Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Δήλωση Ασπασίας Μανδρέκα για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Φωκίδα

Φωτογραφία της Ασπασία Μανδρέκα.


Το ενδιαφέρον ξαναστρέφεται στην παράταξη της Ν.Δ.
Εσωκομματικές Διαδικασίες:
- Για πρώτη φορά, οι υποψήφιοι για τα κομματικά όργανα και στους δύο Δήμους της Φωκίδας ξεπερνούν τα 50 άτομα.
- Για πρώτη φορά ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τόσο χαμηλός.
της Ασπασίας Μανδρέκα,
τ. Βουλευτή Φωκίδας, Δικηγόρου.

 Δ Η Λ Ω Σ Η

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Διοικήσεων των τοπικών κομματικών οργάνων, η πρώτη φάση των οποίων αρχίζει την επόμενη Κυριακή, θέλω να παρατηρήσω κάποια ιδιαίτερα θετικά στοιχεία.
Σε αυτή την άκρως δημοκρατική διαδικασία, όπως αυτή οργανώθηκε από το κεντρικό κόμμα, έγινε μεγάλη προσπάθεια να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.
Πραγματικά, για πρώτη ίσως φορά, οι υποψήφιοι για τα κομματικά όργανα και στους δύο Δήμους της Φωκίδας ξεπερνούν τα 50 άτομα.

Θα πρέπει, εξάλλου, να τονιστεί ότι για πρώτη φορά οι νέοι άνθρωποι που έχουν θέσει υποψηφιότητα αποτελούν την πλειοψηφία των υποψηφίων μας.
Είναι μεγάλη η ικανοποίηση, τόσο η δική μου, όσο και όλων όσοι αγαπούν και νοιάζονται για την παράταξη μας, για το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τόσο χαμηλός.

Αυτό δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι, έχοντας θετικά παραδείγματα, ξαναστρέφουν το ενδιαφέρον τους προς την πολιτική και τα κοινά αλλά και την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Ν.Δ.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει θετικότερο μήνυμα από αυτό και ήταν υποχρέωσή μου να το τονίσω, μιας και όλες αυτές τις ημέρες δεν είδα να έχει αναφερθεί από κανέναν.

Γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, μπορώ να βεβαιώσω ότι οι νέοι αυτοί υποψήφιοι μαζί και με τους εμπειρότερους που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία μέσα από τη μεταξύ τους συνεργασία μπορούν να δώσουν ένα καινούργιο προφίλ στο τοπικό κόμμα.

Ένα προφίλ πιο ενωτικό και ενεργητικό. Μπορούν να σχηματίσουν συνεργαζόμενοι ομάδες που θα παράγουν πολιτικό λόγο και θα προβαίνουν σε ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις σχετικά με τα τοπικά, και όχι μόνο, θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
Τη δυνατότητα αυτή την εγγυάται ο ενθουσιασμός που διαθέτουν όλοι τους, η σοβαρότητα, η μόρφωσή τους αλλά και η εμπειρία τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία υπήρξε ανοιχτή σε όλους! Όλοι όσοι θέλησαν να είναι υποψήφιοι έθεσαν απρόσκοπτα την υποψηφιότητά τους. Για αυτό, άλλωστε, οι υποψήφιοι είναι τόσοι πολλοί, καθιστώντας τις συγκεκριμένες εκλογές μια γιορτή της Δημοκρατίας στα πλαίσια της οποίας και ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός.

Πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι για αυτούς τους υποψήφιους οι οποίοι θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της παράταξής μας και μόνο. Είναι όλοι τους καταξιωμένοι προσωπικά, κοινωνικά και πολιτικά. Το γεγονός αυτό δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως από κανέναν και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή οποιαδήποτε τέτοια αμφισβήτηση, ιδίως, δε, από ανθρώπους που δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα σε αυτή την παράταξη.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι οι υποψήφιοι μας δεν διορίζονται από κανέναν σε καμία θέση, αλλά Ψηφίζονται από τη βάση του κόμματος, δηλαδή από όλα τα μέλη της Ν.Δ, τα οποία είναι και ο τελικός κριτής.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για όλες τις υποψηφιότητες για τους λόγους που σας προανέφερα και εύχομαι σε όλους καλό αγώνα.
Δεν αισιοδοξώ μόνο, αλλά είμαι σίγουρη ότι μετά την ετυμηγορία και των μελών μας η σύνθεση των κομματικών οργάνων στη Φωκίδα θα είναι η καλύτερη δυνατή.
Η Ν.Δ προχωρά ενωμένη με αέρα ανανέωσης και με τελικό στόχο να κερδίσει τη μάχη για την πατρίδα μας.

3 σχόλια:

  1. ΑΣΠΑΣΙΑ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ (ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ) ΚΑΙ ΠΑΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κι εσυ την κουμπαροκατάσταση ενισχύεις και μάλιστα φανερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδικα στους Δελφους ηταν υποψηφιοι με ελευθερη βουληση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή