Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

" ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ"

Image result for μουσειο δελφων


Τι εννοούμε με τη λέξη “πολιτισμό”. Υπάρχουν “ανώτεροι” και “κατώτεροι” πολιτισμοί; Διαπιστώνουμε ότι στην Αττική π.χ. και σε Μουσεία και Χώρους μικρότερης επισκεψιμότητας των Δελφών  λειτουργούν κανονικά όλα τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μικροί και μεγάλοι. Οι Δελφοί με την τεράστια συνεισφορά τους στον Πολιτισμό και στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κύρος της Παγκοσμίως , δεν αξίζουν τουλάχιστον ίσης μεταχείρισης; Θεωρούμε ότι η Υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου και ένας άνθρωπος  κατ΄εξοχήν του Πολιτισμού είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη και θα πρέπει να  σκύψει στο πρόβλημα και να το θεραπεύσει το δυνατόν συντομώτερο με  ανάκληση  της Απόφασής της να κλείνει το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών κάθε Τρίτη.
Ο Δήμος Δελφών με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες βράδυ 3 Νοεμβρίου 2017 και  ώρα 9:00 π.μ., με ομόφωνη απόφασή του,  αποφάσισε διαδήλωση μπροστά στο Μουσείο Δελφών για το κλείσιμο του μουσείου και του  Αρχαιολογικού χώρου κάθε Τρίτη μετά από  απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού. Επίσης οι δημοτικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές στο κοινό. Παράλληλα θα ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός. Απαιτούμε την παρουσία της Υπουργού την Τρίτη στους Δελφούς. Παρακαλούμε για την μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη διαδήλωση.
Σας παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό για την αξιοποίηση και ανάδειξη του ύψιστου Πολιτιστικού Αγαθού των Δελφών με θέμα :
                                                                                        
ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ!
Το 1958 και μετά οι Δελφοί αρχίζουν να ανθίζουν και ως προς την οικοδομική αλλά κυρίως προς την πολιτιστική/τουριστική ανάπτυξη. Ο Αείμνηστος Κων. Καραμανλής επέλεξε φίλους και άξιους συνεργάτες από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, την Αυτοδιοίκηση, τον ΕΟΤ, το Υπουργείο Δημοσίων ΄Εργων, ταλαντούχους Μηχανικούς και Αρχιτέκτονες όπως ο αείμνηστος Δ.Πικιώνης και ανέπτυξε εκρηκτικά τον Τουρισμό. Τότε διαμορφώθηκαν οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι όπως και των Δελφών. ΄Εγιναν τα εξωραϊστικά έργα από τη σύγχρονη πόλη των Δελφών έως και την Κασταλία Πηγή, έγινε το «ΞΕΝΙΑ» , τα τουριστικά περίπτερα «ΠΑΒΙΛΛΙΟΝ» (που σήμερα παραμένει βανδαλισμένο παρά τη σωρεία εγγράφων και παραστάσεων εκπροσώπων του Δήμου Δελφών), της Κασταλίας Πηγής το οποίο αρχίζει και αυτό  να «ξεφτάει» ,δημιουργήθηκαν δομές σημαντικές όπως παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας, Τουριστική Αστυνομία, (Αστυν.Τμήμα υπήρχε), Ειρηνοδικείο, Κατάστημα Ο.Τ.Ε, στη συνέχεια  ξενοδοχεία , εστιατόρια, καταστήματα «greek art» κλπ.,κλπ. και τέλος το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Μετά από εξήντα  χρόνια ξηλώθηκαν το Ειρηνοδικείο Δελφών, η Εμπορική Τράπεζα, το κατάστημα του Ο.Τ.Ε,  το τελευταίο τραπεζικό κατάστημα της Εθνικής  και χθες 3/11/2017 με Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Κονιόρδου  κλείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών  και οι Αρχαιολογικοί Χώροι των Δελφών κάθε Τρίτη  .
 Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα , Υπουργοί Οικονομικών, Τουρισμού, κλπ Συναρμόδιοι απαιτούμε εμείς οι κάτοικοι της σύγχρονης αλλά παγκοσμίως γνωστής πόλης των Δελφών την επαναφορά του χειμερινού ωραρίου για το Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών όπως γινότανε μέχρι τώρα  και όλων των δομών για τον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού μας προϊόντος καθώς και την αναγέννηση της τουριστικής μας «βιομηχανίας».
         " ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!"

Ελένη Μπακολουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου