45.000 προσλήψεις το 2016




Τις 45.737 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2016 παρουσιάζει σήμερα o "Ελεύθερος Τύπος". 


Οι πρώτοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για το 2016




Με δύο γραπτούς διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αμέσως μετά τις γιορτές και δύο προκηρύξεις μονίμων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ξεκινά το 2016. 

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Ιτέας



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΓΕΛ Ιτέας Ν. Φωκίδας

Αιολικά πάρκα Δεσφίνας : Η τοποθέτηση της δημοτικής παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο"

Επί των αιτημάτων των εταιρειών.                                                               Άμφισσα 28-12-2015
Θέματα Δημ. Συμβουλίου 16 & 17

Δεν θα ασχοληθούμε στην τοποθέτησή μας με τα αιτήματα των εταιρειών που σήμερα έρχονται στο Δ.Σ. του Δήμου και που εγκρίθηκαν από το τοπικό της Δεσφίνας. Τα αιτήματά τους είναι εύλογα, γιατί αφορούν διαδικαστικά θέματα τακτοποίησης και διόρθωσης των συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Άρα στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν το έργο, είναι λογικό, θέματα τα οποία είναι διφορούμενα και μπορούν στο μέλλον να προκαλέσουν δυσκολία στην επένδυσή τους, όπως π.χ. η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εκτάσεων που νοικιάζουν από τον Δήμο, να θέλουν να τα λύσουν και να τα έχουν ξεκάθαρα.
Εμείς

ΚΑΖΑΜΙΑ 2016 για τον Δ. ΔΕΛΦΩΝ. (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ)




Παραδοσιακός – Σύγχρονος - Λαογραφικός
Μια νέα ενότητα παρουσιάζουμε φέτος στο ΚΑΡΤΕΡΙΑ . Ένα ετήσιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει πληροφορίες για αστρονομικά, μετεωρολογικά, γεωργικά κ.ά. φαινόμενα καθώς και προβλέψεις από τον διάσημο αστρολόγο  Μύρκα για το τί θα γίνει στον τόπο που ζούμε, στον Δήμο Δελφών και γενικότερα στον Γαλαξία μας.
  Ένθετα για φέτος θα έχουμε και : Ξεματιάσματα αλλά και τρόπους για φυσική θεραπεία για πανάδες και μυρμηγκιές καθώς και αφιέρωμα  στις Αγίες Όλγα και Κωνσταντία η Αράβισσα.
Παράλληλα θα μπορείτε να ερμηνεύσετε τα όνειρά σας διαβάζοντας την σχετική θεματική ενότητα Ονειροκρίτης επιλέγοντας από τον αλφαβητικό κατάλογο ονείρων.
Ο Καζαμίας μας θα ενημερώνεται συνεχώς με νέες παραιτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, εκβάσεις δικών στο Αλαφόκαστρο, σύμβολα ονείρων, παιχνίδια, χασισοφυτίες,εμποροπανήγυρη στην Κίρρα  κλπ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Δήμαρχος μας αποφασίζει, όπως ο  Απόστολος Γκλέτσος, να  βουτήξει για τον σταυρό στην παραλία της Ιτέας παρέα με τέσσερις φιλαρμονικές. Την ώρα που βουτάει όμως μία ακτίνα από  το σόου με τα λέιζερ τον χτυπάει στο πρόσωπο και χάνει τον σταυρό (καθώς ήταν ο μόνος που βούτηξε γιατί όλοι οι άλλοι περιμένουν διορισμό με κανένα πεντάμηνο πρόγραμμα και δεν ήθελαν να του πάνε  κόντρα).
Σοκαρισμένος ο  Τέντ παραιτείται από πρόεδρος και καταγγέλλει την Διεύθυνση Περιβάλλοντος καθώς τα νερά στην θάλασσα  ήταν θολά και ο πυθμένας μέσα στην σκόνη . 
«Φταίει ο Βιολογικός καθαρισμός της Ιτέας» δηλώνει η αντιπολίτευση. 
Τελικά τον βρήκαν οι δύτες από τον ΚΡΙΣΣΑΙΟ οπότε η πόλη μας γλιτώνει από 1 χρόνο γκαντεμιά.

Η επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο για την παραίτηση του Προέδρου την Ιτέας ήταν πως δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο του παιδικού του φίλου, από τις γειτονιές ακόμα του New Jersey, εκεί απέναντι από την εκκλησία του Άγιου Σώστη στην Αστόρια, του 70χρόνου τραγουδιστή των Motorhead, Lemmy  
Εδώ τους βλέπουμε μαζί σε μία φωτογραφία στην ποτοαπαγόρευση . 
(Ο Τέντ αριστερά ο Lemmy με τιράντες )


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
σύντομα κοντά σας....



Μύρκας

Πόσα άλλα ...φέσια; 84 δις τα ληξιπρόθεσμα στο 11μηνο


«Σπάσανε τα κοντέρ» οι απλήρωτες υποχρεώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο. Τον Νοέμβριο εκτινάχθηκαν στα 84 δισ. ευρώ καθώς μέσα σε ένα μόλις μήνα (σε σχέση με τον Οκτώβριο δηλαδή) οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,453 δισ. ευρώ.

Η σφαγή των ... επικουρικών




Με το Ασφαλιστικό θα κάνει «ποδαρικό» η κυβέρνηση τη νέα χρονιά. Στόχος, καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Για τις επικουρικές προκρίνεται το μοντέλο των κλιμακωτών περικοπών μετά τα 170 ευρώ.


Δύο Ελληνικές πόλεις της…Αιγύπτου στο Bρεταννικό Μουσείο-Μεγάλη έκθεση τον Μάϊο

Egypt Δύο ελληνικές πόλεις της...Αιγύπτου στο Bρετανικό Μουσείο
Ο καταδύτης Φρανκ Γκοντιό ποζάρει με την εντοιχισμένη στήλη που βρήκε στον βυθό στα συντρίμμια της πόλης Ηράκλειον στον κόλπο Αμπουκίρ της Αιγύπτου. Έχει ύψος 1,9 μ. και είναι ένας από τους υποθαλάσσιους θησαυρούς που θα εκτεθούν στο Λονδίνο. Στο πάνω μέρος είναι χαραγμένο διάταγμα της πόλης Σάις που εισέπραττε φόρο από τις εισαγωγές από την Ελλάδα.

Ρομπόλης: «Βιώσιμο Ασφαλιστικό και χωρίς τη μείωση συντάξεων»

Ρομπόλης: «Βιώσιμο Ασφαλιστικό και χωρίς τη μείωση συντάξεων»
Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να διασφαλιστεί μέχρι το 2050, χωρίς να υπάρξουν άλλες μειώσεις

Ξεφυλλίστε το DISCOVER ARACHOVA. Αφιέρωμα και για τις γύρω περιοχές (Ιτέα, Άμφισσα, Γαλαξίδι, Δελφούς)








Κυκλοφόρησε το ανανεωμένο DISCOVER ARACHOVA που προβάλει διαφημιζόμενες επιχειρήσεις της Αράχωβας αλλά και των γύρω περιοχών.
Στο τεύχος αυτό μπορείτε να βρείτε και κάποια πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής μας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το περιοδικό.

http://issuu.com/entosvolos/docs/discover________________2_online/1

DISCOVER ARACHOVA

http://issuu.com/entosvolos/docs/discover________________2_online/1

Τα δέκα πιο κτηνώδη βασανιστήρια στην ανθρώπινη ιστορία [Βίντεο]

Είναι γνωστό πως ο ανθρώπινος νους είναι ιδιαίτερα εφευρετικός όταν έχει να κάνει με θάνατο και καταστροφή- και απόδειξη για αυτό είναι η πρόοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης, που πολύ συχνά συμβαδίζει με τον πόλεμο.

Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που «θερίζει» ο καρκίνος

Προσθήκη λεζάντας
Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες…

Το ψυχογράφημα της Αράχοβας


Κάτι σαν τερτίπι αυτής της κρίσης, η Αράχοβα ζει και βασιλεύει. Δεν γνωρίζει κρίση. Τουλάχιστον όχι όσο την βιώνει η Αθήνα εννοώ. Συνεχίζει να ομορφαίνει


Ευρωβαρόμετρο – Οι Έλληνες ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ


Ευρωβαρόμετρο – Οι Έλληνες ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ

Ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν να είναι οιΈλληνες σύμφωνα με το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου 2015.

Βγείτε στη σύνταξη πριν τα 67. Δείτε πως

«Παράθυρα» για πλήρη σύνταξη πριν από το 67ο έτος και πριν από το 62ο για μειωμένη κρύβουν τα νέα όρια ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.