Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Το Ταξίδι Του Ηνίοχου..





























Με αφορμή την προώθηση της υποψηφιότητας των Δελφών ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας έχουμε να παρουσιάσουμε την παρακάτω ρηξικέλευθη πρόταση.

Πρέπει να τονιστεί πως είναι μοναδική αυτή η ευκαιρία να προβάλουμε τον τόπο μας κάτι που πρέπει να το αντιληφθούν οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών όπως και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Τους Δελφούς δεν τους γνωρίζει κανένας στον κόσμο. Όσοι έρχονται είναι περαστικοί οι οποίοι πηγαίνουν Σαντορίνη για ρομαντζάδες  , highlίκια στη Μύκονο και για φαγητό στην Μαρίτσα.
Προκειμένου λοιπόν να τονίσουμε τη σημαντικότητα των Δελφών ως οικουμενικής σημασίας ιστορικό και πνευματικό τόπο πρέπει να προχωρήσουμε σε μια επιθετική προώθηση ότι υπάρχουν και οι Δελφοί , μιας και δεν το γνωρίζει κανένας στον κόσμο.
Είμαστε σίγουροι πως σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν κινούνται με γνώμονα την προσωπική προβολή ή το προσωπικό συμφέρον αλλά συνεργάζονται ασίγαστα ώστε να προβληθεί το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού κόσμου , των Δελφών , του τόπου μας.




Πρόταση μας είναι για αρχή να ταξιδέψει ο Ηνίοχος στη Μεγάλη Βρετανία και να πάει να πιεί ένα τσαγάκι με τη Βασιλισσούλα και να της εξηγήσει πως έχουν τα πράγματα ώστε να συγκινηθεί και να δώσει τη δέουσα σημασία σε ένα τόσο υψίστης σημασίας ζήτημα.

Ύστερα θα πρέπει να παραβρεθεί σε μία Σύνοδο Κορυφής Των Ευρωπαίων Ηγετών και να βγάλει μία ομιλία η οποία θα πείσει και τον πιο δύσπιστο Ηγεταρά της Ευρώπης ότι οι Δελφοί έχουνε κάτι να πούνε.


Βεβαίως και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εγκρίνει τα κονδύλια που θα χρειαστούν για το ταξίδι του Ηνίοχου.Όπως επίσης και τα χαλαρώματα του στις ελβετικές Άλπεις όπου θα πάει για πεζοπορία στο χιόνι.

Όλες οι εφημερίδες όπως οι Sunday Times, Fox News , Times Square και διάφορα ειδησειογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο θα καλύψουν το θέμα και θα νιώσει επιτέλους ο κόσμος κάτι από το μεγαλείο του αρχαιολογικού χώρου , του τόπου και των ανθρώπων του. Γιατί  είναι μεγάλη μαγκιά να ζεις στο Δήμου Δελφών. Αυτό και μόνο σε διαφοροποιεί από τους κατοίκους ανά τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για τίποτα άλλο. Α…αντέ λίγο για την υποψηφιότητα μπας και μας δει λίγο ο θεός…
«ΙΑΝΟΣ» 

1 σχόλιο: