Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Το ευχαριστήριο της Δ.Ε Ιτέας προς την δωρήτρια του κτηρίου "Κυριακοπούλειο – Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας"













  
       













3 σχόλια:

  1. Η μισή αλήθεια είναι πολλές φορές πολύ χειρότερη από το ψέμα. Ας συμπληρώσω μία υπόλοιπη αλήθεια για την Δημοτική Ενότητα Ιτέας, όχι μόνο την σημερινή αλλά όλες τις Δημοτικές αρχές που πέρασαν τα τελευταία 40 χρόνια (ελάχιστα μεμονωμένα άτομα δεν μπόρεσαν ποτέ να σώσουν την αξιοπρέπεια του συνόλου μιας και πάντα το αποτέλεσμα μετράει).

    Η Δημοτική ενότητα Ιτέας δεν ένιωσε ποτέ και προφανώς δεν νιώθει και σήμερα καμία ηθική υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους της Ιτέας να προστατέψει την υγεία τους με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός κατοίκων να έχει υποστεί επί δεκαετίες σοβαρές επώδυνες βασανιστικές και θανατηφόρες βλάβες στην υγεία τους που παρουσιάζονται στην πόλη πολλαπλάσια από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Δεν ένιωσε ποτέ και προφανώς δεν νιώθει και σήμερα καμία ηθική υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους της Ιτέας να ελέγξει όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί δημόσια και από τα οποία προκύπτει ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων βωξίτη δίπλα στην Ιτιά έχουν άμεση σχέση με τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα υγείας. Εάν δεν ήταν έτσι, μετά από τόσες καταγγελίες και κατηγορίες τα δέκα τελευταία χρόνια θα έπρεπε η Δημοτική Ενότητα Ιτέας (Δήμος Ιτέας κ.λ.π.) να έχει απαιτήσει να γίνουν οι απαραίτητες επιδημιολογικές μελέτες ή όπως αλλιώς λέγεται ο έλεγχος του από τι βασανίζονται και πεθαίνουν οι Ιτιώτες τις τελευταίες δεκαετίες, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και εάν αυτοί που τα λένε αυτά είναι ψεύτες και η Κα Κυριακοπούλου δωρήτρια ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις δωρεές και τις ευγνωμοσύνες. Για την αναφορά στο περιβάλλον γενικότερα πρέπει να υπάρχει ανάλογη ευαισθησία και για την αναφορά στην τουριστική απαξίωση και την φτώχεια πρέπει να υπάρχει ανάλογη αντίληψη, που προφανώς δεν υπάρχουν για να δέχονται οι Ιτιώτες αυτά τα χάλια μέχρι σήμερα, οπότε θεωρώ περιττή κάθε αναφορά. Ως εκ τούτου και μόνο για το θέμα υγεία (τα υπόλοιπα ας τα συνεκτιμήσει όποιος μπορεί) , από την οπτική γωνία της δωρεάς του Κυριακοπούλειου ως βούλωμα των στομάτων και των στραβών ματιών την εποχή που επεκτείνονταν με παρανομίες χρόνο με το χρόνο οι εγκαταστάσεις του μεγάλου διαχρονικού και πολύπλευρου εγκλήματος εις βάρος της Ιτέας, η δωρεά αποτέλεσε την αμοιβή της εκπόρνευσης της πόλης.
    Οπότε τόσο περήφανη μπορεί να είναι η πόλη για αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περίπτωση προσφέρει έμπνευση που δεν μπορεί να μην εκφραστεί.
    Επιπλέον του θέματος της υγείας των κατοίκων της Ιτιάς, η Δημοτική ενότητα Ιτέας (κ.λ.π. αρχές του παρελθόντος), δεν ένιωσε ποτέ την ηθική υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους της Ιτιάς που ποτέ δεν κατάφεραν να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές Δημοτικό κτίριο όπως κατάφεραν και έφτιαξαν μικροί και «φτωχοί» Δήμοι όπως ο Δήμος Τολοφώνας στην Ερατεινή, ο Δήμος Ευπαλίου στο Ευπάλιο, κάθε μικρός Δήμος της Φωκίδας και εκατοντάδες άλλοι πολύ μικρότεροι και «φτωχότεροι» Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, από δικά τους αλλά κυρίως από τα έτοιμα λεφτά των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ούτε δηλαδή απο τα έτοιμα δεν αξιώθηκαν να δόσουν λίγη αξιοπρέπεια στους Ιτιώτες. Η Δημοτικές αρχές της Ιτιάς προτίμησαν να παραμένουν κολλημένοι εξαρτώμενοι και «υποχρεωμένοι» στους δωρητές του Κυριακοπούλειου. Είναι βέβαια άξιο απορίας αν έτσι νιώθουν και γενικά οι Ιτιώτες πολίτες (οπότε και τους αξίζει ότι παθαίνουν) ή μόνο οι αιρετοί οπότε για πολλούς λόγους αυτό είναι κατανοητό. Χώρια που αν θέλει η Κα Κυριακοπούλου βγάζει αύριο το πρωί στο δρόμο τις υπηρεσίες του Δήμου γιατί το κτίριο έχει δωριθεί μόνο ως «Πολιτιστικό». Ευγνωμοσύνη και για αυτό. Ντροπή για την εξάρτηση;
    Επιπλέον η Δημοτική ενότητα Ιτέας δεν νιώθει καμία αξιοπρέπεια να σταθεί «ίσια» απέναντι στην δωρήτρια και είναι στην διάθεσή της για οποιαδήποτε σκέψη ή ιδέα της. Δεν θεωρεί αρκετή ανταπόδοση για την δωρεά το ότι όπως επί δεκαετίες πριν, ακόμα και σήμερα, έχει στηρίξει απόλυτα τα οικονομικά συμφέροντά της και έχουν παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών πριν από λίγους μήνες οι αποφάσεις που εγκρίνουν να χαρακτηριστεί η (πρώην ;) ιδιοκτησία της οικογένειας της δωρήτριας ως «Μεταλλευτική περιοχή» εκεί που αυτό μέχρι χθες απαγορευόταν, δίνοντας τεράστια οικονομική υπεραξία στην περιουσία της (την οποία βέβαια φαίνεται να έχει πουλήσει αλλά φαίνεται επίσης σοβαρή η πιθανότητα να μην έχει ξεμπερδέψει οριστικά ακόμα και στην περίπτωση αυτή τα λεφτά της δωρεάς είναι ψίχουλα μπροστά στην υπεραξία που δίνεται στις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα που πουλιώνται!). Το τι κακό θα κάνει κάτι τέτοιο στην Ιτιά, πόσο καταστροφικό θα είναι από όλες τις σχετικές απόψεις προφανώς δεν το έχουν καταλάβει οι Ιτιώτες αλλιώς θα έπρεπε να έχουν τρελαθεί και να έχουν επαναστατήσει, οπότε δεν αξίζει να αναφερθώ παραπέρα. Όλες οι πλευρές της αλήθειας όμως πρέπει να λέγονται.
    Μπράβο Ιτιά και Ιτιώτες. Να είστε περήφανοι και ευγνώμονες εφόσον πιστεύεται ότι αυτό σας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΤΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΙΚΙΣΕΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΟΜΩΣ; ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ,ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΜΕ: ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΚΟΥΝΑΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΧΕΙ ΚΟΚΑΛΑΚΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή