Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η ιδεοληψία ως πολιτική

Από τον πρόεδρο της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» Μιχαήλ Ε. Ηλιάδη


Η ιδεοληψία ως πολιτική
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πρόσφατα ο  κ. Φίλης είχε κάνει σχετικά κάποιες δηλώσεις, αρνούμενος ουσιαστικά τον όρο γενοκτονία, τις οποίες αργότερα εν μέρει ανέτρεψε. Είναι σαφές ότι κάθε πολίτης μπορεί να έχει τις απόψεις του και να τις εκφέρει δημόσια. Επειδή όμως πρόκειται για τον Έλληνα υπουργό Παιδείας, ας δούμε  την επιστημονική άποψη, μιας και η «γενοκτονία» (genocide) είναι νομικός όρος του διεθνούς δικαίου.
 Τον όρο επινόησε ο R. Lemkin, ο οποίος χρησιμοποίησε αποδεικτικό ιστορικό υλικό από τους διωγμούς των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασυροχαλδαίων από τους Τούρκους. Ο όρος «γενοκτονία» έγινε τελικά αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη το 1948 (Σύμβαση) και τελικά αυτά αναγνώρισαν ως πρώτη γενοκτονία αυτή των Εβραίων από τους Ναζί. Η γενοκτονία καθορίζεται από αυστηρά κριτήρια σύμφωνα με τη Σύμβαση των Η.Ε. Έτσι ορίζεται σαν την «εσκεμμένη προσπάθεια καταστροφής εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας», με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
α) τον φόνο μελών της ομάδας,
β) την πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας,
γ) τη σκόπιμη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής υπολογισμένων, έτσι ώστε να επιφέρουν τη φυσική τους καταστροφή, εν όλω ή εν μέρει,
δ) την επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή γεννήσεων στο εσωτερικό της ομάδας και
ε) την υποχρεωτική μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε κάποια άλλη.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ανωτέρω όροι είχαν εφαρμοστεί στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες, πολλοί Τούρκοι αντιεθνικιστές συγγραφείς, έχουν με σαφήνεια περιγράψει το έγκλημα της γενοκτονίας κατά των χριστιανικών πληθυσμών την περίοδο 1914 – 1923.
Στην Ελλάδα υπήρχαν, είναι αλήθεια, αρκετά αντιπροσφυγικά στερεότυπα στο παρελθόν. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, οι προσφυγικές ενώσεις οργανώθηκαν και διεκδικήσαν την αναγνώριση της θηριωδίας, ενώ γράφτηκαν πολλά βιβλία με τραγικές μαρτυρίες επιζώντων της καταστροφής. Υπάρχουν επίσης έρευνες, που φέρουν στο φως ιστορικά αρχεία Δυτικών διπλωματών της εποχής. Από τα ανωτέρω πιστοποιείται ότι όσα συνέβησαν συνιστούν γενοκτονία.
Αυτό επιβεβαιώνει άλλωστε, ο καθ’ ύλην αρμόδιος οργανισμός, η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (Ι.Α.G.S.). Με ψήφισμά της (12ος 2007) η I.A.G.S. αναγνωρίζει ότι υπήρξε γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους την περίοδο 1914- 1923 και μάλιστα ζητάει από την Τουρκία «να αναγνωρίσει τη γενοκτονία, να εκδώσει μια επίσημη απολογία και να προχωρήσει σε άμεσα και σημαντικά βήματα για αποκατάσταση.»
Η γενοκτονία του Πόντου αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1994, αλλά και από άλλες χώρες, από πολιτείες των Η.Π.Α., ενώ αναγνωρίστηκε το 2006 και από το Ευρωκοινοβούλιο.
Απεναντίας ο όρος «εθνοκάθαρση», τον οποίο ο υπουργός αρχικά χρησιμοποίησε, δεν έχει νομική ισχύ και δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς, περιγράφει μία βίαιη συμπεριφορά εναντίον κάποιου τοπικού πληθυσμού, ορμώμενη από φυλετικά ή εθνικά κριτήρια.
Είναι απορίας άξιον, πού βρήκε τις «επιστημονικές» απόψεις περί του αντιθέτου ο κ. Φίλης. Η εξήγηση είναι ότι υπάρχει ένα «αντιεθνιστικό» απωθημένο σε κάποιους στην Ελλάδα. Ο «εθνομηδενισμός» στα πλαίσια του «προοδευτισμού» δυστυχώς είναι γνώρισμα που συναντάμε σε πολιτικούς τόσο της αριστεράς, όσο και της δεξιάς (νεοφιλελεύθεροι) ή του κέντρου και υπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες της παγκοσμιοποίησης. Επί υπουργίας της κ. Γιαννάκου, η οποία είναι και σήμερα προβεβλημένο στέλεχός της Ν.Δ., το βιβλία της κ. Ρεπούση με τον «συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης», ετοιμάστηκε για τα σχολειά μας. Οι «εθομηδενιστές» αρνούνται την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και τον εθνικό και ιστορικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θεωρούν το Ελληνικό έθνος δημιούργημα του δυτικού Διαφωτισμού και κατασκεύασμα του Ελληνικού κράτους, ενώ ονειρεύονται πολυεθνική, πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική την Ελλάδα. Η ιδεολογική συνέπεια στις απόψεις του «εθνομηδενισμού» έχει οδηγήσει στη διαστρέβλωση της ιστορίας, στην άρνηση ύπαρξης των «κρυφών σχολειών», την άρνηση των γεγονότων στο Ζάλογγο, την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων,… Αναγνωρίζουν όμως οι κύκλοι αυτοί την γενοκτονία των Αρμενίων! Δηλαδή ότι υπήρξε γι’ αυτούς τους Χριστιανούς οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης και αφανισμού, αλλά αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τους Ποντίους! Η επιστημοσύνη στο απόγειο της…
Πρόσφατα ο κ. Α. Λιάκος, της ίδιας ομάδας των «εθνομηδενιστών», ανέλαβε τη θέση του προέδρου της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία και επικεφαλής, της αναθεώρησης του προγράμματος των σχολικών βιβλίων Ιστορίας. Δυστυχώς με αυτό το διευθυντικό προσωπικό, η Παιδεία μας όχι μόνο δεν μπορεί να μεταδώσει στα Ελληνόπουλα τις αρχές και τις αξίες των πατέρων μας, αλλά ούτε και τις ιστορικές αλήθειες της πορείας του Ελληνισμού στους αιώνες. Η λοβοτομή της ιστορικής μνήμης, μαζί με την πολεμική εναντίον της Ορθοδοξίας και της Ελληνικής γλώσσας χτυπούν καίρια την ιδιοπροσωπία του Ελληνικού λαού. Στόχος τους, πέρα από τα προσχήματα, είναι να μετατραπούν τα Ελληνόπουλα σε αγελαίους καταναλωτές και ηδονοθήρες, χωρίς αξίες, χωρίς συλλογική συνείδηση σύμφωνα με τα αρρωστημένα Δυτικά πρότυπα, δηλαδή τελικά σε γιουσουφάκια της επερχόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Όσο συνεχίζουμε να ψηφίζουμε, παρασυρόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τα κόμματα που διέλυσαν την Πατρίδα μας ή αυτά που σήμερα συνεχίζουν το «θεάρεστο» αυτό έργο, δεν πρόκειται να δούμε Θεού πρόσωπο.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου