Μιλήσαμε αρκετές φορές και διαδικτυακά για τον Παναγιώτη, το σκυλάκι, που βρίσκεται σε περιφραγμένο χώρο στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών.
Της έκανε εντύπωση το βλέμμα του και η γλυκύτητά του και το γεγονός επίσης, ότι ήταν δεμένο στον περιφραγμένο χώρο και ζήτησε απο την Ομοσπονδία να κάνει κάτι.
Η ίδια είχε ρωτήσει και είχε ενημερωθεί για την ιστορία του Παναγιώτη, όπως τον φωνάζουν όλοι εκεί.
Στις συζητήσεις μας δεν απέκλεισε την περίπτωση, αν και της ήταν πολύ δύσκολη λόγω και άλλων ζώων που έχει, να τον υιοθετήσει.
Έτσι ξεκίνησα να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το σκυλάκι και τα βήματά μου με οδήγησαν στην Έφορο Αρχαιοτήτων Φωκίδας κα Νάνσυ Ψάλτη, στην οποία ανήκει διοικητικά το Δελφικό Μουσείο, υπό την προστασία της οποίας βρίσκεται ο Παναγιώτης.
Και αυτό που λέμε, ότι μερικές φορές τα φαινόμενα μας απατούν, στην περίπτωση αυτή βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.
Μια μεγάλη σχέση αγάπης υπάρχει μεταξύ της κας Ψάλτη και του Παναγιώτη, ο οποίος χαίρει επίσης της αγάπης και της φροντίδας και των υπαλλήλων του Μουσείου.
Ο Παναγιώτης δεν θα ζούσε σήμερα αν δεν υπήρχε η κα Ψάλτη.
Η 3μελής επιτροπή του οικείου Δήμου το είχε χαρακτηρίσει επιθετικό -σωστά ή λάθος είναι ένα άλλο ζήτημα αυτό- και συνεργείο του Δήμου προσπάθησε να συλλάβει το σκυλί για να του γίνει ευθανασία.
Δεν τα κατάφερε και το σκυλάκι φοβισμένο είχε κρυφτεί σε κάποιο μπαρ, αν θυμάμαι καλά της περιοχής, μέχρι που συμπτωματικά το είδε η κα Ψάλτη.
Το βλέμμα του την συγκίνησε κι εκείνη αμέσως, δέθηκε μαζί του, οδηγήθηκε στα δικαστήρια εξ αιτίας του, δεν πτοήθηκε και κατόρθωσε ο Παναγιώτης να ζει σήμερα στο Μουσείο με πολύ πολύ αγάπη απο την ίδια αλλά και απο τους φύλακες και υπαλλήλους του Μουσείου, απολαμβάνει κάθε μέρα τις βόλτες του και ιδίως τα βράδια, όλο το χρόνο, έχει απόλυτη κτηνιατρική κάλυψη και είναι στειρωμένος, όλα με έξοδα της κας Ψάλτη, σωστή τροφή και είναι ευτυχισμένος.
Είναι ευτυχισμένος γιατί τον αγαπούν κι αυτό είναι το σπουδαιότερο γι αυτόν, όπως και για όλους μας.
Συμβαίνει όμως να είναι και ατακτούλης και όσες φορές έγινε προσπάθεια να τον αφήσουν ελεύθερο στο χώρο του, κατάφερνε και το έσκαγε και ο κίνδυνος για τη ζωή του ήταν υπαρκτός.
Όση ώρα η κα Ψάλτη μου μιλούσε για τον Παναγιώτη απο κάθε κύτταρο της φωνής της έβγαινε η μεγάλη της αγάπη για τον Παναγιώτη.
Για όσους αναρωτηθούν γιατί δεν τον παίρνει σπίτι της, όσες φορές κι αν το προσπάθησε, η χημεία του Παναγιώτη με τα άλλα δικά της ζώα είναι κακή, αλλά ταυτόχρονα της είναι αδύνατο να στερηθεί την καθημερινή του παρέα γι αυτό και δεν συζητάει την περίπτωση της υιοθεσίας.
Το σκυλί είναι υιοθετημένο, το αγαπούν πάρα πολύ, είναι όλοι τους εκεί δεμένοι, το σκυλί είναι ευτυχισμένο.
Και προσωπικά συμφωνώ μαζί της.
Θέλω να εκφράσω τελος την χαρά μου γιατι με αφορμή τον Παναγιώτη γνώρισα δύο Κυρίες με υψηλό αξιακό δείκτη στην πράξη και όχι στα λόγια.
Τις ευχαριστώ και τις δύο για τα μαθήματα αγάπης και πολιτισμού που μας παραδίδουν
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
https://www.pfpo.gr/sygkinitiki-istoria-tou-skylou-sto-mouseio-delfon/
Ως πηγή πληροφόρησης θα έπρεπε να αναφέρεται ο προσωπικός λογαριασμός facebook της προισταμενης, που όπως φαίνεται παρακολουθειτε ανελλιπώς, και οχι την αρχική πηγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γνωστή στους περισσοτερους, αν οχι σε όλους, η απευθείας ανάθεση της διαχείρισης του προφίλ της Εφορείας και της προισταμενης από συγκεκριμενο ιστότοπο εδώ και χρόνια για την δήθεν απρόσκοπτη και έγκυρη ενημέρωση των "ιθαγενών".
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμμια ομως τέτοια κίνηση δεν μπορεί να αντιστρέψει τοσο την πραγματικότητα οδό και τη δημοτικότητα της που είναι στο ναδίρ
Έχει ενδιαφέρον το πώς μέσα σε τρια χρόνια αλλάζει στάση απέναντι στα αδέσποτα.Απο το διωξτε τα βρομοσκυλα.....στον Παναγιώτη.... ή εικόνα μιλάει από μόνη της.....έχει πολλή απόσταση το να δηλώσεις μαμά από το να είσαι,και φυσικη και ψυχική
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυο άρθρα την ίδια ημέρα για την 'Πυθία' των Δελφών πάει πολύ. Πόσο σανό να φάμε ακόμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο πληροφοριες, η αντικατασταση της και πιθανόν υποβάθμιση της είναι θέμα χρόνου.
"Ότι πρόλαβε έφαγε" που λένε στο χωριό μου.