Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχαριστήρια Δήλωση της κας Ασπασίας Μανδρέκα, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 20ης-9-2015

Δήλωση της Ασπασίας Μανδρέκα μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 20ης-9-2015

της Ασπασίας Π. Μανδρέκα, π. Βουλευτή Φωκίδας,

Ευχαριστήρια Δήλωση μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 20ης-9-2015

Φίλες & Φίλοι,

Μπορεί η μάχη μας στη Φωκίδα να χάθηκε για ελάχιστες ψήφους.. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, το τέλος αλλά, αντίθετα, σηματοδοτεί, την αφετηρία για τους νέους αγώνες μας. Γιατί εμείς δεν εγκαταλείπουμε ποτέ τους αγώνες πού αφορούν στον τόπο μας και την πρόοδό του.

            Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους, τους συμπατριώτες μας, που στήριξαν την παράταξη μας αλλά και εμένα προσωπικά, με αποτέλεσμα το ποσοστό της Ν.Δ στη Φωκίδα να είναι ένα από το υψηλότερα στη χώρα.

Αισθάνομαι ειλικρινή συγκίνηση και υποχρέωση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που για μια ακόμη φορά με στήριξαν και με περιέβαλαν με την απεριόριστη αγάπη τους. Και για μένα προσωπικά η αγάπη του κόσμου μαζί με την προσφορά στον τόπο είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από την ανάμειξή μου με τα κοινά. Τους, ευχαριστώ, λοιπόν, και τους εύχομαι, στον καθένα προσωπικά, να έχουν υγεία αλλά και κάθε Καλό στη ζωή τους.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά, τα μέλη της ΝΟΔΕ Φωκίδας αλλά και τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων των δύο Δήμων του Νομού μας,  που έδωσαν, κυριολεκτικά, όλες τους τις δυνάμεις, με σκοπό να προσφέρουν στην παράταξη, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και μέσα στα στενά πλαίσια που έθετε ο ελάχιστος προεκλογικός χρόνος.

Ιδιαίτερα, ευχαριστώ και όλους εκείνους που, αν και δεν έχουν κομματική ιδιότητα, προσήλθαν εθελοντικά, έγιναν μια ομάδα με τα παραπάνω μέλη και με τον τρόπο αυτό συνέδραμαν με καθοριστικό τρόπο στον αγώνα μας.

Στο σημείο αυτό, εξάλλου, θέλω να συγχαρώ τον κ. Κωστοπαναγιώτου για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Βουλευτή Φωκίδας, και να τού ευχηθώ καλή δύναμη και η νέα του θητεία να υπάρξει αποδοτικότερη από την προηγούμενη για το καλό του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

Περαιτέρω, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν σ’ αυτές τις εκλογές, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό, πιστεύω ακράδαντα, ότι το αποτέλεσμα που επιτύχαμε στη Φωκίδα ήταν Άθλος!

Ειδικότερα, πανελλαδικά ο Σύριζα συγκέντρωσε ποσοστό 35,46%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ποσοστό 28,10%, και έτσι η διαφορά μεταξύ τους ανήλθε σε ποσοστό 7,36%.

Στη Φωκίδα, όμως, η Ν.Δ συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της πανελληνίως και  το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες πέντε καλύτερες επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, δε, στο Νομό μας, ο Σύριζα έλαβε 32,98%, ενώ η Νέα Δημοκρατία έλαβε ποσοστό 32,15%, και έτσι η διαφορά τους ανήλθε σε ποσοστό της τάξης – μόλις - του 0,8%. Η έδρα για τη Ν.Δ χάθηκε, δηλαδή, για μόλις 195 ψηφοδέλτια.

Κατά συνέπεια η πανελλαδική συγκυρία δεν συνέβαλε στο να κερδηθεί η έδρα αφού η διαφορά στο γενικό σύνολο ανήλθε στις 7,5 εκατοστιαίες μονάδες, γεγονός που δεν επέτρεπε να κερδηθεί η έδρα με ευκολία.

Σχετικά με το τοπικό επίπεδο, τις επιμέρους συνθήκες και τους παράγοντες που διαμορφώθηκαν και, κατά συνέπεια, συνετέλεσαν στο συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα, σάς διαβεβαιώνω ότι έχει γίνει, εκ μέρους μου αλλά και εκ μέρους του κόμματος, σχετική ανάλυση. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να μην παραδεχθούν τα αρμόδια όργανα τα λάθη που έγιναν σχετικά με την αξιολόγηση των προηγούμενων αποτελεσμάτων αλλά και των μηνυμάτων που εξέπεμψε, με κάθε τρόπο, η τοπική κοινωνία για την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων.   

Να είστε σίγουροι, ότι έχω πλήρη εικόνα για το τί έχει συμβεί, όπως πιστεύω, ότι έχει, πια, και ο κόσμος μας.

Η ανάλυση αυτή, θεωρώ, ότι δεν είναι η στιγμή για να παρατεθεί και για αυτό το λόγο, δεσμεύομαι, ότι θα επανέλθω στο μέλλον.

Κλείνοντας, δηλώνω ότι αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη από το αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα και αφού ευχαριστήσω, για ακόμη μια φορά, τον απλό κόσμο, υπόσχομαι στους συμπολίτες μου ότι θα παραμείνω στο πλευρό τους και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου με τον τρόπο που εγώ ξέρω.

Δηλαδή, με ήθος, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια και αγάπη.

Με την ευκαιρία, μάλιστα, της έναρξης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου στην παράταξή μας, καλώ τους πάντες, να παραμερίσουν προσωπικές αναστολές και με ενότητα, όλοι μαζί, να φέρουμε νέο αέρα στη Ν.Δ. που τής αξίζει να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που εκφράζει την ευρύτατη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.   

Άμφισσα, 22 Σεπτεμβρίου 2015.

2 σχόλια:

  1. ασπασια ανοιξεσ το δρομο για τον μονο νικητη: ΦΟΥΣΕΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΑΣΠΑΣΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή