Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ




            «Χωροταξικά Σχέδια» είναι ένα είδος Μελετών  που όταν ολοκληρωθούν θα γίνουν Νόμοι του Ελληνικού Κράτους και θα καθορίσουν το μέλλον (καλό ή κακό ) κάθε τόπου.  Θα καθορίζουν ποια δραστηριότητα έχει προτεραιότητα σε κάθε τόπο και τι γίνεται  με τις   «ανταγωνιστικές δραστηριότητες» , αυτές δηλαδή που δεν μπορούν   να συνυπάρχουν σε ελεύθερη ανάπτυξη ταυτόχρονα και οι δύο στον ίδιο τόπο.

           Παρότι   τέτοιες μελέτες  κατά τόπους και κατά περίπτωση γινόντουσαν και  στο παρελθόν, ποτέ η μετατροπή τους σε Νόμους δεν είχε τόση σοβαρότητα. Η Χωροταξική Οργάνωση της Ελλάδας το 2015 είναι υπόθεση   προσαρμογής  της Ελληνικής Παραγωγής στην σύγχρονη παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα. Η μελέτη χρηματοδοτείται για την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και για  όλα τα άλλα μέλη κράτη της και θα ολοκληρωθεί  όσο και να θέλουν κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι μία τριτοκοσμική χώρα, έρμαιο της διαπλοκής και της διαφθοράς οπότε η χωροταξική μελέτη δεν είναι σοβαρή υπόθεση. Τα έτοιμα για ρεμούλα  έχουν τελειώσει και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι (όσοι τουλάχιστον έχουν την στοιχειώδη αντίληψη).  Η ολοκλήρωση των Χωροταξικών  , είναι θεμελιώδης ανάγκη για οποιαδήποτε  μορφή οικονομικής ανάπτυξης, είτε αυτή αφορά την εκμετάλλευση  των Ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πόρων από τους «ξένους  πιστωτές», είτε από τους ίδιους τους Έλληνες εάν αποφασίσουν να σοβαρευτούν και να σταθούν στα πόδια τους.  Τα Χωροταξικά θα γίνουν ισχυροί και καθοριστικοί Νόμοι στην Ελλάδα  εφόσον ο Έλληνας θελήσει να παράξει το  ψωμί  που τρώει (για να έχει να τρώει)  με οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική άποψη  και αν εξετάζει κάποιος την πραγματικότητα.  Οι μόνες περιπτώσεις  να μην γίνουν  είναι,  ή ο Έλληνας να μάθει να ζει χωρίς να τρώει,  ή να εγκαταλείψουν όλοι οι Έλληνες την Ελλάδα, ή να κλείσουμε τα σύνορα και να ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από την παγκόσμια οικονομία (στον δρόμο της Βόρειας Κορέας).

                Το Απρίλιο του 2015, ο αρμόδιος Υπουργός Κος Τσιρώνης, προς τιμή του, σε Ανοιχτή Σύσκεψη  που διοργάνωσε ο Σύλλογος  Ελλήνων Πολεοδόμων και  Χωροτακτών είπε για πρώτη φορά τα πράγματα έξω από τα δόντια. Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι τα Χωροταξικά ανά παραγωγικό Τομέα σε Εθνικό Επίπεδο ( που είχαν ολοκληρωθεί από το 2008 μέχρι το 2013) είναι αποτέλεσμα διαπλοκής, παρέμβασης  μεμονωμένων ιδιωτικών συμφερόντων  εις βάρος του   συνολικού Τοπικού και Εθνικού συμφέροντος.  Έλεγε για  το «Ειδικό Εθνικό Χωροταξικό της Βιομηχανίας»  που έλεγε πως όλος ο Νομός Φωκίδας είναι περιοχή εκτεταμένων εξορύξεων βωξίτη, όλος ο Νομός από τα ακρωτήρια Ψαρομύτα  και  Μακρανικόλας μέχρι τα βόρεια σύνορα του Νομού, άρα κανένα πρόβλημα να συνεχίσει έτσι και να χαρακτηριστεί ανάλογα και με τον Νόμο. Ήταν το «Ειδικό Εθνικό Χωροταξικό των ΑΠΕ» που προέβλεπε ανεμογεννήτριες σε όλο τον Νομό Φωκίδας εκτός από το Γαλαξίδι (εκεί που έτρεξαν να βάλουν  οι  επιτήδειοι πρώτα απ’ όλα ανεμογεννήτριες  για να μην γλυτώσει ούτε αυτή η γωνιά της Φωκίδας  μιας και στις άλλες περιοχές θα έβαζαν αργότερα και με τον Νόμο). Ήταν το Ειδικό Εθνικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών  που προέβλεπε   ιχθυοκαλλιέργειες σε όλες τις προσβάσιμες παραλίες του Νομού Φωκίδας. Από τον  Βάλτο  και τους Ποταμούς  μέχρι τον Μακρανικόλα στην Δεσφίνα από την Ιτέα μέχρι και τον Άγιο Βασίλη στο Γαλαξίδι (και το παραλιακό μέτωπο του Γαλαξιδιού μέσα) και  από την Ερατεινή μέχρι και τα Τριζόνια.   


Ήταν το Εθνικό Χωροταξικό του Τουρισμού που δεν προέβλεπε  πουθενά  τουριστική ανάπτυξη στην Φωκίδα, δεν ανάφερε πουθενά ούτε καν το όνομα Δελφοί !

               Σε αυτή την εκδήλωση ο Κος Τσιρώνης , είπε  ότι το  «πια δραστηριότητα θα αναπτυχθεί πού» δεν θα καθοριστεί από τα  άκυρα και λάθος (διαπλεκόμενα) Εθνικά Χωροταξικά αλλά από αυτά που εκτελούνται αυτή την εποχή  σε επίπεδο Περιφέρειας. Τα Περιφερειακά Χωροταξικά  που θα πρέπει να κρίνουν από το μηδέν το σωστό για κάθε τόπο. . Έδωσε λοιπόν την εντολή στους μελετητές των Περιφερειακών Χωροταξικών να «τρέξουν» άμεσα τις διαδικασίες. Στους Μελετητές  όμως που είχαν αναλάβει να φτιάξουν τα Περιφερειακά Χωροταξικά με υποχρέωση να  ακολουθούν τις προβλέψεις των Εθνικών Ειδικών Χωροταξικών (των διαπλεκόμενων). Στους Μελετητές που έχουν αναλάβει από το 2012 – 2013 να κάνουν αυτές τις μελέτες με εργοδότες μέχρι και το 2014  τους άθλιους Πολιτικούς Υπουργούς κ.λ.π. συμμορίτες της διαπλοκής και διαφθοράς που κατέστρεψαν την Ελλάδα (και κλείνοντας προσπάθησαν  να την ξεπουλήσουν για «χύμα κρέας») . Και μέσα σε δύο βδομάδες από την εντολή του Κου Τσιρώνη, που προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, οι Μελετητές  κατέθεσαν τις προτάσεις τους που είχαν φυσικά έτοιμες από την εποχή της αθλιότητας, αναδεικνύοντας όσο πιο αποκαλυπτικά μπορούσαν το γιατί πτώχευσε  η Ελλάδα, γιατί ζεί σήμερα αυτή την κατάντια. Κάνοντας σαφές ότι αν δεν ξεκληριστεί από τα θεμέλια αυτό που ασκούσε μέχρι χθες την εξουσία , η  διαπλοκή,  η Ελλάδα θα βουλιάζει , οι «ΣΥΡΙΖΕΣ» θα γίνονται Κυβερνήσεις και θα ξεφουσκώνουν ο ένας μετά τον άλλο   μέσα στην καθημερινότητα του ρημαγμένου Έλληνα και θα περιμένουμε όλοι, πότε η φτώχεια και η πείνα θα  είναι αρκετές για να επιβάλουν μια τέτοια εκκαθάριση. Και όσο περνάνε τα χρόνια χωρίς λύση, τόσο πιο πολύ θα απομακρυνόμαστε από την ειρηνική λύση και τόσο πιο κοντά θα ερχόμαστε σε αιματηρές καταστάσεις.


Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου