Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

"Αποκριές στους Δελφούς" : Ανακοίνωση-Ευχαριστήριο της Δ.Ε Δελφών



Δελφοί 2/3/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
. 
Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΚ Δελφών Λεωνίδας Σακελλαρίου και το τοπικό συμβούλιο Δελφών ευχαριστούν όλες τις δημότισσες και τους δημότες των Δελφών καθώς και το πλήθος των επισκεπτών, που συμμετείχαν στο αποκριάτικο δρώμενο "Οι Αρχοντοχωριάτες και ο Γκαβόγιαννος" και με την ενέργεια τους και τη ζωντάνια τους δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς "Κτήμα Μουσών" για την προσφορά τους σε κρασί και τσίπουρο, στους φωτογράφους Γιάννη Κουλελή και Θάνο Τσάκαλο για τη φωτογραφική κάλυψη, καθώς και στο καφέ «Δελφικόν» και το εστιατόριο «Λεφας» για τη χορηγία τους σε υλικό επικοινωνίας.
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ και μπράβο στους συλλόγους των Δελφών: Πολιτιστικό σύλλογο γυναικών «Εύᨻ, ΑΣ Απόλλων Δελφών, Δελφικό Κύκλο, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων "το αλφαβητάρι", Χορευτικό Όμιλο Δελφών, Σύλλογο Ξενοδόχων, που χωρίς το δικό τους πάθος, τη δικιά τους επιμονή και εργασία δε θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα.

 Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ στήριξε με το ποσό των 4.000 ευρώ τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δ.Ε Δελφών. Από εμάς ήδη έχει γίνει η προεργασία για τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε να το επικοινωνήσουμε πολύ καλύτερα και θεού θέλοντος και Γκαβόγιαννου επιτρέποντος να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την τοπική μας λαογραφία να αποδεχόμαστε τους μύθους της και να τους «ξορκίζουμε» με μια μεγάλη αγκαλιά σε ένα χορό γύρω από τη φωτιά, αγαπημένοι και μονιασμένοι, όπως κάποτε.
Ευχαριστούμε πολύ.
Εκ της ΔΕ Δελφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου