Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Βουλιαζουμε αλλά δεν αλλάζουμε ;

Στην Ελλάδα σήμερα η μόνη εμπορική δραστηριότητα είναι να πουλάει ο ένας στον άλλον Έλληνα καφέ! 



Και η μόνη πολιτική πράξη, όποιος ανεβαίνει στην κυβέρνηση να βάζει φόρους και να κάνει περικοπές μισθών και συντάξεων!

Έτσι εδώ κάπου θα ήθελα να ρωτήσω τις επόμενες κομπανίες που οδεύουν προς την εξουσία! Τη ΝΔ, και ίσως και τη δημοκρατική συμπαράταξη, μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο υπογεγραμμένων μνημονίων, θα είχατε κάποια περιθώρια ελιγμών, ούτως ώστε να δώσετε κάτι στον Έλληνα πολίτη, ή απλώς περιμένετε να αλλάξουν τα πρόσωπα που έχει βαρεθεί ο λαός να τα βλέπει; 



Κοιτάξτε δε και κάτι! Είναι εξ ίσου άτιμο να υπόσχεσαι και να κάνεις τα αντίθετα, αλλά είναι επίσης άτιμο να μην μιλάς καθόλου για να έχεις άλλοθι όταν βρεθείς στην εξουσία και πιάσεις κι εσύ το τσεκούρι! 

Σήμερα εξουσία για την εξουσία δεν υπάρχει! Αν έχετε κάτι έστω μικρό σαν λύση να το δηλώστε από τώρα! Το να περιμένετε σαν ταξί στην πιάτσα, πότε θα φύγουν οι Πασοκοι απο το Συριζα για να φορτώσετε να πάτε την κούρσα σας προς την εξουσία με τη δική σας ταρίφα, αυτό από μόνο του δεν αξίζει φράγκο για τον Έλληνα πολίτη! 

Και τα γράφω αυτά γιατί υπάρχει μια μεγάλη σιωπή για την επομένη μέρα απο το Συριζα! Θα είστε εσείς όλοι που θα πουλήσετε τη ΔΕΗ στους ανταγωνιστές της; Θα είστε εσείς της τωρινής αντιπολίτευσης που θα απολύσετε κόσμο από το δημόσιο σαν μια άλλη λύση που θα διαφέρει απο τις φανφάρες του Συριζα; Η σιωπή για το μέλλον μας, μοιάζει με συνένοχη και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ανεκτή! 


 Όταν ρωτούσαν τον Τσιπρα πώς θα υλοποιήσει τις τόσες υποσχέσεις του απαντούσε κάπως θολά! Το ίδιο και ο Σορρας όταν του λέγανε που είναι τα 600 δις! Ετσι λοιπόν αν θέλετε να επαναπατριστούν στη δημοκρατική συμπαράταξη και ακόμα και στη ΝΔ ψηφοφόροι ,και να τα κάνουν ισχυρούς πόλους εξουσίας, πρέπει να έχετε σχεδόν έτοιμες κάποιες λύσεις με την επάνοδο σας στην εξουσία! 


Με το βλέποντας και κάνοντας, πάτε στο κουτσαίνοντας και σκοντάφτοντας! 
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τουλάχιστον μέτριες κυβερνήσεις...

Θόδωρος Γαλανόπουλος

http://kapistri.blogspot.com/2017/04/blog-post_0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου