Μέλι, λάδι, τσίπουρο και σαπούνια, που παράγονται στην Άμφισσα, διατίθενται πλέον και στο εξωτερικό, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικοί επισκέψιμοι χώροι όπου Ελληνες και ξένοι τουρίστες ζουν την όλη προσπάθεια από κοντά.
Οι ιδιοκτήτες των εταιριών «Πύθιο» (λάδι), «Ρακαριό» (τσίπουρο), «Μέλλην» (μέλι), «Αγνός Σάπων Ελαίου ∆ελφών» αποφάσισαν να συνεργαστούν στήνοντας τη «ΣΥΝ∆ΕΛΦΥΣ» το 2014. (από τὴν λέξη «δελφύς» ποὺ σημαίνει τὴν μήτρα)
«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους έπρεπε κάτι να κάνουμε για να δημιουργήσουμε τη βάση προκειμένου να αποκτήσουν υπεραξία τα προϊόντα μας στην παραγωγή, αλλά και να κάνουμε ευρύτερα γνωστή την περιοχή μας», λέει ο 33χρονος Κώστας Ρέλλος, τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μελίσσια και την παραγωγή μελιού.
Στη συνέχεια προσπάθησε και πέτυχε την εξαγωγή μελιού σε Γερμανία και Γαλλία και τώρα θα επεκταθεί στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Μα δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Τόσο ο ίδιος όσο και οι παραγωγοί λαδιού, τσίπουρου και σαπουνιών αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το μοντέλο συνεργασίας που ακολουθήθηκε είναι απλό: «Ο καθένας λειτουργούσε αυτόνομα, αλλά καταφέραμε να έχουμε κοινή παρουσία στις εκθέσεις, γεγονός που μας έκανε ευρύτερα γνωστούς πιο εύκολα.
Τώρα συνυπάρχουμε στον ειδικό χώρο-εκθετήριο που έχει δημιουργηθεί στον ελαιώνα στο Σερνικάκι, τον οποίο επισκέπτονται κυρίως ξένοι τουρίστες που τους γίνεται ξενάγηση, παρουσίαση αλλά και διάθεση των προϊόντων από μας τους ίδιους», επισημαίνει ο κ. Ρέλλος.
Οι τέσσερις συμμετείχαν και σε εκθέσεις στην Ελλάδα, χάρη στη βοήθεια της Περιφέρειας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άμφισσας.
Ηδη έχουν έρθει σε επαφή με τουριστικά γραφεία και φαίνεται πως έχουν εξασφαλίσει να φτάνουν ως τον ελαιώνα επισκέπτες στους οποίους προβάλλεται βίντεο που έχουν ετοιμάσει για το πώς παράγονται τα προϊόντα τους που διατίθενται προς πώληση στον ίδιο χώρο. Μέσα στους στόχους της ομάδας είναι να προβάλουν και την ευρύτερη περιοχή, την κουζίνα της και τα αξιοθέατα ώστε να υπάρξουν οφέλη για όλους.
Από το ένθετο του Ελεύθερυ Τύπου «Αγροτικός Τύπος»
http://www.eleftherostypos.gr
Μπράβο σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήταν ενδιαφέρουσα μία συνεργασία με το greek-gourmet.gr που έχουμε όλους τους Έλληνες παραγωγούς και παραδοσιακά προϊόντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μας ενδιέφερε να συνεργαστούμε στο greek-gourmet.gr. Ένα site που περιλαμβάνει όλους τους παραγωγούς και παραδοσιακά προϊόντα
ΑπάντησηΔιαγραφή