Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Βιντζότρατα και Ελληνική πολιτική «απατεωνιά» ( από αναγνώστη )






Η βιντζότρατα σαν αλιευτικό εργαλείο έχει αποσυρθεί από πολλές περιοχές της Ε.Ε λόγω της αποδεδειγμένα μεγάλης και ανεπανόρθωτης ζημιάς που προξενεί στον βυθό , στον γόνο των ψαριών και στα ιχθυαποθέματα.

Στην Ελλάδα  , δυστυχώς , είχε απαγορευθεί και ξαναεπιτράπηκε  επί υπουργίας Αποστόλου και συνεχίζει να επιτρέπεται με κάποιους όρους  που είναι ανεφάρμοστοι βέβαια  , έτσι απλά για να κοροϊδευόμαστε και να μη χάνουμε και τους ψήφους .

Κάποιοι επιστήμονες , μετά από πίεση και ίσως από συνειδησιακή επιστημονική ανάγκη , ώθησαν την νέα διοίκηση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων , να απαγορεύσει την βιντζότρατα σε ένδεκα περιοχές επιπλέον των ήδη απαγορευμένων στην Ελληνική επικράτεια. Τρεις απ αυτές τις περιοχές βρίσκονται και στον κορινθιακό κόλπο. Η απόφαση για την απαγόρευση των εν λόγω ένδεκα περιοχών έγινε γνωστή από δημοσιεύματα , ενώ ήδη είχε αρχίσει η περίοδος αλιείας με συρόμενα εργαλεία.

Άντε να πούμε μέχρις εδώ καλά , καθόσον γνωρίζουμε το τι συμβαίνει στην δημόσια διοίκηση…

Έλα όμως πως για να έχει ισχύ Νόμου η απαγόρευση , πρέπει να δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ  , η δε αλιευτική περίοδος της βιντζότρατας ήδη έχει ξεκινήσει και οι διωκτικές αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το «όπλο» για την απαγόρευση του σχετικού εργαλείου αλιείας...

Τώρα , απ ότι είναι γνωστό σε κάθε νομικό, είναι αδύνατον να προλάβει να εκδοθεί Φ.Ε.Κ  μόνον για τις συγκεκριμένες ένδεκα περιοχές εν μέσω αλιευτικής περιόδου , την στιγμή που το υπουργείο σχεδιάζει να αναπροσαρμόσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την αλιεία στην χώρα..(βλέπε νέο χαράτσι στους ερασιτέχνες ...)

Άρα κάθε καλοπροαίρετος τι μπορεί να συμπεράνει :

  1. Η πολιτεία δεν έχει τη βούληση να εφαρμόσει τις όποιες επιπλέον προστατευτικές διατάξεις για την αλιεία με βιντζότρατα , μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον , η στην επόμενη κυβέρνηση .
  2. Η βιντζότρατα θα συνεχίσει και φέτος το καταστροφικό της έργο .
  3. Οι διάφοροι φορείς "ησύχασαν" , καθόσον «κέρδισαν» ακόμη 11 περιοχές για απαγόρευση και επίσης μία μεγάλη νίκη στον Κορινθιακό με κήρυξη NATURA2000 , χωρίς κανένα μέχρι στιγμής χειροπιαστό αποτέλεσμα!
  4. Ο Φαρισαϊσμός όλων των συναρμόδιων περισσεύει , καθόσον , παρακολουθούνε με το ένα μάτι την βιντζότρατα να σαρώνει τον βυθό και με το άλλο να ανάψει το λαμπάκι της συσκευής fax για να αρχίσει να λαμβάνει το Φ.Ε.Κ για την απαγόρευση..


Τι είχες Γιάννη’ μ τι είχα πάντα …


εδπ

1 σχόλιο:

  1. σιγουρα δεν ειναι ολοι πουλημενοι. αυτο δεν εχει ομως καμια σημασια οταν το αποτελεσμα ειναι το ιδιο με το να ηταν ολοι πουλημενοι. το οτι εγινε ο κορινθιακος νατουρα δεν ειναι ουτε τυχαιο ουτε λαθος. καλυπτει απολυτα τις προδιαγραφες για να γινει νατουρα, καποιοι μη πολιτικοί, μη κυβερνητικοί, μη πουλημενοι ειχαν ετοιμα τα αποδεικτικα στοιχεια ΚΑΙ καποιοι απο την διοικηση εκαναν καλη δουλεια και καποιοι πολιτικοι δεν δεχτηκαν τις οποιες πιεσεις και το αναγνωρισαν. ετσι εγινε ομως και με το δελφικο τοπιο. καποιοι το 1981 τα ειπαν ολα σε δυο σελιδες και ενα χαρτη και μετα απο αυτο τα λαμογια, οι ξεπουλητες της καταστροφης το ξεφτιλησαν οσο περισσοτερο μπορουσαν και το πανε τελικα για καταστροφη. καμια αναγνωρισει δεν σημαινει τιποτα απο μονη της. και η unesco οταν το κανουμε χωματερη απλα θα ανακαλεσει την αναγνωριση και απο εκει και μετα στον καταλογο με τα μνημεια της δεν θα λεει ΔΕΛΦΟΙ. οσο επιτρεπουμε να αλωνιζουν συμφεροντα που βγαζουν τεραστια κερδη οσο εμεις το βουλωνουμε οταν αυτοι αγνοουν τους περιβαλλοντικους νομους και τους μένουν στην τσεπη τα εξοδο που θα έπρεπε να κανουν, αυτοι θα φροντίζουν να ειμαστε ολο και λιγοτεροι ωστε να εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να τους καταγγείλει καποιος ΚΑΙ για τον ιδιο ακριβως λογο θα φροντιζει με καθε τροπο (ειματε ηδη στο αθεμιτο οποτε περιττες διευκρινήσεις) να εξαρτιόμαστε ή να φοβόμαστε οσο το δυνατον περισσότερο ώστε οχι μονο εμεις να το βουλώνουμε αλλα να μαλωνουμε και οποιον αντιδραει. αν η ιστορια σας θυμιζει κατι απο δημο δελφων, δεν ειναι καθολου συμπτωματικό. αν το καταλαβουμε έγκαιρα ή αργά ειναι το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή