Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Πρόεδρος της Τ.Κ. απαντά στα καταγγελλόμενα για την εμποροπανήγυρη της Κίρρας



Αν και εξεπλάγην ιδιαίτερα από την επιστολή της Τοπικής Συμβούλου κ. Καπούρου με θέμα την εμποροπανήγυρη Κίρρας, τόσο για το περιεχόμενο και το ύφος αυτής όσο και για τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκα για ένα τόσο σημαντικό θέμα
που ενώ αφορά την τοπική μας κοινότητα, εγώ ως πρόεδρος το έμαθα τελευταία δια του ηλεκτρονικού τύπου και μόνο, έχω να αναφέρω τα εξής:
Το θέμα διεξαγωγής της χειμερινής εμποροπανήγυρης της 6/12/15, εισήχθη εγκαίρως για συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της 26-10-2015 του τοπικού συμβουλίου Κίρρας, κατόπιν ενυπόγραφου αιτήματος 30 περίπου πολιτών της Κιρρας και λήφθηκε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση. Η αρμοδιότητα του συμβουλίου τοπικής κοινότητας, σύμφωνα με την παρ.2α, αρθρ.84. Ν. 3852/2010 περιορίζεται στο να προτείνει στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής τους χώρους και τις θέσεις λειτουργίας εμποροπανήγυρης. Η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή για τους οικονομικούς όρους και για τις δημοπρασίες είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του τοπικού Αντιδημάρχου. Oι εισπράξεις από τους συμμετέχοντες και αναδόχους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων και όχι των αιρετών.

Από την αριθμ. 22/451/16.11.2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ ΩΝ7ΓΩ9Θ-Ν8Ψ) έγινε γνωστό το θέμα στον ενδιαφερόμενο εργολάβο ο οποίος είναι και ο μοναδικός που καταθέτει συμμετοχή κάθε φορά στην δημοπρασία κατασκευής παραγκών. Για τον λόγο αυτόν έσπευσε χωρίς εντολή από τον Δήμο και πριν την δημοπρασία να προετοιμάσει τις εργασίες του επί της πλατείας, όπως άλλωστε έχει ξανασυμβεί, χωρίς να ενοχληθεί κανείς.
Δεν ακολουθήθηκε καμία διαφορετική διαδικασία από ό,τι εφαρμόζονταν σε κάθε εμποροπανήγυρη στην Κιρρα, τόσο με την παρούσα δημοτική αρχή όσο και με τις προηγούμενες. Οι τυχόν καθυστερήσεις επί της ολοκλήρωσης των διαδικασιών δεν αποτελούν ευθύνη του τοπικού συμβουλίου αλλά του Δήμου που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
Επειδή όμως η σχετική επιστολή της σύμβουλου που δημοσιεύτηκε από την ίδια αποτελεί δημόσια προσβολή για τη φήμη, το κύρος και την αξιοπιστία του Τοπικού Συμβουλίου, οφείλει η ίδια ως μέλος αυτού να αποκαλύψει στο Τ.Σ και να καταθέσει τα σοβαρά στοιχεία που αναφέρει. Συγκεκριμένα ποιος έκανε την καταγγελία για χρηματισμό, πότε έγινε, πώς ενημερώθηκε η ίδια, πώς γνωρίζει για το φωτογραφικό και ηχητικό υλικό, ποιος κατέχει τα στοιχεία αυτά που βεβαιώνει η ίδια την ύπαρξη τους αν έχουν κατατεθεί στην αστυνομία, όπως η κατάληψη κοινοχρήστου πλατείας και αν όχι γιατί θεωρήθηκαν ήσσονος σημασίας. Γιατί η ίδια ενώ ενημέρωσε τον έτερο σύμβουλο και τον αντιδήμαρχο για την κατάληψη πλατείας παρέλειψε να ενημερώσει την πρόεδρο τοπικού.
Στιγματίζεται ένα τοπικό Συμβούλιο, με στοιχεία που γνωρίζει και αποκρύπτει μέλος αυτού, χωρίς να ενημερώσει άμεσα τον τοπικό Αντιδήμαρχο ή τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Στιγματίζεται ένα τοπικό Συμβούλιο και η πρόεδρος αυτού, το μαθαίνει από τα blogs.
Καλείται η κ. Καπούρου να κατονομάσει και να καταθέσει στο Τ.Σ. όλα τα αποδεικτικά στοιχεία των καταγγελιών που αναφέρει προκειμένου το τοπικό συμβούλιο να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του έναντι του καταγγέλλοντος (μηνύσεις, αγωγές κλπ) προκειμένου να άρει την δυσφήμισή του. Για τον λόγο αυτόν δεν θα προβούμε σε κανένα σχολιασμό επί των αναφερομένων περί χρηματισμού πριν λάβουμε τα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου