Εδώ και πολλούς μήνες το Antinews επέμενε και δημοσιοποιούσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο κάποιοι θα ήθελαν διακαώς να δημιουργηθεί ένα κόμμα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κόμμα που δεν θα είναι ακροδεξιό, που θα αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικό και που στόχο θα έχει να καλύψει το κενό που αφήνουν ορισμένες παλινωδίες της σημερινής ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ένα μπλέξιμο που δημιουργείται επειδή κάποιοι δεν αποφασίζουν αν ένα δεξιό κόμμα όπως η ΝΔ θα έχει μέσα της τη δεξιά ή θα πάει σούμπητη στο κέντρο για να γίνει το νέο… Ποτάμι.
Εν πάση περιπτώσει, αυτά θα πρέπει να τα λύσει η Πειραιώς προτού να είναι αργά. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δημιουργία ενός νέου κόμματος θα μπορούσε απλά να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη ΝΔ. Όχι μόνο να της κόψει την πορεία προς την αυτοδυναμία αλλά πολύ χειρότερες καταστάσεις. Άλλωστε, οι μεθεπόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική, οπότε εκεί έχει να γίνει χαμός.
Αίφνης η κυβέρνηση ανοίγει το λεγόμενο «Μακεδονικό» ή «Σκοπιανό» ζήτημα. Χωρίς κανείς να την ρωτήσει διάφορα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έστησαν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο αλλά με σκοπιμότητες. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ενδιαφέρονται για τη ζημιά στη χώρα, θέλουν απλά να ακολουθήσουν τη στρατηγική τους για κυριαρχία σε πολιτικό επίπεδο. Το θέμα της ονομασίας άνοιξε με αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση της ΝΔ, να δημιουργήσει πρόβλημα δηλαδή και να την αποτρέψει από την αυτοδυναμία. Ενδεχομένως και να της αφαιρέσει ένα μεγάλο κομμάτι που δεν συμφωνεί με την ηγεσία της.
Έξυπνα σκεπτόμενος ο Τσίπρας λέει ότι το θέμα των Σκοπίων δεν του προκαλεί ζημιά του ίδιου και της Αριστεράς. Άλλωστε είναι γνωστές οι θέσεις τους εδώ και χρόνια, μ’ αυτές θα πάνε και τώρα. Στο χώρο της κεντροδεξιάς ανοίγουν ζητήματα για τη στάση που θα κρατήσουν τόσο η ΝΔ όσο και άλλοι πολιτικοί φορείς και παράγοντες.
Από την άλλη, ενδεχομένως να συνέφερε τον Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια «γαλάζια» παρένθεση στην εξουσία.
Και θα τον συνέφερε να ξεφορτωθεί το βαρίδι που λέγεται «Καμμένος» ώστε να αναζητήσει αλλού συμμαχίες ενδιαμέσως των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.
Έτσι, οι φήμες δίνουν και παίρνουν ξανά. Ότι δηλαδή έχει φτιαχτεί η μαγιά για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα που λαμβάνει ξανά το θέμα των Σκοπίων.
Γράφαμε παλιότερα ότι κανείς δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο της καθόδου του Ιβάν Σαββίδη στα πολιτικά δρώμενα. Αν όχι με αυτόν μπροστά, αφού δεν γνωρίζει Ελληνικά, ενδεχομένως με τη στήριξη κάποιου πολιτικού που θα ηγούταν αυτής της προσπάθειας.
Ένα κόμμα… Βορείου Ελλάδος που θα σήκωνε το βάρος της πατριωτικής γραμμής κατά της ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε βερσιόν, θα προκαλούσε ασφαλώς τεράστιο ζήτημα στην έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη ΝΔ.
Παράλληλα, στο νέο αυτό κόμμα θα μπορούσε να βρει πολιτική στέγη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μόνος του δεν θα βρει ούτε την ψήφο του στις επόμενες εκλογές.
Για να διασωθεί είτε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε (κάτι που θα ξεσήκωνε την Αριστερά) είτε θα μπορούσε να κατέλθει με άλλο κόμμα αφού οι ΑΝΕΛ είναι θέμα χρόνου μετά τις εκλογές να διαλυθούν. Τι καλύτερο για τον υπουργό Άμυνας να πάει στον… φίλο του Ιβάν Σαββίδη και να φτιάξουν έναν νέο πολιτικό φορέα; Είναι γνωστές οι σχέσεις των δύο ανδρών, όπως και οι σχέσεις με τους Ρώσους. Και είναι γνωστή η αγάπη και στήριξη που παρέχουν στον Τσίπρα μέχρις ότου να σταματήσει να τους κάνει τα χατίρια.
Αν για παράδειγμα η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία ενδεχομένως να αλλάξει και η στάση του για την κυβέρνηση. Με ένα «Μακεδονικό» να καίει θα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Σαββίδη ο οποίος είναι γνωστό ότι κινείται πολύ στη Βόρεια Ελλάδα, έχει τον ΠΑΟΚ για στρατό και παρεμβαίνει συχνά μέσω των καναλιών και εφημερίδων που διαθέτει (Κανάλι Ε, Έθνος, κ.λπ.).
Κάπως έτσι «δένει το γλυκό» και δεν θα απέκλειε κανείς τον σχηματισμό ενός νέου κόμματος που θα βόλευε πολύ κόσμο. Τον Τσίπρα που θα διεμβόλιζε τη ΝΔ. Τον Σαββίδη που θα έμπαινε στα πολιτικά με ένα εμβληματικό, πατριωτικό θέμα όπως το «Σκοπιανό». Τον Καμμένο που βλέπει να σβήνει το πολιτικό του άστρο και θέλει από κάπου να πιαστεί.
Ίδωμεν. Οι πρώτοι έξι μήνες του 2018 θα κρίνουν πολλά. Τόσο για το πότε θα γίνουν εκλογές όσο και για το ποια κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Και βεβαίως με το «Μακεδονικό» να καίει και να ζητά απαντήσεις. Και από τη ΝΔ…
Ας υποθέσουμε ότι η Κυβέρνηση το άνοιξε από..."σκοπιμότητα" και όχι επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να λυθεί το θέμα τώρα. Η ΝΔ, ποια θέση έχει; Γιατί πανικοβάλλεται κάθε φορά που την καλούν να τοποθετηθεί υπεύθυνα επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος; Γιατί χάνει τα ...αυγά και τα πασχάλια; μήπως είναι το πρώτο θέμα άραγε; Μήπως με τη ΣΕΚΑΠ πάλι ο "κακός χαμός" δεν γίνεται στο εσωτερικό της; ΓΙΑΤΙ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή