Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μια Νέα Ποδοσφαιρική Δύναμη Ανατέλλει στην περιοχή! Προτάσεις προς τους ποδοσφαιριστές του Φωκικού για να μεταπηδήσουν στον Αμφισσαϊκό.





"Φορτώνει" ήδη παίκτες η ομάδα του Θ. Αναγνωστόπουλου. Προτάσεις σε ποδοσφαιριστές
 του Φωκικού. Aναλυτικά το πλάνο της ομάδας του Αθηναίου μάνατζερ
Κενή περιεχομένου και άνευ πραγματικής ουσίας αποδείχτηκε η διάψευση του Στ. Βραδέλη ότι δεν προτίθεται να αναλάβει τον Αμφισσαϊκό, καθώς οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη φωκική πρωτεύουσα άλλα αποδεικνύουν. Ο γνωστός μάνατζερ μαζί με το επιχώριο επιτελείο συνεργατών που έχει διαμορφώσει ήδη "τρέχει" το πλάνο που έχει εκπονηθεί στην ομάδα του Θ. Αναγνωστόπουλου.
Στο πλαίσιο αυτό στην πρωτεύουσα της Φωκίδας βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές, έναν Εγγλέζος, ένας Βραζιλιάνος και ένας Έλληνας προκειμένου να ενσωματωθούν στο ρόστερ του Αμφισσαϊκού, ενώ αναμένονται άμεσα και άλλοι για τον ίδιο σκοπό, όλοι από τη δεξαμενή παικτών της εταιρείας συμφερόντων Σ. Βραδέλη. Παράλληλα, προτάσεις έχουν απευθυνθεί προς τους περισσότερους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Φωκικό για να μεταπηδήσουν στον Αμφισσαϊκό. Ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρουμε ότι ο δεξιός μπακ Σ. Καμβύσης ανακοινώθηκε από τον Ιάλυσο Ρόδου πριν από λίγες ώρες.
Την ομάδα Βραδέλη στο εγχείρημά του στον Αμφισσαϊκό αποτελούν, εκτός των μόνιμων συνεργατών του Θ. Αναγνωστόπουλου, Φ. Αγγέλου και Π. Σκαρίμπα, άνθρωποι είτε προερχόμενοι είτε σχετιζόμενοι στο παρελθόν με τον Φωκικό, μερίδα των οποίων αποτέλεσαν και τον πυρήνα της "ομάδας Καραγιάννη" που επιχείρησε το καλοκαίρι να αναλάβει τα διοικητικά του ηνία. Έτσι, μεταξύ άλλων το πλάνο Βραδέλη στον Αμφισσαϊκό θα "τρέξουν" ο νυν γυμναστής της Νίκης Βόλου Ηλ. Σορώκος, ο Μ. Βακλαϊδής (Κεχαγιάς, Λαμία, Παναιτωλικός, Σπάρτη, ΑΟ Πάτραι κ.α), ο Ν. Σκούτας (Ατρόμητος Αθ., Αστέρας Ιτέας), ο Ν. Τσελές και ο Γενικός Αρχηγός και μέλος της προσωρινής διοικούσας Επιτροπής τον Φωκικό Αντ. Ιωάννου.
Το πλάνο πια Βραδέλη αναλύθηκε από τους Μ. Βακλαϊδή και Ν. Σκούτα στη συνάντηση μελών του ΔΣ του Φωκικού και ατόμων από την πρώην κίνηση Καραγιάννη το καλοκαίρι που πέρασε, η οποία διενεργήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στα γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα, όπου το AmfissaFace ήταν παρών.
Σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την άμεση και δραστική ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας του Θ. Αναγνωστόπουλου στα όρια ίσως της ολικής σχεδόν αναδόμησης, που, όπως αναφέραμε βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει. Αρχικά ο αντίπαλος ακούει στο όνομα Αστέρας Ιτέας. Με άλλα λόγια εδραίος στόχος και βασική προϋπόθεση για το ξετύλιγμα του εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο που θα είναι σε θέση να πάρει το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φωκίδας από την ομάδα του Κώστα Λίβα και να αντιπροσωπεύσει τη Φωκίδα στη διαδικασία των μπαράζ.
Εν συνεχεία, στόχος πλέον για τον Αμφισσαϊκό θα είναι η αξιοποίηση της φετινής προκήρυξης της ΕΠΟ για τα μπαράζ ανόδου που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες και η οποία προβλέπει ότι από φέτος στη Γ΄ Εθνική ανέρχονται δύο πλέον από τις τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου που θα δημιουργηθεί από τους πρωταθλητές των Ενώσεων Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Άρτας και όχι μία όπως συνέβαινε ως και το περασμένο καλοκαίρι.
Μέσω λοιπόν του ισχυρού συνόλου που ήδη δημιουργεί ο Σ. Βραδέλης εκφράζεται η εδραία αισιοδοξία πως ο Αμφισσαϊκός θα καταφέρει να ανέλθει στη Γ΄ Εθνική, ώστε τον Σεπτέμβριο η πρωτεύουσα της Φωκίδας να διαθέτει εκ νέου ομάδα σε εθνική κατηγορία, ως ανάχωμα και απάντηση της πόλης στην προϊούσα απαξίωση του Φωκικού, θέτοντας ισχυρά θεμέλια για μεσοπρόθεσμη άνοδο του συλλόγου στη Football League.
Απώτερο στόχο το σχέδιο αυτό είχε τη μετονομασία το προσεχές καλοκαίρι του Αμφισσαϊκού σε "ΑΕ Φωκικός" ή κάτι ανάλογο που θα εμπεριείχε και το brand "Φωκικός" με ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει σε επίπεδο ιστορίας, βάρους φανέλας και κόσμου, καθώς, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, βασικό πλεονέκτημά του ήταν ότι το ΑΦΜ του συλλόγου θα ήταν πλέον "καθαρό" από τα χρέη του ΑΦΜ του ΑΣ Φωκικός.
Ως προς το τελευταίο, και μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν τις ημέρες μετά την πρωτοχρονιά, και που αναιρούν τη μεταβίβαση του χρέους του Φωκικού σε όποιο διάδοχο σχήμα, το προκείμενο σκέλος του εγχειρήματος δείχνει να αδυνατίζει και να βαίνει προς ακύρωση και αναθεώρηση. Παρά ταύτα, και ιδίως λόγω της ισχυροποίησης του Αμφισσαϊκού και των σοβαρών πιθανοτήτων του να κατορθώσει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική, εξέλιξη την οποία τα μέλη της κίνησης Βραδέλη προεξοφλούν ως σίγουρη ή, εν πάσει περιπτώσει, ως πολύ πιθανή, το νέο σχήμα του Αμφισσαϊκού ευελπιστεί βάσιμα πως η νέα αυτή προσπάθεια στην Άμφισσα θα αγκαλιαστεί από τους φιλάθλους της πόλης και σκοπεύουν να κινηθούν οργανωμένα και προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδίως από τη στιγμή που η είδηση για την αναθεώρηση της διοικητικής ανάμειξης Βραδέλη στον Φωκικό καθώς και η γνώση του παρασκηνίου που τη συνόδευσε έχουν προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό της Άμφισσας.
Γνωρίζουν, άλλωστε, καλά ότι από μόνη της η δραστική ενίσχυση του ρόστερ δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδευτεί από την προσέλκυση και του φίλαθλου κοινού της πρωτεύουσας της Φωκίδας. Και αυτό γιατί η αρωγή της κερκίδας απέναντι σε ομάδες με μεγάλο έως πλατύ λαϊκό έρεισμα και πιστό κοινό, όπως ο Αστέρας Ιτέας αρχικά, και ο Ναυπακτιακός Αστέρας, η Αναγέννηση Άρτας ή η Πρέβεζα (οι πιθανοί αυτή τη στιγμή αντίπαλοι στα μπαράζ) είναι αδήριτη ανάγκη για την επίτευξη της ανόδου στη Γ΄ Εθνική, όπως και η οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο της Άμφισσας ταυτόχρονα. Για τον συγκεκριμένο στόχο η ομάδα Βραδέλη βασίζεται και στην υπεσχημένη υλική υποστήριξη και από τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, από τον οποίο έχουν αντληθεί σχετικές διαβεβαιώσεις.

http://amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου