Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Γραμματικάκης: Και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα πρόσφυγες είναι

Ζητάει ανώτατο συναγερμό για την ανεργία, ανάλογη με αυτόν των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι!


Γραμματικάκης: Και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα πρόσφυγες είναι

Κατάσταση ανώτατου συναγερμού, ανάλογη με αυτή που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ζητά να κηρύξουν για την ανεργία τα ευρωπαϊκά όργανα,  ο ευρωβουλευτής του «Ποταμιού», Γιώργος Γραμματικάκης.   


Ο κ. Γραμματικάκης δηλώνει ότι η Ελλάδα χάνει όλη της την επένδυση, και ότι υπάρχει διαρροή νέων ανθρώπων προς τις πιο πλούσιες χώρες, που έχει αντιστοιχία με τους πρόσφυγες. «Πρόσφυγες είναι και αυτοί, απλώς δεν τους πιέζει ο πόλεμος», λέει στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής.  

Για την Ελλάδα, όπως είπε ο κ.Γραμματικάκης, επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία στους νέους ξεπερνά το ποσοστό του 50%. «Εγώ, αν ήμουν σε μια άλλη χώρα, θα συγκλονιζόμουν», τόνισε, σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «έχει μέγιστες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση, όχι μόνο η Ελλάδα, που έχει και αυτή ευθύνες».   

Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευσή του, γιατί «όλα τα σοβαρά θέματα περνάνε στα ψιλά», ενώ εκτίμησε ότι «αν ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, από τη στιγμή που άρχισε η κρίση, εμφανιζόταν ενωμένος μόνο γι' αυτό το θέμα», θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα, «αν είχε έλθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να πει: Τέτοια ποσοστά ανεργίας των νέων εμείς το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, "Το Ποτάμι", δεν τα ανεχόμαστε».   

«Ο,τι και να σχεδιάζει κανείς, όπως και να ολοκληρωθούν οι θεσμοί, αν δε γίνει κύριο πρόβλημα αυτό για την ΕΕ, τότε τα χρόνια θα περνάνε οι άνεργοι νέοι θα διογκώνονται και η απειλή θα αυξάνεται», είπε ο κ.Γραμματικάκης.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου