Η κυβέρνηση φαίνεται πως αναγνωρίζει
ότι πλέον η ελληνική οικονομία είναι πλήρως εξαρτημένη από την τουριστική βιομηχανία..
Στο υπ.Τουρισμό όλες οι προσπάθειες πλέον στρέφονται προς την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για να ενισχυθεί η θέση της Ελλάδας στον ανταγωνισμό της ανακάμπτουσας ρωσικής αγοράς.
Η ενδοχώρα και τα λιγότερο δημοφιλή νησιά, είναι σήμερα στο προσκήνιο της πολιτικής. Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό οργανώνουν για τους προορισμούς αυτούς δεκάδες ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers αλλά και μεγάλων τουριστικών πρακτόρων.
Ο στόχος, όμως, συνδέεται άρρηκτα και με τις μοναδικές ευκαιρίες επένδυσης στον τουριστικό κλάδο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα,
- η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας,
- οι μαρίνες και οι λιμένες,
- η ακτοπλοΐα,
- η αγορά τουριστικής κατοικίας και
- η ανάδειξη των προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) μέσω της διασύνδεσής τους με τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς.
Απο την άλλη πλευρά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των ευρωπαϊκών χωρών με τις ταχύτερες διαδικασίες στις θεωρήσεις βίζα για τους Ρώσους , ανάμεσα στις Ισπανία, Ιταλία, Λετονία και Φινλανδία. Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας που τον περασμένο Μάιο ζητούσαν επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης. Επιπλέον, από τον περασμένο Ιούνιο, χορηγούνται, από τις ελληνικές προξενικές αρχές θεωρήσεις πολλαπλής χρήσεως με ισχύ τριετίας, ενώ η διάρκεια της διαδικασίας δεν ξεπερνά πλέον τις δύο εργάσιμες ημέρες. Τώρα το Ελληνικό Προξενείο εκδίδει 50% περισσότερες θεωρήσεις από αυτές των προξενικών υπηρεσιών άλλων χωρών Σένγκεν.
ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΜΥΚΡΙΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφή