Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κλέβει την παράσταση το τοπικό ντέρμπι! Γ.Σ. Ιτέας-Μάκαρος σήμερα 18:00 στην Ιτέα





Μετά από χρόνια οι δύο διαχρονικοί εκπρόσωποι της Φωκίδας στα παρκέ του στερεοελλαδίτικου basket διασταυρώνουν τα "ξίφη τους" αύριο το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας στις 6 το απόγευμα
στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, σε μια αναμέτρηση που κλέβει την παράσταση στην αθλητική κίνηση αυτού του σαββατοκύριακου στον νομό.
Πρόκειται για έναν αγώνα με σημαντικό ενδιαφέρον για μια σειρά από λόγους. Και πριν από όλα, γιατί αύριο έρχεται μια σημαντική στιγμή που στην Ιτέα περίμεναν χρόνια. Και αυτή δεν είναι άλλη από τα ουσιαστικά εγκαίνια του νέου δαπέδου στο ταλαιπωρημένο Γυμναστήριο της πόλης. Το όνειρο πολλών, το παρκέ, είναι πια μια πραγματικότητα εδώ και λίγες εβδομάδες και αύριο σε αυτό ο Γυμναστικός δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Άμφισσας.
Παράλληλα, αν και βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα "κεφάλαια" της φετινής σεζόν, το αυριανό παιχνίδι έχει και αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από ήττα την πρώτη αγωνιστική και, έχοντας και ένα δύσκολο αρχικό πρόγραμμα μπροστά τους, κανείς εκ των δύο φυσικά δεν επιθυμεί ένα κακό ξεκίνημα που θα αποτελέσει ντεζαβαντάζ στους στόχους που κάθε μία ομάδα έχει χαράξει για τη φετινή σεζόν. Ιδίως για τον Μάκαρο, που συν τοις άλλοις, έχει και το βαρίδι της ποινής των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που εν πολλοίς του στοίχισε κιόλας την πρώτη εντός έδρας ήττα. Ταυτόχρονα, δεν είναι αμελητέα και η ψυχολογική ώθηση που θα προσδώσει η νίκη σε όποιο από τα δύο συγκροτήματα επικρατήσει, σε μια "μονομαχία" που συγκεντρώνει το καθολικό ενδιαφέρον της φίλαθλης κοινής γνώμης σε όλη την περιοχή.
Τούτων δοθέντων το ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιτέας αναμένεται να γνωρίσει αύριο αθρόα προσέλευση φίλων του basket και από τις δύο πόλεις, ενώ πρόθεση να παρακολουθήσει τον αγώνα έχει εκδηλώσει και ο Δήμαρχος Δελφών, Θαν. Παναγιωτόπουλος. Ευχή όλων όσοι αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό είναι να γίνει ένα καλό και δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο φιλικά σωματεία και το κλίμα να παραμείνει ένθεν και ένθεν σε φίλαθλα πλαίσια.
Στην τελευταία διάσταση επιμένουν όλη την εβδομάδα και οι δύο προπονητές. Χρ. Μωραίτης και Νικ. Παπούλιας τονίζουν ότι οι δύο σύλλογοι και οι υποστηρικτές τους δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα και στα δύο παιχνίδια που θα διεξαχθούν τη φετινή περίοδο σε Ιτέα και Άμφισσα. Αντίθετα υπογραμμίζουν σε όλους τους δυνατούς τόνους ότι οι δύο ομάδες μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συνεργασία τους σε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα, ενώ δεν παύουν να επισημαίνουν και τους δεσμούς που τις ενώνουν, καθώς δεν είναι λίγοι οι παίκτες και οι προπονητές που έχουν περάσει και από τα δύο σωματεία κατά καιρούς, φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα τους εαυτούς τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν. Παπούλιας έχει φορέσει ως αθλητής τη φανέλα του ΓΣ, ενώ ο Χρ. Μωραίτης έχει διατελέσει κόουτς του Μάκαρου. Τέλος, εκφράζουν την πίστη τους ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα που θα προάγει τον αθλητισμό στην περιοχή, θα προβάλει θετικά τα δύο σωματεία και τις πόλεις τους και ότι θα γίνει ένα δυνατό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και την ψυχολογία, αφού η μία ομάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα από την άλλη.
Το αυριανό ντέρμπι μεταξύ Γυμναστικού και Μάκαρου, που κατά κοινή παραδοχή αποτελεί τη σημαντικότερη αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, ορίστηκαν να διευθύνουν οι διαιτητές Ντάνος και Χριστοδούλου και το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου