Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΙΤΕΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016



ΠΡΟΣ: 1. Την κα Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη
             Αντιδήμαρχο Δελφών
             2. κ. Τζον Τάουνσεντ Γουώρθ, Πρόεδρο Δ. Ε.
                 Ιτέας
             3. Τοπικούς συμβούλους Δ. Ε. Ιτέας
ΚΟΙΝ:  1.κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο Δήμαρχο
             Δελφών
             2. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών
             3.Τ.Ε.Ι. Αθηνών-Τμήμα Συντήρησης
                 Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης
             4. Τοπικό Τύπο
 




Θέμα:  ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ
                 

Κυρία Αντιδήμαρχε,
Αναφορικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κυριακοπούλειο, κατά την ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Δημοτική μας ενότητα, στις 5-3-2016, με θέμα « ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ », σας πληροφορούμε τα παρακάτω:
Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ιτέας  « Ο ΔΕΣΜΟΣ »  αποφάσισε από το 1988 την ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στην Πόλη μας, με την υπ.αριθμ. 8/1988 απόφαση του Δ.Σ., υλοποιώντας έναν από τους σκοπούς του καταστατικού του. Έτσι άρχισε να αναζητά Λαογραφικό υλικό και ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετό από τις επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητες των κατοίκων της Πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.
                  Για την στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου, ο πρώην Δήμος Ιτέας παραχώρησε το παλαιό Κοινοτικό κατάστημα, με την υπ.αριθμ. 141/1993 Ομόφωνη απόφασή του(επί Δημάρχου κ Π. Μανδρέκα). Αμέσως άρχισε η συντήρηση του συγκεντρωθέντος λαογραφικού υλικού, από ειδικό συντηρητή του Μουσείου των Δελφών και η τοποθέτησή του κατά θεματικές ενότητες, στις αίθουσες του εν λόγω κτιρίου.
                  Επί Δημάρχου κ.Η. Καστρίτη, πραγματοποιήθηκε αναπαλαίωση του εν λόγω κτιρίου, εφόσον θα χρησιμοποιείτο για το Λαογραφικό Μουσείο και εάν δε μεσολαβούσε η εγκατάσταση σε αυτό το κτίριο της νεοϊδρυθείσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιτέας ( 1999-2002 ), θα λειτουργούσε σήμερα το ιδρυθέν από το ΔΕΣΜΟ, Λαογραφικό Μουσείο.
                  Μετά την αποχώρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , παρεχωρήθη και πάλι αυτό το κτίριο στο ΔΕΣΜΟ, για τον ίδιο σκοπό με την αριθμ. 89/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (  επί Δημάρχου κ.Ν.Εμμανουήλ ).Παρά το ότι υπήρξαν αποφάσεις τριών διαφορετικών Δημοτικών Συμβουλίων του πρώην Δήμου Ιτέας για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου στο προαναφερόμενο κτίριο, εν τούτοις επί Δημάρχου Παπαλάϊου εγκαταστάθηκε σε αυτό το Ωδείο Ιτέας, ενώ το Λαογραφικό υλικό που διαθέτει η Δημοτική Ενότητα Ιτέας και αυτό του ΔΕΣΜΟΥ, βρίσκεται σε αποθήκες της Δημοτικής μας Ενότητας.
                  Η συμπολίτισσά μας, πρώην Αντιδήμαρχος Ιτέας του Δήμου Δελφών , κα. Παναγιώτα Λαίνη – Κολλιαλή, η οποία είναι και μέλος του ΔΕΣΜΟΥ, αναγνωρίζοντας την επί σειρά ετών προσπάθεια του ΔΕΣΜΟΥ για την ίδρυση Μουσείου στην Ιτέα, έχοντας τις ίδιες με εμάς ευαισθησίες για το θέμα αυτό, προχώρησε σε διάφορες ενέργειες για την υλοποίησή του. Έτσι κάλεσε μουσειολόγους, οι οποίοι επισκέφτηκαν το χώρο που είχαμε συγκεντρώσει το αρχειακό υλικό, στις αποθήκες Κονιάκου στο διάστημα 22, 23 και 24/3/2014 οι οποίοι προέβηκαν στη φωτογράφιση, καταγραφή και ταξινόμησή του. Έλαβαν δε γνώση και του αρχείου των φωτογραφιών της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας. Επίσης ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία της πόλης, για τον προσφυγικό πληθυσμό της Μικρασιατικής Καταστροφής που εγκαταστάθηκε στην Ιτέα το 1922 και  για τις επαγγελματικές δραστηριότητες των κατοίκων της. Αποφάνθηκαν, ότι το Μουσείο πρέπει να φέρει τον τίτλο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΤΕΑΣ».
                  Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε με την υπ.αριθμ. 134/11-4-2014 του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών, ενώ με την αριθμ. 242/12-8-2014 απόφαση του ίδιου Δ.Σ. εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Δωρητών Αντικειμένων και του Δήμου Δελφών, για το εν λόγω Μουσείο. Η Συνεργασία αυτή υπεγράφη εκ των  ιδρυτικών  μελών του Ομίλου « Ο ΔΕΣΜΟΣ » : α) Σταύρο Ντόσκουρη ( πρώην Πρόεδρο και νυν Αντ/δρο του Ομίλου, β) Αθανάσιο Μέγκο (επί πολλά έτη Πρόεδρο) και γ) Δήμο Σαλταφέρα (πρώην  μέλος του Δ. Σ.).
                  Αν και όλες οι παραπάνω ενέργειες για το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΙΤΕΑΣ  γνωστοποιήθηκαν  τόσο σε εσάς, όσο και στο Δήμαρχο κο. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, από την πρώην Αντιδήμαρχο Ιτέας  κα. Παναγιώτα Λαΐνη-Κολλιαλή, με τις από 20-1-2015 και 28-2-2016 επιστολές της κατά την ημερίδα της 5-3-2016, δηλαδή πέντε ημέρες μετά τη δεύτερη ως άνω επιστολή, που διοργανώσατε με το προαναφερόμενο θέμα, δεν σας ακούσαμε να πείτε λέξη για όλα τα παραπάνω. Τηρήσατε Σιγήν Ιχθύος. Ως σα να μην είχε γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.
                  Εφόσον ο λαός της Ιτέας έχει αποφασίσει για το τι Μουσείο θέλει, γιατί δεν ενημερώσατε τους, κατά τ’ άλλα αξιόλογους ομιλητές της παραπάνω εκδήλωσης, για το υπό Ίδρυση Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας ; Δεν φανταζόμαστε να θέλετε να το παρουσιάσετε σαν νέα και δική σας σύλληψη, γιατί όλοι στην Ιτέα γνωρίζουν ότι τα μέλη του ΔΕΣΜΟΥ το εμπνεύστηκαν και το ξεκίνησαν  πριν 28 χρόνια και οι προσπάθειές τους έχουν φθάσει πλέον σε κομβικό σημείο.
                  Μπορείτε λοιπόν, κα. Αντιδήμαρχε και κ. Δήμαρχε, εάν πράγματι ενδιαφέρεστε για την ύπαρξη  Μουσείου στην Ιτέα, να ολοκληρώσετε τις ενέργειες υλοποίησής του.
 Η υλοποίησή του, εκτός από την πραγμάτωση ενός ονείρου του ΔΕΣΜΟΥ και γενικά των συμπολιτών μας, θα αναδείξει στοιχεία της Πολιτιστικής και Ιστορικής μας Κληρονομιάς και θα συμβάλει στην προβολή της πόλης μας. Ένα Μουσείο σύγχρονο, διαδραστικό, συνδεδεμένο με την τοπική κοινωνία, ανταποκρινόμενο στις διαχρονικές ανάγκες των ανθρώπων,  χώρος γνώσης και όχι μόνο εκθεμάτων, θα αποφέρει Επιμορφωτικό όφελος στην Κοινωνία και Οικονομικό όφελος στην πόλη μας.
                  Την Ιτέα, ως πύλη εισόδου στους Δελφούς, την επισκέπτονται αρκετές χιλιάδες τουρίστες και είναι συχνό φαινόμενο να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη και να ρωτούν , ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
                  Πιστεύουμε , δε, ότι η εγκατάσταση του Μουσείου στο κτίριο που από χρόνια έχει επιλεγεί για το σκοπό αυτό ( παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα ), λόγω της θέσης που βρίσκεται – 150 μέτρα περίπου από την προβλήτα- θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, άρα και τα έσοδα αρκετά ώστε να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητά του.
Ντόσκουρης Σταύρος
Μέγκος Αθανάσιος
Σαλταφέρας Δήμος                
.

                                                                              

7 σχόλια:

  1. Όλοι ο αναφερόμενοι και εμπλεκόμενοι στην παρούσα επιστολή και στις εποχές που αναφέρει, όλοι όσοι διατέλεσαν «Άρχοντες» και «παράγοντες» της Ιτέας τα τελευταία σαράντα χρόνια, παρήγαγαν ένα συγκεκριμένο και αναμφισβήτητο έργο. Την κατάντια της Ιτέας σήμερα. Άλλοι με την ανικανότητά τους, άλλοι με την βρώμικη υστεροβουλία τους, άλλοι με την ανοχή τους και την σιωπή τους και άλλοι με το να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις για παραγωγή έργου και να τις κρατάνε όλη την τετραετία , παρότι χρόνο με το χρόνο δεν κατάφερναν τίποτα χάνοντας χρυσές ευκαιρίες για την πόλη, τίποτα άλλο εκτός από την αυταρέσκεια του ψώνιου μπροστά στον καθρέπτη.
    Να την χαιρόμαστε,
    Με τις εγκαταλειμμένες ή κατεστραμμένες από το μπάζωμα με νταμαρόπετρες παραλίες της (εν είδει χάρης για την προστασία από το κύμα για να έχουμε και υποχρέωση), χωρίς εντελώς κανένα στοιχείο που θα κρατήσει τον επισκέπτη στην πόλη, χωρίς ένα πεζόδρομο όπως ΟΛΕΣ οι τουριστικές παραλιακές πόλεις της Ελλάδας, χωρίς επικοινωνία με τις ανατολικές παραλίες της (ποιες, της Κίρρας; αυτό είναι άλλο χωριό), με θλιβερή είσοδο από την Ε.Ο. και χάλια χαραγμένο εσωτερικό δίκτυο, χωρίς καν ένα ρημάδι Δημαρχείο με τα έτοιμα λεφτά των πακέτων με τα οποία έφτιαξε Δημαρχιακό μέγαρο και η κουτσή Μαρία σε όλη την Ελλάδα.
    Και η φαγούρα για το πώς θα διαχειριστούμε την μιζέρια μας. Παραλίες στα αζήτητα. Είσοδος συμφωνούμε, θα φτιάξουμε από την Παπαπαναγιώτου μετά από χίλια χρόνια που θα βρούμε τα τεράστια (για την κατάντια μας) λεφτά να κάνουμε απαλλοτριώσεις αφού περάσουν τα πρώτα χίλια χρόνια μέχρι να βρεθούν τα λεφτά να γίνουν και να εγκριθούν οι μελέτες. Το λιμάνι για να φορτώνουμε βωξίτη πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα να μην χαλάσουμε την καρδιά του "Εθνικού μας δωρητή". Και όλοι συνένοχη σιωπή και ανοχή μέχρι και σήμερα (και όλα τα άλλα προαναφερόμενα είδη συμπεριφοράς ) και ο καυγάς για το τι; Και η "Άμφισσάρα" έφτιαξε μουσείο πρίν πολλά χρόνια. και το Γαλαξίδι. Και οι Δελφοί έχουν. ΚΑΙ; Το μουσείο μόνο του θα κάνει την Ιτέα μάγκα;

    Ποιο είναι ακριβώς το θέμα της αντιπαράθεσης; Ποιος θα πάρει το μπράβο για το έργο των τελευταίων σαράντα ετών; για τα σημερινά χάλια; Αυτά ποιος τα διεκδικεί; Ποιός ζούσε εδώ; ποιός είχε τις ευθύνες του Άρχοντα και του Παράγοντα; Ο ΑΛΛΟΣ;

    Να τους χαιρόμαστε.

    Να χαιρόμαστε την αφεντιά μας την λεβεντοπερήφανη. Μπράβο μας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχάσατε να γράψετε ότι αντιδήμαρχος Ιτέας η κ. Λαίνη είχε οριστεί από τον Δήμαρχο κ. Φουσέκη και οι μουσειολογοι που ήρθαν ήταν αυτοί που φτιάξαν το μουσείο Ησαΐα στη Δεσφίνα, το Μουσείο της Καστριώτισσας και την πινακοθήκη Παπαλουκά στην Άμφισσα και ότι ο Δημαρχος Φουσέκης τους έστειλε στην Ιτέα και στο Δεσμό.
    Αυτά γιά την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΘΑ ΤΑΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ Ο ΜΕΓΓΟΣ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. No money no honey. Στα Ελληνικά «όχι λεφτά όχι μέλι». Κατά τα Ελληνικά «αν δεν βρέξεις κώλο δεν τρώς μπαρμπούνι». Καυγάς αγώνες και πιέσεις για τα καυτά θέματα του 5:06 δεν βλέπω. Εκεί συμφωνούν όλοι στην σημερινή κατάσταση. Μήπως οι Δελφοί που έχουν ένα από τα παγκοσμίως κορυφαία μουσεία ευημερούν; Έχετε καταλάβει ότι οι Δελφοί από το 70 μέχρι σήμερα έχουν μείνει οι μισοί σε τουριστική υποδομή; Το μουσείο μάλιστα έγινε καινούργιο. Ξέρει κάποιος να ξαναάνοιξαν κάποια από τα δεκάδες ξενοδοχεία που έκλεισαν μετά το 80; Και εμείς σήμερα συζητάμε για το ποιος θα πάρει το μπράβο για «την τεράστια ιδέα» να φτιάξει η Ιτέα μουσείο. Κυρίες και Κύριοι ψυχραιμία. Η ανάγκη της Ιτέας για κάποιο χώρο που να έχει τουριστικό ενδιαφέρον υπάρχει από τότε που ανακαλύφθηκε ο Τουρισμός. Πολύ πριν το σκεφτούν όλοι οι σημερινοί κάτοικοί της. Ανήκει στα αυτονόητα ενός τόπο που φιλοδοξεί να αναπτύξει τέτοια δραστηριότητα. Εσείς ανακαλύψατε χθες τον τροχό και θέλετε σήμερα τα μπράβο.
    Μουσείο δεν πρόκειται να γίνει. Για πολλούς λόγους που αδυνατείτε προφανώς να καταλάβετε. Για τους ίδιους λόγους που όλο το βάρος για πολλά χρόνια έπεφτε στην Άμφισσα που έφτιαξε και μουσεία και χώρους και πολυχώρους αλλά όλοι μαζί σήμερα είμαστε νηστικοί και όλα αυτά είναι έρημα και αχρησιμοποίητα. Αν υπήρχε πραγματική βούληση να γίνει μουσείο θα έπρεπε ίσως να ξέρουμε από πού θα βρούμε τα λεφτά και σίγουρα θα έπρεπε να συζητάμε αποκλειστικά και μόνο με κριτήριο ποιο «θέμα» θα φέρει λεφτά στον τόπο. Αυτό έχει να κάνει με το ποιο είναι το θέμα που θα ενδιαφέρει περισσότερο αυτούς που κουβαλάνε αυτά τα λεφτά και όχι με τον καημό και το ντέρτι του κάθε ντόπιου. Αυτοί που κουβαλάνε τα λεφτά που θέλουμε είναι κάποιοι άνθρωποι (με ανθρώπους μου μοιάζουν όταν τους βλέπω σε άλλους τόπους που πάω) που τους λένε «τουρίστες». Και αυτοί οι «τουρίστες» περνάνε σε κοπάδια κάθε χρόνο στα 8 χιλιόμετρα από την Ιτέα και βλέπουν εκεί κάτι και ξαναφεύγουν και δεν αφήνουν φράγκο από τα λεφτά που κουβαλάνε. Και το Γαλαξίδι έχει μουσείο και είχε νομίζω και «τουρίστες» αλλά ούτε το μουσείο μπόρεσε να ζήσει τον εαυτό του ούτε οι τουρίστες έμειναν.
    Τι τα θες όμως , λεπτομέρειες. Ποιο είπαμε είναι το ζήτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παλιότερα ένας ευπατρίδης , ονόματι ΙΩΑΝΝΗΣ Φ.ΚΑΛΛΙΑΣ , είχε εκφράσει την επιθυμία του να διατεθεί το παλιό του φροντιστήριο , ή τμήμα αυτού , για την φιλοξενία δημοτικής βιβλιοθήκης και μουσείου, δωρίζοντας μάλιστα τα πολλά και αξιόλογα βιβλία που είχε στην κατοχή του. Μυστήριο το πως δεν έγινε πραγματικότητα το όραμά του , κι αντ' αυτού η περιουσία του κληρονομήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΙΤΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ. ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ , ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ, ΠΕΤΥΧΕ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ. ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΡΓΑ, ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΟΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. ΟΡΑΜΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ; ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι έχομεν κύριοι να προσφέρομεν ωσάν πόλη μοντέρνα και νεοτάτη που ήμαστε; Μήτε κέντρον αστικόν ιστορικόν, μήτε ξεκάθαρον τουριστικήν στόχευσιν. Φευ! Μην ματαιοπονείτε Ιτιώτες!

    Λογιστείτε τι έχομεν και με τι σφίζει από ζωή η μετρίως όμορφη κωμόπολή μας; Αι νέες γενεές με τι ασχολούνται; Μήπως με τις ελαιές, τα βαρέλια;

    Τι έχομεν;
    Έξοχες μοντέρνες καφετερίες εις το έμπα της θαλάσσης, με ηδύποτα για τις βραδυνές και άκρως χορευτικές βραδιές και πάνω απ'όλα με λαϊκή νεολαία εργατική, εξωστρεφή και με διευρυμένους τους ορίζοντας των.

    Ρωτώ, γιατί να μην πρωτοτυπήσομεν και να φτιάξομεν Μουσείο Καφέ, Τσίπουρου και Μεζέων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή