Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Πέρα από την λογική υπάρχει το…Πάσχα

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην τελευταία του συνέντευξη να μην ανησυχούμε γιατί ο “γολγοθάς “ των Ελλήνων τελειώνει, μ’ έλουσε ένας “κρύος ιδρώτας” γιατί μετά τον “Γολγοθά “ ξεκινάει η “Σταύρωση” , αλλά πιθανόν να την “πηδήξουμε “ και να προσγειωθεί ο καθένας και η καθεμία στην γιορτή που θα τον οδηγήσει ο διασκελισμός του…

Ξέρεις κάτι ρε φίλε , αναρωτιέμαι αν βλέπει ο Χριστός από μια πλευρά τι “σκατά “ έχουμε παράξει και παράγουμε στο “όνομά του” και “ερήμην του “ φυσικά.
Θεωρούσα πάντα αποτρόπαιους τους βλαμμένους – πιστούς που ταυτίζουν την γιορτή , με την σφαγή, τα πυροβόλα , το πιοτί μέχρι “θανάτου “ και τις ρουκέτες -μαλακίας έξω από τις εκκλησίες την Ανάσταση.

Οι πιστοί -βλαμμένοι επειδή “γιορτάζουμε την Ανάσταση” βουτάνε όπλα και αρχίζουν να πυροβολάνε για το “καλό” ! Έτσι ξαναζήσαμε να χαροπαλεύει το κοριτσάκι το οκτάχρονο , γιατί μια σφαίρα μπορεί να πήγε ή ευθεία ή να εξοστρακίστηκε . Αυτοί οι Βλαμμένοι – πιστοί , νομίζουν ότι η πυρομανία , είναι ότι καλύτερο για τον Χριστό που ήθελε να διαδώσει την ειρήνη . Σκοτώθηκε ο κάμεραμαν και ο δήμαρχος Καλαμάτας υπερασπίστηκε τους πυρομανείς από φόβο και τρόμο μπας και χάσει ψήφους . Μαζεύονται κάποιοι σαχλόμαγκες της συμφοράς , βουτάνε τα δίκανα και αρχίζουν δυο – τρεις μέρες να πυροβολάνε στα “τυφλά “ γιατί όσοι είναι “πιστοί – Χριστιανοί “ οφείλουν να καίνε , να τρομοκρατούν , να σφάζουν , να σουβλίζουν , να τα στουμπώνουν όλα μετά με αλκοόλ για να έχει μετά ρέψιμο διαρκεία.
Αυτό είναι ό,τι καλύτερο περίμενε ο Χριστός , για να κατανοήσει ότι τον λατρεύουν και τον σέβονται . Συμφωνούμε;
Είναι εξαιρετικό δείγμα κατάνυξης και αρετής , να πηγαίνουν χιλιάδες στην Ανάσταση κρατώντας ένα κερί , δέκα λεπτά πριν βγει ο παπάς στην Αγία – Πύλη, να σπρώχνονται , να λαμπαδιάζει το μαλλί με την λάκ , να τραβολογάνε τα μωρά που κλαίνε από τον πανικό και τον τρόμο στα καρότσια ανάμεσα σε βροχή από κροτίδες , και να τρέχουν με τα τακούνια , να κάτσουν να φάνε 2500 θερμίδες νυχτιάτικα , να φορτωθούν κιλά χολυστερόλη , ως δείγμα σεβασμού στην μνήμη Εκείνου.

Είναι πάρα πολύ σεβαστικό και ανθρώπινο , να δένουν αρνιά στους δρόμους , να τ’ αφήνουν ατάιστα και χωρίς νερό για να τα σφάξουν μπροστά σε κόσμο , όπου γονείς παροτρύνουν τα παιδάκια τους για το “καλό “ να κακοποιήσουν ζωντανά τα ζώα …έτσι επειδή “αναστήθηκε “ ο Χριστός ! Αυτοί που το υιοθετούν ως έθιμο “ελληνικό – χριστιανικό” θα ψηφίσουν στις εκλογές για να επιλεγεί ο καταλληλότερος να διοικήσει το νησί, το χωριό, την πόλη ή την περιφέρεια .
Γιατί συμβαίνει όλο αυτό το ανήθικο σε βάρος του Χριστού και κάθε μάρτυρα που πίστεψε σε ιδανικά ; Γιατί, όπως είπε και ο δήμαρχος της Καλαμάτας είναι στο DNA του Έλληνα , ο γιορτασμός των εθίμων … Ναι αναμφισβήτητα αν υπήρχε γονιδιακή προέλευση της κτηνωδίας , εννοείται ότι τα πρωτεία θα τα είχε ο άνθρωπος και όχι τα ζώα.
Ξέρεις κάτι φίλε , νομίζω ότι αν ο Χριστός ήξερε τα πόσα εγκλήματα , το πόσες σφαγές και το πόσες θυσίες αθώων ψυχών θα γινόντουσαν επειδή γεννήθηκε για να διδάξει την αγάπη , την ταπεινότητα και την εγκράτεια , δεν θα είχε μπει ποτέ στην φάτνη … Υποτίθεται ότι τότε τον φρόντισαν τα ζώα που με τις αναπνοές τους κρατούσαν το βρέφος ζεστό … Προς ένδειξη τιμής στα ζώα λοιπόν που τον φρόντισαν, θανατώνουμε με άθλιο τρόπο και σφάζουμε εκατομμύρια . Για να είμαστε σίγουροι ότι τους αποδίδουμε μεγάλη τιμή, κόβουμε τα κεφάλια τους και τα βάζουμε αιματοβαμμένα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ για να φαίνονται τα μάτια τους γουρλωμένα από την στιγμή της σφαγής , έτσι ώστε να τ’ αγοράζουμε έναντι τρόπαιου για τον πολιτισμό και την πίστη μας .
Για το άλλοθι της υποκρισίας και της ανίκητης βλακείας μας , στέλνουμε ηλεκτρονικές κάρτες με αυγά χρωματιστά και κάποια προβατάκια που γελάνε γιατί θα σφαχτούν. “Ανεβάζουμε “ και ένα κερί την Μεγάλη – Παρασκευή στο instastorry , τρώμε επειδή είναι νηστεία την Μεγάλη Εβδομάδα , ενάμιση κιλό καλαμάρια με γαρίδες και μπακαλιάρο με σκορδαλιά , με υπόκρουση κλαρίνου γράφουμε “ Χριστός Ανέστη “ φωτογραφίζοντας ένα σφαχτό στην σούβλα και αφού γεμίσουμε τον κόσμο ακαθαρσίες , θα ευχηθούμε “και του χρόνου με αγάπη “ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου