Η πολύ καλή δουλειά που χρόνια τώρα κάνει το Ωδείο Άμφισσας της κας Ελένης Ιντέρνου είναι γνωστή και πέρα από τα «σύνορα» της Φωκίδας. Τόσο η ίδια ως δασκάλα μουσικής όσο και ο χώρος της στο κέντρο της Άμφισσας εμπνέουν μεράκι και πολύ, πολύ αγάπη για τη μουσική.
Με αυτές τις προϋποθέσεις, μια ακόμη συνεργασία ξεκινά επίσημα αύριο (Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016) για το Ωδείο Άμφισσας, μέσα από το βιωματικό σεμινάριο – με ελεύθερη είσοδο – που φέρει τον τίτλο «Οι δρόμοι του Πυθαγόρα με την μέθοδο του Ισοκράτη», το οποίο θα διδάξει ο κ. Μάνος Σαριδάκης, ένας νεοεισερχόμενος δάσκαλος μουσικής και καλλιτέχνης που, όμως μας αποκάλυψε, «ήρθε για να μείνει» στην περιοχή!
«Ξεκινάμε αύριο τη συνεργασία μας και επίσημα με το Ωδείο της Άμφισσας, όπου καθ` όλη τη φετινή σχολική χρονιά θα βρίσκομαι μαζί τους και θα διδάσκω μοντέρνο πιάνο και αυτοσχεδιασμό» είπε στην «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» ο κ. Σαριδάκης, με αφορμή την αυριανή, πρώτη αυτή εμφάνισή του στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης. «Αποφάσισα να μείνω πλέον μόνιμα στην Ιτέα και να διατηρήσω μόνο τη συνεργασία μου με το Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» των Αθηνών. Ασφαλώς δεν επέλεξα τυχαία τη συνεργασία μου με την κα Ιντέρνου και το Ωδείο Άμφισσας, γνωρίζοντας από χρόνια την πολύ καλή δουλειά που κάνει, τον εξαιρετικό χώρο που έχει δημιουργήσει. Η αγαπητή Ελένη είναι μια δασκάλα που αγαπά πολύ την μουσική και το Ωδείο Άμφισσας είναι ένας ιδανικός χώρος για να συνεργαστώ μαζί της» συμπλήρωσε ο νέος συνεργάτης του Ωδείο Άμφισσας.
Όσον αφορά το αποψινό του «ντεμπούτο», στην πρώτη του δηλαδή σεμιναριακή εμφάνιση ως δάσκαλος μουσικής, πρόκειται για ένα σεμινάριο ανοιχτό για όλες τις ηλικίες, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν υπογεγραμμένες βεβαιώσεις.
Και συμπληρώνει: «Μπορεί να ακούγεται σύνθετο, αλλά πρόκειται για ένα σεμινάριο που μπορεί να το παρακολουθήσει ακόμη και κάποιος που δεν έχει ιδέα από διδασκαλία μουσικής. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να βιώσει κανείς την εμπειρία του αυτοσχεδιασμού. Δουλεύω πολλά χρόνια την τεχνική αυτή και χαίρομαι πολύ που ξεκινάμε με αυτή την επαφή μας με το κοινό της πόλης. Με βάση τους δρόμους του Πυθαγόρα, προσαρμοσμένους στο συγκερασμένο κούρδισμα, την μέθοδο του Ισοκράτη και κάποια άλλα συστατικά σε ένα μάθημα διάρκειας εξήντα λεπτών θα μας εξηγήσει τι πρέπει να κάνουμε».
Κλείνοντας, ο κ. Σαριδάκης μας αποκάλυψε αυτή την περίοδο βελτιώνει και μια άλλη μουσική δουλειά, ως συνθέτης, μουσικός και εκπαιδευτικός, που θα φέρει τον γενικό τίτλο «Η δημοτική μας μουσική παράδοση ερμηνευμένη για σόλο πιάνο». «Πρόκειται για μια δουλειά που την ολοκληρώνω με σκοπό να φέρω το κοινό της κλασικής μουσικής πιο κοντά στη δημοτική μουσική μας. Μια εκπαιδευτική μέθοδος που όταν ολοκληρωθεί θα την παρουσιάσω – ως νέα προσωπική δουλειά – οπωσδήποτε στο κοινό της Φωκίδας» .
http://www.endelfoisonline.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου