Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Καλαμάτα: Η νέα 'βασίλισσα' του τουρισμού



Μπορεί κάθε χρόνο τα φλας να αστράφτουν για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όμως, η Καλαμάτα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αίγλη των δύο νησιών του Αιγαίου. Θάλασσα, καλό φαγητό, αρχαιολογικοί χώροι και ό,τι λαχταρά η ψυχή των τουριστών υπάρχει στη Μεσσηνία και γενικά στην Πελοπόννησο. Γι’ αυτό και η Telegraph σε δημοσίευμά της για τις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, κατέταξε την Καλαμάτα στην έκτη θέση 
λόγω της εξαιρετικής της τοποθεσίας (βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία) 
και των καταπληκτικών παραλιών του νομού.
Εδώ και λίγες ημέρες πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο προς τη μεσσηνιακή πόλη (δύο φορές την εβδομάδα) με τη British Airways. Κι αυτό δίνει ακόμη περισσότερες ελπίδες στους ντόπιους ότι φέτος θα είναι η χρονιά της Καλαμάτας.

Αύξηση στον τουρισμό, πληρότητα στα ξενοδοχεία

«Αυτή η χρονιά θα είναι, ίσως, η καλύτερη της τελευταίας τριετίας. Σίγουρα θα έχουμε μια πολύ καλή πληρότητα. Αναμένονται τουλάχιστον 10.000 Βρετανοί», αναφέρει στο WEτου Νews247 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπυρίδων Λαγωνικάκος.
Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι κρατήσεις είναι ήδη πάρα πολλές στα περισσότερα ξενοδοχεία. «Όταν βλέπουμε από μία χώρα να έρχονται στην πόλη μας 10.000 τουρίστες, σκεφθείτε και τους τουρίστες που μας επισκέπτονται από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα έχουμε Σκανδιναβούς, Ιταλούς, Γάλλους και Έλληνες που θα θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους με τη δυνατότητα να μπορούν να επισκεφθούν και άλλα μέρη που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αύξηση τουλάχιστον 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά», επισημαίνει ο κ. Λαγωνικάκος.
Οι τιμές για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν μείνει, όπως λένε οι ξενοδόχοι, στα επίπεδα 2009-2010. Δηλαδή, για ένα δίκλινο τριών αστέρων (με πρωινό) μπορεί να πληρώσει κάποιος από 45 έως 65 ευρώ τη διανυκτέρευση ενώ όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των τουριστών αυξάνονται και οι τιμές, οι οποίες φτάνουν μέχρι και 165 ευρώ για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με θέα στη θάλασσα.
Τη ραγδαία άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο νομός Μεσσηνίας στις προτιμήσεις των επισκεπτών επιβεβαίωσαν και οι ημέρες του φετινού Πάσχα... Η αεροπορική σύνδεση του αερολιμένα της Καλαμάτας με δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, σε συνδυασμό με το ασφαλές οδικό δίκτυο που συνδέει την περιοχή με την Αθήνα, αλλά και η μία μέρα επιπλέον διακοπών λόγω Πρωτομαγιάς, είχαν ως αποτέλεσμα τις φετινές ημέρες των διακοπών του Πάσχα τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας να παρουσιάσουν πληρότητα που «αγγίζει» το 100%.
«Έχουμε πάρα πολλούς τουρίστες, που ψωνίζουν στα μαγαζιά και αφήνουν χρήματα στην τοπική αγορά. Λατρεύουν τα τοπικά προϊόντα και βγαίνουν στα μαγαζιά της πόλης μας», επισημαίνει και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Λίλιαν Ψυλάκη.
«Στόχος μας είναι να γίνει επέκταση της τουριστικής περιόδου. Δηλαδή, θέλουμε να καταφέρουμε να έχουμε έξι μήνες τουρισμό διότι ο νομός Μεσσηνίας έχει τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα και επιπλέον μπορεί από εδώ να περιηγηθεί κάποιος στην Ολυμπία, το Μυστρά, το σπήλαιο του Διρού και σε πολλά ακόμη μέρη», σημειώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων.
Ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πόλης, Παναγιώτης Νίκας, έχει δώσει, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ένα μεγάλο αγώνα για την αύξηση του τουρισμού και γι’ αυτό οι κόποι του δικαιώνονται. Τον ρωτήσαμε για τις παροχές που προσφέρει η Καλαμάτα στους επισκέπτες της, κι εκείνος μας είπε: «Η περιοχή μας έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα για τους τουρίστες. Έχουμε μια υπέροχη και καθαρή θάλασσα, η Καλαμάτα έχει βιολογικό καθαρισμό από το 1985. Πολύ κοντά μας βρίσκονται αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι που αξίζουν να επισκεφθούν οι τουρίστες. Έχουμε πανέμορφα μέρη και μπορούν οι τουρίστες να περάσουν 10 με 12 μέρες άνετα και όμορφα».
( Bόλτα με άλογα σε μια από τις πολλές παραλίες της Μεσσηνίας)
(Τουρίστες φθάνουν με κρουαζιερόπλοιο για να κάνουν ποδηλασία στο νομό Μεσσηνίας)

1 σχόλιο:

  1. Αυτός είναι τόπος. Όχι όπως ο δικός μας. Με μία ψωνοάμφισσα, ένα παλιογαλαξίδι, ένα ψωροχρισσό μια κατσικοδεσφίνα και κάτι φαντασμενοδελφούς 7 χλμ από ένα βρωμολίμανο στην Ιτιά. Πού η Ολυμπία δίπλα στην Καλαμάτα. Για να μην πούμε προάστιο της Καλαμάτας. Και θέα από την Ολυμπία, καταπληκτική. Πράσινη θάλασσα ο κάμπος να καταλήγει στο γαλάζιο του κόλπου της Καλαμάτας. Όχι σαν τον καταραμένο τον δικό μας τόπο. Μάθανε ότι είμαστε νούμερα μας έχουν σπάσει και στο δούλεμα. Άκου εκεί λέει, προστατευόμενο Δελφικό Τοπίο και για την Πολιτιστική και για την φυσική ομορφιά! Πού την είδατε ρε νούμερα την ομορφιά, στην Καλαμάτα πήγατε; Και μνημείο της Unesco το Δελφικό Τοπίο, και μνημείο της Unesco ο Όσιος Λουκάς και στο μνημείο της Unesco για τους Δρόμους της Ελιάς ο ελαιώνας της ψωνοάμφισσα και των φαντασμενοδελφών. Τι λέτε ρε; Ποιος δίνει σημασία στα μνημεία της Unesco, μπάς και σας είπαν μνήματα και μπερδευτήκατε; Και παραλίες η Καλαμάτα καταπληκτικές, σαν το Κάπρι στην Ιταλία. Όχι σαν της βρωμοιτιάς, του παλιογαλαξιδιού και της κατσικοδεσφίνας. Τέσσερα χιλιόμετρα συνολικού μήκους παραλία σε ποικιλία υλικού ακτής, μορφής βυθού και θερμοκρασίας νερών στο κέντρο όλων αυτών χώρια οι παραλίες της Δεσφίνας και του Γαλαξιδιού; Για να μην βάλουμε και την Δωρίδα! Τι λέτε ρέ; Έχετε πάει στο Κάπρι ρε βλάχοι; Έχετε πάει στην Καλαμάτα; Τι σας δουλεύουν και παίρνουν τα μυαλά σας αέρα. Ά ρε βουλώστε το όλοι και δείτε τι θα κάνετε μην φύγουν τα μεταλλεία και πεθάνετε στην πείνα. Μισθοί πείνας αλλά μισθοί. Καρκίνος στα πενήντα αλλά μέχρι τότε έχουν να φάνε. Και αν θέλει και ο θεός θυσία έναν το χρόνο τί έγινε; Αρκεί να είναι της άλλης οικογένειας ,όχι της δικής μας. Ο άλλος έσφαξε την κόρη του της Ιφιγένεια και δεν χάλασε και ο κόσμος. Θέλετε και τουρισμό. Ψώνια. Γίνατε ξαφνικά και εσείς Καλαμάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή