Βράζουμε τα ζυμαρικά τόσο ώστε να κρατάνε και τις στραγγίζουμε. Σε βαθύ μπολ τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε τα 1/3 από το γάλα, το αλατοπίπερο και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα 6 αυγά χτυπημένα και τα 2/3 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Προσθέτουμε και τις πέννες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε άλλο 1/3 γάλακτος και ανακατεύουμε να απορροφηθεί κι αυτό.
Αλείφουμε 4 φύλλα για πίτες με λίγο ελαιόλαδο και τα στρώνουμε το ένα επάνω στο άλλο σε ένα μέτριο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα φύλλα και αλείφουμε την επιφάνεια του μείγματος με τα 2 αυγό χτυπημένα με το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο προθερμασμένο σε θερμοκρασία 170°C -180°C περίπου μία ώρα.
Αν η πίτα πάρει χρώμα ωραίο χρώμα νωρίτερα, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για όση ώρα χρειάζεται ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου