβρου υπάρχουν περισσότερες ανεμογεννήτριες απ ότι στο νομό Φωκίδας και μάλιστα πολλές από αυτές μέσα σε καταπράσινο δάσος... οι πιο πολλές έχουν μπει τα τελευταία 3 χρόνια. Μήπως ο δήμαρχος δεν γνωρίζει αυτόν τον κίνδυνο? Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο? Θα ήθελα μια απάντηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10:28 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ. ΕΚΤΙΜΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ.
    ΠΑΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ:
    1)ΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
    2)ΕΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ Ή ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ) ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:34 Εγώ έχω πάει και στην δεσφινα και στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες περιοχές με αντίστοιχες περιπτώσεις.(Στην Αλεξανδρούπολη οι περισσότερες είναι μέσα σε δάσος με ψηλή και πυκνή βλαστηση) Φυσικά και δεν συμφωνώ να μπαίνουν όπου να ναι και ανεξέλεγκτα. Η περίπτωση ψαρομυτας είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα. Το ποσό επηρεάζει τον τουρισμό είναι κάτι υποκειμενικό. Η Ναύπακτος απέναντί της στο Παναχαϊκό Όρος έχει ένα δάσος από δαυτές εδώ και δεκαετίες. Το Ναύπλιο, η Ρόδος, η Κεφαλονιά και ένα σωρό άλλα τουριστικά μέρη και κυρίως νησιά δεν έχουν επηρεαστεί στην τουριστική τους ανάπτυξη. Εδώ Μήπως μεγαλώνουμε το πρόβλημα και δεν κοιτάμε αλλά σοβαρότερα που μας κρατάνε πίσω στον τομέα του τουρισμού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως παραπλανείς φίλε μου των 12.54 ?

    Ποιά σχέση έχει η τουριστικότητα της Ναυπάκτου που έχει μόνο το Ενετικό λιμανάκι να παρουσιάσει ;
    Δεν μιλάμε για τουρισμό ενός καφέ στα όρθια... μιλάμε για τουρισμό που μένει σε ένα μέρος για τουλάχιστον μια εβδομάδα .
    Σε παγκόσμια κλίμακα το αιολικό πάρκο είναι ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΙΟ , τώρα αν δεν ενοχλούνται κάποιοι , αυτό είναι θέμα αισθητικής βρε αδελφέ , δεν είναι θέμα αντικειμενικότητας ή επιστήμης.
    Σε μερικούς και μερικές αρέσει να ακούνε ματσακόνι στις παραλίες που κάνουν μπάνιο....για να νιώθουν ότι υπάρχουν και άλλοι γύρω τους...και θέλουν να μυρίζουν τον ιδρώτα των εργατών για να ανεβαίνει η λίμπιντό τους.
    Στη Ρόδο και την Κεφαλλονιά , ο τουρίστας δεν βλέπει τις ανεμογεννήτριες-Όπως ακριβώς και στη Μήλο ο τουρίστας δεν βλέπει καθόλου τα εργοτάξια των μεταλλείων...


    Αλλά μάλλον ή είσαι διαπλεκόμενος με τις ανεμογεννήτριες ή είσαι απ αυτούς που έχουν μειωμένη αισθητική αίσθηση των πραγμάτων..

    Τώρα για να είσαι υπέρμαχος αυτής της "πράσινης" ενέργειας , θα πρέπει να διαβάσεις λιγάκι περισσότερο γιαυτό το μύθο.





    Πάντως είναι πολλά τα λεφτά με τις ανεμογεννήτριες------ακόμη και ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τα Κάτω Λακώματα Φωκίδας για την συμβολή τους να σωθεί ο πλανήτης.....ενώ η κυβέρνησή του καθώς και της Κίνας ΔΕΝ έχουν υπογράψει την συμφωνία για μείωση ρύπων από ορυκτά καύσιμα !!! ..τι ειρωνεία αλήθεια...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας λόγος που δεν γίνετε τίποτα σ αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια μπορεί να είναι και αυτό που λες . Ότι η Ιτέα μπορεί να έχει τα πάντα και η Ναύπακτος μόνο ένα ενετικό λιμανάκι. Μάλλον έχεις περάσει μόνο με το λεωφορείο. Θες να σου συγκρίνω την Ναύπακτο με την Άμφισσα και την Ιτέα μαζί?
    1. Η Ναύπακτος όπως πολύ καλά είπες έχει ένα μοναδικό ενετικό που είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο καθώς και ωραίες παραλίες ανατολικά και δυτικα. Η Ιτέα έχει ένα πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο και παραλίες εντός ιστού και μια ομορφιά από μετάλλιο εκεί που θα έπρεπε να έχει τις οργανωμένες πλαζ εκτός ιστού.
    2. εκτός από το λιμανάκι έχει και ένα κάστρο αξιοποιημενο με υπέροχη θέα που μπορείς επίσης να επισκεφτείς και να πιεις το καφεδάκι σου.
    Η αμφισσα έχει ένα κάστρο μη προσβάσιμο και παρατημένο καθώς και έναν παραδοσιακό οικισμό (ταμπακικα) που αν ήταν σε άλλη πόλη θα έσφυζε από ζωή.
    3.λίγα χιλιόμετρα πιο εξω έχει παραλίες για όλα τα γούστα αξιοποιημενες
    Εδώ από την Ιτέα μέχρι και πέρα από το γαλαξιδι στις περισσότερες κινδυνεύεις με διάστρεμα . Είναι στην ίδια κατάσταση οι πιο πολλές από τη δεκαετία του 90.
    5.έχει πρόσβαση πλέον από παντού με αυτοκινητοδρομους (από βορρά με Ιονία ,νότο με την γέφυρα και πλέον δυτικά με την Αθηνών Πατρών).Εμείς δεν το σχολιάζω τι έχουμε.
    4. Εμείς έχουμε δίπλα μας υπέροχα βουνά χιονοδρομικό αλλά και αυτοί τα δικά τους τα έχουν μια χαρά (ορεινή ναυπακτια) .
    Θα μπορούσα να αραδιασω και άλλα αλλά θα πω μόνο δύο τελευταία.
    Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι οι Δελφοί, βέβαια δεν έχει καταφέρει καμία από τις γύρω περιοχές έστω και 1% από αυτά που θα μπορούσε να πάρει. Ούτε καν οι ίδιοι οι Δελφοί. Μια βραδυά το πολύ και δρόμο.
    Για να υπάρχει ανάπτυξη τουριστική πέρα από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων που έχουμε και τα έργα υποδομής που χρειάζονται να γίνουν πρέπει να υπάρχει και συνεργασία μεταξυ μας. Θα πρότεινε κάποιος ιτιωτης σε κάποιον ξένο να επισκεφτεί την Άμφισσα έστω για να δει τα τρεις τέσσερα μουσεία που έχει? Κάποιος στους Δελφούς θα έλεγε σε κάποιον να πάει να δει λίγο θαλασσα στην Ιτέα και να φάει το χεράκι του?καλά για σαλωνιτη δεν το συζητώ τους τουρίστες τους βαράν με το τφεκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή