Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους ιερείς στην Ευρώπη





Τους περισσότερους ιερείς στην Ευρώπη, αναλογικά με τον πληθυσμό της, έχει η Ελλάδα ενώ τα τελευταία χρόνια, και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, το ενδιαφέρον των νέων να γίνουν κληρικοί είναι αυξημένο.   

Τα στοιχεία δημοσιεύονται σήμερα από τη εφημερίδα «Καθημερινή» Σύμφωνα με τα στοιχεία των Πατριαρχείων και των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, όπως αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα https://jodi.graphics/, η αναλογία της χώρας μας είναι 87,7 ιερείς ανά 100.000 κατοίκους μεταξύ 29 χωρών της Ευρώπης.    

Η Ελλάδα είναι αρκετά πιο ψηλά στα ποσοστά της από την Ιταλία που είναι δεύτερη με 82,8, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ρουμανία με αναλογία 80,1, η Πολωνία με 71,1 και το Βέλγιο με 64,1.   

Στον αντίποδα τη μικρότερη αναλογία ιερέων ανά 100.000 κατοίκους έχει η Βουλγαρία με μόλις 12, και ακολουθούν η Τσεχία με 18,9, η Ολλανδία με 20,1, η Ουγγαρία με 22,2 και η Γερμανία με 22,3.   

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του αρμόδιου υπουργείου, στη χώρα μας υπάρχουν συνολικά 9.792 ενοριακοί και μοναστηριακοί ναοί, αλλά ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καθώς δεν συνυπολογίζονται τα παρεκκλήσια, τα ξωκλήσια, οι προκυνηματικοί, οι ιδιόκτητοι και οι κοιμητηριακοί ναοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου