Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Α. Τσίπρας: Ή δέχεστε την (νέα) πρότασή μας ή...


ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 30% ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει πίσω στους εκβιασμούς των δανειστών και στα τελεσίγραφα που λένε πώς πρέπει μέχρι το Σάββατο να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά κατέθεσε νέα πρόταση στους Θεσμούς από την οποία προκύπτει πώς επιμένει και σκληραίνει τη στάση της. Γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας ότι η πρόταση με 8 δισ. μέτρα είναι πολύ βαριά να περάσει από τη Βουλή και να την δεχθεί η ελληνική κοινωνία. Πόσο μάλλον να δεχθεί τις νέες αξιώσεις των δανειστών που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το λογαριασμό. 
Αυτός είναι και ο λόγος που στη νέα πρόταση που κατέθεσε προς του Θεσμούς τη διατήρηση της μείωσης του 30% στο ΦΠΑ για τα νησιά, κάτι που δεν υπήρχε αρχικώς. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας και τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου που τον στηρίζουν στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Κι αυτό όταν οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, συντρώγουν και πίνουν σαμπάνια με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους εκπροσώπους των δανειστών υπονομεύοντας την κυβέρνηση και τη χώρα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει άλλο βήμα πίσω, να πάει στα άκρα την κατάσταση αν επιμείνουν οι δανειστές και να τραβήξει τη σκανδάλη του πιστολιού που ήδη έχει στρέψει προς το ΔΝΤ. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου