Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Le Monde: "Οι δανειστές θέλουν αλλαγή κυβέρνησης και πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα"!

Διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Le Monde που υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα, αποκαλύπτετει ότι οι δανειστές θέλουν για πρωθυπουργό τον αρχιτραπεζίτη, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα!
Αυτόν εννοούσε φυσικά και ο Α.Σαμαράς, όταν έλεγε ότι "Να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης χωρίς εμένα κακ τον Α.Τσίπρα πρωθυπουργο, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο".

Πρόκειται για την επιβεβαίωση του πολιτικού πραξικοπήματος και την εγκαθίδρυση "μαύρης" κυβέρνησης κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Παπαδήμου που υπέγραψε το εθνοκτόνο δεύτερο Μνημόνιο.

Και βέβαια μόνο τυχαίο δεν είναι που ο Γ.Στουρνάρας "διέρρε" στο Reuters τρομολαγνικά σενάρια περί κλεισίματος των τραπεζών την επομένη του Εurogroup για να υπονομευθεί η ελληνική διαπραγματευική θέση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "Για τους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας από τα περισσότερα κόμματα. H ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης που θα γίνει Πρωθυπουργός είναι με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους". Ο οποίος είναι "παιδί" της διακυβέρνησης Σημίτη, ένα από τα golden boys του ΠΑΣΟΚ της εποχής που έφεραν τη χώρα στο τραγικό σημείο που βρίθσκεται σήμερα.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Kώστα Σημίτη στο πατρικό σπίτι του προέδρου της ΝΔ, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr.

Αλλά στο άρθρο σημειώνεται επίσης ως πιθανή εξέλιξη η διενέργεια εκλογών, αναδημοσιεύοντας τις χθεσινές πληφορίες του defencenet.gr για εκλογές στις 2 Αυγούστου. "Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές πιθανώς στις 2 Αυγούστου», γράφει η Le Monde.

Στην εφημερίδα μιλά ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος (αυτός που ήθελε να γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να υπολογιστούν οι ψήφοι του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι "Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ψηφίσουν μόνο 282 βουλευτές"!), ο οποίος λέει ότι αν όλα τα μέρη συμφωνήσουν τότε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σε μία ημέρα (για να γίνει ο Γ.Στουρνάρας πρωθυπουργός!).

Για την προκήρυξη εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί για να τις προκαλέσει και αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτές να γίνουν-με μικρότερο όριο τον ένα μήνα- τη χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση. Και πάλι οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν την προσωπικότητα που θα γίνει Πρωθυπουργός μεταξύ των τριών Ανωτάτων Δικαστών της χώρας.

"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι πολιτικά θεμιτό να διεξάγει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες" σύμφωνα με τον κ Αλιβιζάτο. Και εδώ υπάρχει ένα πολύ θετικό στοιχείο: Εγκλωβίζει τους δανειστές...

Υπάρχει βεβαίως και η λύση ενός δημοψηφίσματος που περνά από το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.

defencenet.gr

6 σχόλια:

  1. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης25 Ιουνίου 2015 στις 9:55 μ.μ.

    Η επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα στον Πρωθυπουργικό Θώκο είναι το καλύτερο δώρο για τη χώρα μας τούτες εδώ τις στιγμές της οικονομικής δυσπραγίας που έχουμε περιπέσει. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πραγματικός τεχνοκράτης. Άριστος γνώστης των αγορων, είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός Κυβέρνησης Τεχνοκρατών μετά τον αγαπημένο μας Λουκά Παπαδήμο και ένας από τους λίγους που μπορεί να βγάλει τη Χώρα μας από το τέλμα και την υψώσει ξανά το κεφάλι εκεί που πρέπει. ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ή ακόμη και ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ στη ΖΩΗ για την Πατρίδα μας. Το γοργόν και χάριν έχει λέει ο σοφός λαός μας...

    Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και μία ακόμη φορά δημοσιεύετε την άποψή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει, το τρολ Τεχνοκράτης Οικονομικός μπλα μπλα ξαναχτύπησε. Μόνο και μόνο που γράφει "μετά τον αγαπημένο μας Λουκά Παπαδήμο" δείχνει πως απλά θέλει να πειράξει τον κόσμο. Ποιος τον αγάπησε τον Παπαδήμο; Ήταν αρκετά χρόνια στην εξουσία αυτοί, Στουρνάρες Παπαδήμοι (όχι σαν πρωθυπουργοί πάντα αλλά σε υψηλά σημαντικά πόστα) και τι κατάφεραν; Έλα άντε πες καμιά παπάτζα πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης26 Ιουνίου 2015 στις 12:44 μ.μ.

    Αγαπητέ μου Ανώνυμκε 8:39... Διακρίνω μετά λύπης, δακρύων και στεναγμών μία εμπάθεια ή και ζήλεια προς το άτομό μου... Λίγες ημέρες απομένουν ως την ολοκλήρωση του blog μου που θα συνδέσω με το όνομά μου για να διαβάζετε όλες και όλοι σας τις απόψεις μου και να έχουμε εκεί δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων. Γιατί τρολ; Επειδή γράφω την αλήθεια; Είναι σκληρή η πραγματικότητα. Αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα στον τόπο μας, χρειαζόμαστε Κυβέρνηση Τεχνοκρατών. Ο αγαπημένος μας Λουκάς Παπαδήμος απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει πυγμή και ικανότητες σε όποια θέση κι αν βρέθηκε στο βίο του. Εγώ, ως Έλλην πολίτης, τον αγάπησα την πολιτική και τις δεξιότητες... τη μαεστρία του Λουκά Παπαδήμου. Σεις παρακαλώ... τί το αρνητικό βρίσκετε; Μην απαντήσετε εδώ, σε λίγες ημέρες απαντήστε στο blog μου.

    Υ.Γ. Ευχαριστώ την Καρτερία για την τιμή που μου έκανε και φιλοξένησε τις απόψεις μου μία ακόμα φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς θα το βρούμε το blog; Πώς θα ξέρουμε ότι πρόκειται για το δικό σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τεχνοκράτης Οικονομικός Σύμβουλος Ανάπτυξης26 Ιουνίου 2015 στις 3:41 μ.μ.

    Φίλε σκας γάιδαρο... Από τα γραφόμενα θα καταλάβεις ότι είναι το δικό μου. Κάνε λίγες ημέρες υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή