Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ :

Πρωτοβουλία για την σύσταση σύμπραξης ολοκληρωμένης Διαχείρισης παράκτιων ζωνών και Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


                                                             




            




                                                                          Στυλίδα  05  Φεβρουαρίου 2016

                                                                                                           
ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
Νομός Φθιώτιδας
Δήμος Στυλίδας
γραφειο δημαρχου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αξιότιμε Πρόεδρε,

Ο Δήμος Στυλίδας, ως παράκτιος δήμος, με γνώμονα τα νέα θεσμικά πλαίσια εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων και Ευρωπαϊκών δράσεων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προχωρεί στη πρωτοβουλία σύστασης σύμπραξης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών και νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ευημερίας των κατοίκων  και επαγγελματιών αυτών.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.


Ως Δήμαρχος Στυλίδας, εκτιμώ ότι όλες οι παράκτιες ζώνες, τα ειδικά παράκτια οικοσυστήματα, τα παράκτια τοπία και οι Νήσοι των θαλάσσιων κόλπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν μοναδική ΚΟΙΝΗ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και χρήζουν προστασίας αλλά και ορθολογικής εκμετάλλευσης, με σύνεση προς όφελος των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Έχω την πεποίθηση ότι ο σχεδιασμός και η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών που αποτελούν αναντικατάστατο οικολογικό, οικονομικό και κοινωνικό πόρο, με στόχευση τη διαφύλαξη και την αειφόρο ανάπτυξή αυτών, απαιτεί τη συγκεκριμένη ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Η πρωτοβουλία αυτή, είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης τόσο της αγοράς όσο και της δομής της οικονομίας των προαναφερόμενων περιοχών αλλά και των νομοθετικών πλαισίων σύστασης συμπράξεων.


Ζητούμενο αποτελεί η συνεργασία όλων των Δήμων, κοινωνικών και παραγωγικών τοπικών φορέων καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, μέσα από συντονισμένες δράσεις για την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης των παράκτιων ζωνών και νήσων, για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Παράκτιας Αναγέννησης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Προσδοκώ να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο, για την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινότητες ώστε:
α) να κάνουν σταθερά βήματα προς αποτελεσματικές μορφές οικονομικής, βιώσιμης και «χωρίς αποκλεισμούς» ανάπτυξη,
β) να «καινοτομήσουν» με όρους αντιμετώπισης των Διατοπικών και Υπερτοπικών  προβλημάτων και
γ) να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στην Περιφέρειά μας. 

Πιστεύω ότι η πρόοδος, η ευημερία και η ανάπτυξη έρχονται μέσα από συνέργειες όλων των παραγωγικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής και όχι από μεμονωμένες ενέργειες.

Σας προσκαλώ λοιπόν να δημιουργήσουμε με βάση την πρόταση του Δήμου Στυλίδας τη σύμπραξη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παρακτίων ζωνών και νήσων, με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ – PARACTION».

Ευελπιστώ πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά και θα τιμήσετε με τη σύμπραξή σας την προσπάθεια αυτή.


Με εκτίμηση


Ο Δήμαρχος Στυλίδας





Απόστολος Γκλέτσος




Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω και να συμμετάσχουν στην Σύμπραξη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων περιοχών παρακαλώ να επικοινωνήσουν με την κα. Φύκα Βάνα στο τηλέφωνο 2238350128, 2238350100 ή ηλεκτρονικά στο email: fykavana@gmail.com.



O νέος δικτυακός τόπος, http://paraction.gr/ της πρωτοβουλίας "ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ - PARACTION".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου