Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ (Ε.Μαρματάκη)

 

       Γαλαξίδι 16  Δεκεμβρίου 2015

Νερό , το μόνιμο πρόβλημα στο Γαλαξίδι . Η διαφορά είναι ότι πρώτα δεν είχαμε μόνιμα νερό ή ήταν γεμάτο άλατα .   Τώρα που έχουμε  νερό οι κεντρικοί αγωγοί  έχουν διαρροές και οι δεξαμενές συνήθως  τρέχουν !!!                                                          

Συνεχώς πρόσθετες επιβαρύνσεις για τις επισκευές των βλαβών .                                                                                     

Για την πρώτη περίπτωση και ειδικά κάτω από τα πρώην σφαγεία , το σημερινό γυμναστήριο  όπου έχει γίνει βάλτος , υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου  θα γινόταν αντικατάσταση ή επισκευή του πολύ παλιού αγωγού χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα τίποτε !!! .  Ο αγωγός μετά την Τουριστική Σχολή , στην τρίτη στροφή του δρόμου προς τις εγκαταστάσεις της ΕΕΛ Γαλαξιδίου , τρέχει εδώ και ένα χρόνο !!!                                                                                                                       

Για τη δεύτερη περίπτωση δεν αρκεί η διαπίστωση και το γιατροσόφι ότι ένα φλοτέρ είναι να μπει και η δουλειά τέλειωσε αφού ούτε αυτό έχει γίνει .                    

Η άκρατη χρήση των προωθητικών μηχανημάτων χωρίς την ύπαρξη μελέτης για την με ηλεκτρονικό τρόπο ρύθμιση και υπολογισμό τού πόσο νερό απαιτείται ανά πάσα στιγμή φέρνει τα σημερινά αποτελέσματα . Σπάσιμο αγωγών και υπερχείλιση δεξαμενών .  Οι απαιτούμενες καθημερινές παρεμβάσεις στην κεντρική δεξαμενή , που σε μερικές περιπτώσεις γίνονται και δύο φορές την ημέρα , με την προσέλευση του υδραυλικού από την Ιτέα εκτός του ότι δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα αποτελούν σημαντικότατη οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και υποαπασχολούν το προσωπικό αυτό που θα επίλυε άλλες υδραυλικές βλάβες .       

Κι αν δεν υπάρχουν χρήματα , κατά μία πληροφόρηση 6.000 € , για την ηλεκτρονική παρακολούθηση του συστήματος , έχει υπολογιστεί το κόστος νερού που πάει χαμένο , των επισκευών και του πήγαινε-έλα των συνεργείων ;             

Πιστεύω ότι σε δύο χρόνια θα είχε αποσβεστεί το παραπάνω ποσόν .                                                                                                                                                                                                                          

Και μπορεί η κεντρική δεξαμενή να βρίσκεται κάπως απόμερα και να μη βλέπουμε οι περισσότεροι του τι συμβαίνει , οι κάτοικοι όμως των τριγύρω σπιτιών έχουν ένα πρόσθετο πρόβλημα , την στο κατώτατο σημείο δημιουργία έλους με τις γνωστές, από λόγους υγιεινής,  συνέπειες  ,  χωρίς να παραλείψουμε να αναφέρουμε την περίπτωση  που η μόνιμη υγρασία και η κατά καιρούς είσοδος του νερού  στο υπόγειο ενός σπιτιού που βρίσκεται στο σημείο εκείνο , αποτελούν τη διαρκή απειλή διάβρωσης της  θεμελίωσης του  !!!                                                                            

Τις  παραπάνω διαπιστώσεις με την  πρόταση για την με ηλεκτρονικό τρόπο παρακολούθηση του συστήματος  έχω υποβάλλει στο Δήμο πριν ένα χρόνο .                                                                                                            

Σήμερα  θα έλθει στο Γαλαξίδι ο εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου , που είχε σταματήσει τη συνεργασία πάνω από 2-3 μήνες λόγω μη πληρωμής του , για τις επείγουσες επισκευές βλαβών .                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                          Ευστάθιος  Μαρματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου