Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΔΕ: Nα προστατευτεί η πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ζητά η ΚΕΔΕ, με σχετική απόφαση που εγκρίθηκε ομόφωνα στο Ετήσιο Τακτικό της Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.


Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ επικαιροποιώντας προηγούμενη απόφασή της ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους.

Παράλληλα καταδίκασε το θλιβερό γεγονός ρίψης δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία να μπαίνουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε πολίτες που αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Παράλληλα καταδικάζουμε απερίφραστα τη ρίψη χημικών στο ειρηνοδικείο Αθηνών και καλούμε την πολιτεία να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Για τη συγκεκριμένη ενέργεια πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, άμεσα.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει όλους τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τους Δήμους. Οι εποχές δεν ενδείκνυνται για τέτοιου είδους ανάλγητες πολιτικές. Αυτές οι πρακτικές, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να κλονίσουν σοβαρά την κοινωνική συνοχή, αλλά και το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε από την κυβέρνηση να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε αυτές τις περιπτώσεις συμπολιτών μας και να τους επιτρέψει να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο Κράτος Δικαίου. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η μόνη ενδεδειγμένη επιλογή για την έξοδο από την κρίση είναι ο διάλογος, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής συναίνεσης και όχι η καλλιέργεια κλίματος αντιπαράθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου