Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Σταματήστε το αλληλοφάγωμα

Η πατρίδα μας κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά !

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη ο κάθε Έλληνας πολίτης να θέτει την πατρίδα υπεράνω πολιτικών πεποιθήσεων και ατομικού συμφέροντος.
Πρέπει να κατανοήσουμε την νέα παγκόσμια πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τα «παιχνίδια» εξουσίας των μεγάλων δυνάμεων στις ημέρες μας. Διότι , η μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων διένεξη στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου , επηρεάζει και την δική μας χώρα της οποίας έτυχε η γεωστρατηγική θέση να βρίσκεται στο σταυροδρόμι των συμφερόντων τους.

Επακόλουθο αυτής της κατάστασης είναι η επ’ ωφελεία των μεγάλων δυνάμεων αναθεώρηση της σχέσης με την χώρα μας , είτε με θεμιτούς τρόπους είτε με αθέμιτους.

Όφελος του κάθε Έλληνα πολίτη είναι η ορθή και έγκαιρη κατανόηση της πραγματικότητας ως αποτέλεσμα της σωστής πληροφόρησης, ώστε να μπορέσει να επηρεάσει καταστάσεις για  την διαμόρφωση ενός καλύτερου «αύριο».

Στο περιεχόμενο των άρθρων μου με θέμα «άμυνα και διπλωματία» τονίζεται η ενασχόλησή μου στην Αμερικανική αποστολή στην Ελλάδα τις αρχές της δεκαετίας του ’50 καθ’ επιλογή, κυρίως λόγω του ότι ήμουν γνώστης της Αγγλικής γλώσσας . Εκεί λοιπόν , έκανα την εκπαίδευσή μου στις τάξεις της περιβόητης JUSMAG και ειδικότερα στην λεπτομερή γνώση των τότε οπλικών συστημάτων πυροβολικού και συγκαιριακά έτυχε να γνωρίσω το διπλωματικό περιβάλλον της «συμμάχου» χώρας. Το περιβάλλον αυτό μπορεί κανείς να πει ότι ομοιάζει με εκείνο που περιγράφει ο Όμηρος στο κεφάλαιο με την Κίρκη που όποιος έφθανε στο βασίλειό της και δεν είχε την πείρα και την παλληκαριά του Οδυσσέα , είχε την τύχη των συντρόφων του..

Σε κάθε μου βήμα , με συνόδευαν οι συμβουλές του επί 29 έτη μετανάστη πατέρα μου στις Η.Π.Α που είχε γνώσεις σχολαρχείου και στην επιμονή του να μου μάθει την Αγγλική γλώσσα ώστε να κατανοήσω καλύτερα την κουλτούρα του λαού τους. Ο πατριωτισμός που μου εμφύτευσαν οι μεγάλοι δάσκαλοι και καθηγητές μου, τα λόγια του φυλακισμένου φιλοσόφου Σωκράτη στον Κρίτωνα , οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή ..

«Ἄλλος σοῦ ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια,ἀλλ' ἀνάσασι καμμιά·ἄλλος σου ἔταξε βοήθεια καὶ σὲ γέλασε φρικτά..»

Αυτά ήταν τα «φυλαχτά» που με προστάτευαν σε κάθε βήμα της παιδικής και νεανικής μου ηλικίας.
Με τα , κατά καιρούς ,άρθρα μου σε θέματα Άμυνας και διπλωματίας , επιδιώκω να ενημερώσω με ρεαλιστικό και πληροφοριακό τρόπο και να ευαισθητοποιήσω κινώντας το ενδιαφέρον για την σοβαρότητα της υπόστασης των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις ανήκουν αποκλειστικά στο λαό μας που όχι μόνον χρηματοδοτεί με το υστέρημά του αλλά και επανδρώνει τις τάξεις του με τα παιδιά του , που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό τους. Γιαυτό το λόγο ο λαός δικαιούται να γνωρίζει , να ανησυχεί και να ασκεί κριτική για το αξιόμαχό τους που εγγυάται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η κοινή γνώμη μπορεί να ασκεί σωστότερη πίεση , απ’ ότι οι πολιτικές ηγεσίες που κατά κανόνα διασπάθισαν, υπεξαίρεσαν , υπερκοστολόγισαν και αδιαφόρησαν για την προμήθεια του καλύτερου πολεμικού υλικού. Το ενδιαφέρον τους και οι προτεραιότητές τους αμφισβητούνται και προβληματίζουν...

Ο ραγιαδισμός των «προσκυνημένων» κυβερνητών μας , παρέδωσε «αλυσοδεμένη» την πατρίδα μας στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων και κατέστησε την χώρα μας προτεκτοράτο των προαιώνιων εχθρών της ,των Τούρκων. Επιδίωξη των «συμμάχων» μας είναι να μη αποκτήσουμε ποτέ οπλική υπεροχή έναντι των εχθρών μας ,που έχουν επιδοθεί σε εξοπλιστική φρενίτιδα τα τελευταία χρόνια ,για να μπορούν να μας εκβιάζουν ώστε να εκτελούμε αδιαμαρτύρητα κάθε αθέμιτη προσταγή τους συνήθως σε βάρος της πατρίδας μας.

Προ δύο ετών αλλά και σε πρόσφατη επίσκεψή του ο υπουργός ενέργειας των Η.Π.Α , δήλωσε ότι πρέπει «να ξεχάσουμε Α.Ο.Ζ εάν δεν πάρουν οι Τούρκοι το 20% του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου».

Προσκυνημένοι και άσχετοι με το αντικείμενό τους οι περισσότεροι διατελέσαντες ΥΠΕΘΑ , πλην ελαχίστων και δια μικρό χρονικό διάστημα ,μέχρι να τους σωπάσουν για πάντα…Εκ των ελαχίστων , διακρίνω τον εισηγητή κατασκευής αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο που μ αυτόν τον τρόπο αχρήστευε τις , Γερμανικής αλλά και Τουρκικής κατασκευής , γέφυρες ζεύξης του ποταμού με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη επίθεσή τους στην πατρίδα μας. Δεν γνωρίζω αν έχει περατωθεί το έργο αυτό . Επίσης μνεία κάνω στην άλλη φωτεινή εξαίρεση υπουργού ασχέτου μεν με τα στρατιωτικά , που , όμως προσπάθησε να εφοδιάσει το παραμελημένο ναυτικό μας με δύο επ΄ ενοικίω φρεγάτες FREMM εξοπλισμένες με πυραύλους CRUISE SCALP NAVAL ΤΩΝ 1000 Χιλιομέτρων καθώς και με δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας . Για την πατριωτική του αυτή στάση ανταμείφθηκε με μετάθεσή του στο υπουργείο Τουρισμού..

Μέσα κι έξω απ’ την βουλή αντέδρασαν τα «λαμόγια» για την καθ όλα σωστή και αναγκαία απόφαση ανακατασκευής των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 για να υπάρχει δυνατότητα αφ ενός μεν εκδίωξης των Τουρκικών πολεμικών πλοίων , που φθάνουν μέχρι το Σούνιο , αφ ετέρου δε ανάσχεσης των χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την χώρα μας. Για την πλήρη απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων , όλοι επικαλούνται την οικονομική συγκυρία , σωστά..;

·       Γιατί ακύρωσαν την αγορά των 450 μεταχειρισμένων Αμερικανικών αρμάτων ABRAM M1 σε τιμή scrap (παλιοσιδήρου) ; Δεν μπορούσαν στα στρατιωτικά εργοστάσια να διαλύσουν τα 100 για ανταλλακτικά και να ενεργοποιήσουν τα 350;

·       Γιατί δεν παραλαμβάνουν από τους Αμερικανούς τους εκχωρηθέντες πυραύλους MLRS για να ενισχυθεί η δύναμη πυρός του πυροβολικού ;

·       Γιατί δεν απαιτούν από τους Αμερικανούς να μας χορηγήσουν δωρεάν 35 αεροσκάφη F15 από τα 135 παροπλισθέντα , καθότι ήδη έχουν παραδώσει 42 στο Ισραήλ;  Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι; Δεν τους έχουμε παραχωρήσει βάσεις στο έδαφός μας υψίστης στρατηγικής σημασίας για την επιδίωξη των σχεδίων τoυς;

Tα τελευταία γεγονότα Ρωσίας-Τουρκίας απελευθέρωσαν μια αγορά αγροτικών προϊόντων 6 δις Ευρώ .  Με την Ρωσία είχαμε υπογράψει μια συμφωνία αγοράς 450 TOMA BMP III - απαραίτητο όπλο του πεζικού σε συνεργασία με τα σύγχρονα άρματα για την ασφάλεια των χερσαίων και νησιωτικών συνόρων μας- που δεν υλοποιήθηκε ποτέ , φυσικά λόγω οικονομικής κατάρρευσης. Η συμφωνία προέβλεπε πληρωμή της αξίας του πολεμικού υλικού σε διάστημα πέντε ετών το δε 10% της αξίας με εξαγωγή Ελληνικών γεωργικών προϊόντων στην Ρωσία . Ιδού η ευκαιρία ! να ζητηθεί απ τους Ρώσους επαναδιαπραγμάτευση με 60% σε αγροτικά προϊόντα και το 40% σε πέντε χρόνια όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Ποιος όμως να τολμήσει να σπάσει το εμπάργκο της Μέρκελ προς την Ρωσία;

Στο φύλλο 396 της 11/6/2010 της εφημερίδας «εν Δελφοίς» , με άρθρο μου τιτλοφορούμενο : «O προϋπολογισμός του μπεκρή» συνιστούσα στους αρμοδίους να συμπεριληφθούν στις προμήθειες πολεμικών αεροσκαφών τα Ρωσικά SU35 S που επάξια ανταγωνίζονται και αντιμάχονται των Αμερικανικών F35  , τέτοιων δηλαδή , που οι Τούρκοι θα προμηθευτούν σταδιακά από το 2015 έως το 2020 (100 αεροσκάφη στο σύνολο).

Αντικαταστήστε τα γερασμένα CORSAIR με τα βομβαρδιστικά SU34 που είναι καλύτερα και φθηνότερα των αντίστοιχων Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών . Το SU34 FULLBACK είναι ένα αεροσκάφος τακτικού βομβαρδισμού εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα. Το αεροδυναμικό του σχήμα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά , του εξασφαλίζουν την δυνατότητα να εμπλέκεται και σε κλειστή αερομαχία.

Δεν διεκδικώ τον τίτλο του προφήτη , όμως , τα προ ημερών , γεγονότα στο μέτωπο της Συρίας με δικαίωσαν πλήρως. Δύο SU34 βομβαρδιστικά αναχαίτισαν 3 Τουρκικά μαχητικά F16(CCIP) και τα εκδίωξαν μέσα στον Τουρκικό εναέριο χώρο . Με όρους κυνηγετικούς …ο λαγός κυνήγησε το κυνηγόσκυλο…

Προ ολίγων ημερών , οι Ρώσοι μας πληροφόρησαν ότι είναι έτοιμοι να μας αναβαθμίσουν όλο το αντιαεροπορικό και αντιαρματικό υλικό Ρωσικής κατασκευής που διαθέτει ο στρατός μας , με αποπληρωμή στην απόλυτη δικαιοδοσία και ευχέρειά μας! Έργο που όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί..

Πολλοί θα αναρωτηθούν , καλά δεν έχουμε στρατηγούς , ναυάρχους, πτεράρχους που γνωρίζουν όσα παραθέτεις εδώ , για να αντιδράσουν; H απάντησή μου είναι ναι υπάρχουν , καθότι οι επίορκοι μεταξύ αυτών είναι ελάχιστοι. Το πλείστον των μονίμων αξιωματικών και των εφέδρων του στρατεύματος είναι πατριώτες , παλληκάρια και με την ζωή τους υπερασπίζονται καθημερινά την πατρίδα μας , μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες αδιανόητες για τους περισσότερους εξ ημών. Όμως , υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια.. Αν διαμαρτυρηθούν και σηκώσουν το ανάστημά τους θα χάσουν εν μία νυκτί το αξίωμά τους.

Δυστυχώς , πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους , πως οι εντολές εκπορεύονται από ξένα κέντρα αποφάσεων και όχι από τους ντόπιους «προσκυνημένους» πολιτικούς μας κυβερνήτες . Αυτοί έχουν ενδιαφέρον για την καρέκλα και τον μισθό τους.

Η σωτηρία της πατρίδας μας θα έλθει από τον λαό της , εάν σταματήσει την «φαγωμάρα». Τους Έλληνες τους υπολόγισαν μόνον αυτές τις -ελάχιστες -στιγμές που βρέθηκαν ενωμένοι. Αν προάγουμε την αξιοκρατία , αν καταργήσουμε την πελατειακή πολιτική των κομμάτων που μας οδήγησε στο σημερινό χάος , αν αποφασίσουμε να δουλέψουμε σκληρά , τότε θα σώσουμε την πατρίδα μας απ’ την βέβαιη καταστροφική της κατάληξη.

Ο λαός μας υποφέρει πείνα , η γειτονιά μας φλέγεται , η πατρίδα μας κινδυνεύει.  



Δήμος Γ.Παπαδήμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου