Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Πότε «σκέφτεται» ανασχηματισμό & εκλογές η κυβέρνηση - Απαντήσεις Τζανακόπουλου




Σε δυο ερωτήματα σχετικά με το χρόνο των εκλογών απάντησε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του.
Μπορείτε να αποκλείσετε εκλογές εντός του 2018; Η αντιπολίτευση επιμένει πως το φθινόπωρο του 2018 είναι ο πιθανότερος χρόνος για τις κάλπες…
 Ακόμα και η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να σταματήσει να εκτίθεται με το συγκεκριμένο ζήτημα. Αφού πορεύτηκαν 3 χρόνια με το να ζητούν εκλογές μέρα παρά μέρα, αρχίζουν σιγά σιγά να το αποσύρουν. Οι εκλογές, θα γίνουν στο τέλος της παρούσας θητείας της κυβέρνησης. Το 2018, θα ολοκληρωθεί η μνημονιακή εποχή. Οι εκλογές του 2019 θα είναι αυτές στις οποίες θα συγκριθούν εκείνοι που έβαλαν τη χώρα στη δίνη της ύφεσης και της λιτότητας, απέναντι σε αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από το μνημόνιο και της έδωσαν ξανά προοπτική.
Ο ανασχηματισμός μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης δεν θα είναι, δηλαδή, εκλογικός;
Σε μια ερώτηση προδικάσατε και ανασχηματισμό και εκλογές. Για τις εκλογές, σας απάντησα σαφώς. Ο ανασχηματισμός αποτελεί δικαίωμα του πρωθυπουργού, αυτός αποφασίζει το αν και πότε θα τον πραγματοποιήσει. Επομένως, συνιστώ να μην προτρέχετε. Το βασικό είναι ότι η χώρα έχει και τη στρατηγική εξόδου από τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που θα την υλοποιήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου