Ανέφερε μάλιστα, χαρακτηριστικά, μια αποστροφή του Στ. Θεοδωράκη ο οποίος «εν τη ρύμη του λόγου του» προσδιόρισε το φάσμα του «Μένουμε Ευρώπη» ως άθροισμα δυνάμεων που πιστεύουν στη … Γερμανία.
«Η κυβέρνηση θα αντέξει, διότι ο λαός θα αντέξει», είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τον κόσμο να μην επηρεάζεται από τα σενάρια εκφοβισμού. Προς επίρρωση, ανέφερε ότι εάν η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα οξύ πρόβλημα ρευστότητας, αυτό οφείλεται αφενός στο ότι οι πιστωτές έχουν κλείσει την «κάνουλα» από τον Αύγουστο και αφετέρου στην ανάγκη καταβολής δόσεων.
Άφησε έτσι να εννοηθεί ότι, εάν η χώρα αποφάσιζε να απαντήσει στις «παράτυπες και μονομερείς» εχθρικές κινήσεις των δανειστών με απροθυμία εξόφλησης χρεολυσίων, τότε θα γινόταν μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Το «Όχι» είναι μια επιλογή αξιοπρέπειας κι αντίστασης, ανέφερε ο υπουργός. «Να καταλάβουμε όμως όλοι τι σημαίνει και το ‘Όχι» αλλά και το ‘Ναι’», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Το ‘Ναι’ σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που οδήγησε σε 10.000 αυτοκτονίες, που κατέστρεψε το 80% των επιχειρήσεων, που έστειλε 300.000 νέους επιστήμονες στη μετανάστευση. ‘Ναι’ σημαίνει αφοπλισμένα νησιά. Σημαίνει κι άλλες μειώσεις συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών, αλλά και του ΕΚΑΣ…».
Μιλώντας ειδικά για το φορολογικό, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη ότι οι αξιώσεις των δανειστών για τον ΦΠΑ στα νησιά εξυπηρετούν και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επεσήμανε ότι οι αξιώσεις αυτές προβάλλονται, μολονότι είναι γνωστό ότι τουριστικοί προορισμοί του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ίμπιζα και η Κορσική, έχουν ειδικό φορολογικό καθεστώς που διευκολύνει κατά πολύ την προσέλκυση κόσμου.
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι δανειστές έως τώρα τηρούν τακτική εμπαιγμού και ανειλικρίνειας, καθώς τη μια στιγμή δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις της Αθήνας και την άλλη κάνουν «στροφή 180 μοιρών»…
Σε τελική ανάλυση, όμως, το κύριο στοιχείο είναι το πολιτικό, όχι οι οικονομικές διαφορές με τους δανειστές, εκτίμησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Είπε συγκεκριμένα:
«Γίνεται ένας πολιτικός πόλεμος διότι φοβούνται να πετύχει μια κυβέρνηση που δεν ανήκει στο ευρωπαϊκό λόμπι. Για αυτό βλέπει κανείς τον κεντροδεξιό Γιούνκερ και τον σοσιαλδημοκράτη Σουλτς αγκαλιασμένους, ενωμένους εναντίον του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης».
stokokkino.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου